d79bd7a8d795d791d799d7aa d7a9d79ed799d7a8 d792d791d799d7a0d794 - פשטידת כרובית בניחוח שמיר-כשר לפסח

פשטידת כרובית בניחוח שמיר-כשר לפסח

 

d79bd7a8d795d791d799d7aa d7a9d79ed799d7a8 d792d791d799d7a0d794 - פשטידת כרובית בניחוח שמיר-כשר לפסח

טעם מיוחד לפשטידה בגלל השמיר. מי שלא אוהב שמיר , אז לא להוסיף.

הבת שלי שאלה מה זה התבלין הטעים ששמת אמא?

מצרכים:
לשים בקערה
כרובית בינונית מפורקת לפרחים –מרוככת כמעט לגמרי
פרוסות בצל חצוי מטוגן ומוזהב בחלק מהשמן
4 כפות קמח מצה
3 ביצים גדולות
5 כפות שמן
150 גרם גבינה צהובה מגוררת (מה שיש בבית)
מלח,פלפל,אגוז מוסקט
כפית מלאה תבלין פטרוזיליה יבשה
כפית מלאה תבלין שמיר – יבש
לשמן ולפזר קמח מצה בתבנית בינונית
לצקת וליישר
אופציה ולא חובה לקשט בתבליני פפריקה,פטרוזיליה ואפשר גם גרעיני חמניה.
לאפות כ-40 דקות בחום 175 עד לגוון זהוב יפה כמו בתמונה.
תהנו וחג שמח

25 תגובות על “פשטידת כרובית בניחוח שמיר-כשר לפסח

  1. פירגה שלום!
    רציתי להודות לך על המתכון הנפלא. הכנתי את הפשטידה (וגם את המתכון שלך לפשטידת תפו"א מוקרמים) בליל הסדר והן זכו לשבחים.
    רק רציתי להוסיף, שלא מצאתי תבליני שמיר ופטרוזיליה יבשים בסופר ולכן השתמשתי בטבליות מוקפאות (של דורות) וזה יצא מעולה גם כן.
    אז שוב תודה והמשך חג שמח. אני אמשיך כמובן לעקוב אחרי מתכונייך הנפלאים,
    ליאורה.

  2. הכנתי את הפשטידה כי כבר נגמרו לי המתכונים עים כרובית.
    באמת יצא מאד טעים!!
    אגב כשאת כותבת:"תבלין פטרוזיליה ושמיר" את בטח מתכוונת לשמיר יבש, לא?
    תודה:אביבה

  3. אוהבים אצלי מאוד כרובית וזו היתה תוספת נפלאה ומגוונת לארוחת צהריים כשרה. התבלינים מאוד מוסיפים. אני חושבת לנסות ולהוסיף לזה גבינות נוספות (לבנה וקוטג').

    • נורית,גבינות תמיד ישדרגו פשטידות ברמות.
      תהנו smile תודה רבה חמודה :lol:

  4. פירגה יקרה!
    הכנתי שוב את הפשטידה ושידרגתי אותה עם גבינות וגם הוספתי ראש של ברוקולי מבושל. מעכתי הכל שתהיה נימוחה.
    הפשטידה יצאה גבוהה ומרשימה ו ט ע י מ ה מאוד. כמובן שהכפלתי בהתאם את כמויות עשבי התיבול.
    ואיך יודעים שהיה באמת טעים? כשאנשים לוקחים מנה נוספת….. laugh
    מומלץ בחום :lol:

    • נורית,נפלא.
      תודה ששיתפת ועידכנת .
      שידרוגים כלבבי וטעמי .יישר כח.
      המשך יום מקסים smile

  5. היי פירגה
    אני רוצה להכין את הפשטידה לליל הסדר לארוחה בשרית
    השאלחה שלי היא אם הפשטידה תהיה מספיק יציבה כשאני יוריד את הגבינות ?
    תודה וחג שמח

  6. הי פירגה, אני מעוניינת להכין את הפשטידה הנפלאה הזאת רק בלי קמח מצה,
    כמה קמח רגיל+א.אפיה להוסיף??
    ושאלה נוספת – באיזה גודל תבנית עדיף להשתמש?
    תודה מראש גם על המתכון וגם על העזרה laugh

    • אותה כמות של קמחים.מה שבא לך בלי אבקת אפיה,לא חובה.
      תבנית תמיד בינונית. לפי הבלילה תחליטי את הגובה שאת רוצה.
      לבריאות.

  7. פירגה יקרה,
    כרגיל, כל מה שאני מכינה ממתכונייך, תמיד מצליח.
    השתמשתי בתבנית חד פעמית 20 * 30 ויצא יפה מאוד וטעים.
    הוספתי פטרוזיליה קצוצה ושמיר קצוץ – הכל טרי.
    את הכרונית ריככתי במיקרו כ- 25 דקות.
    חג שני של פסח שמח בצרוף חיבוק ענק על כל ההצלחות שלי שכולן בזכותך smile smile smile smile

    • מירי הי חמודה
      אני אוהבת אותך כשאת כותבת מהלב ובפירוט ושהמתכון בטוח ומוצלח. זה עושה לי את היום :lol: smile
      תודה והמשך חג שמח ומחובק מהלב smile

  8. היי פירגה,
    להכנת פשטידת פרווה ,
    האם אפשר לוותר על הגבינה -הצהובה ?

  9. היי פירגה,
    יש לי ממרח שקדים גולמי,(במרקם סמיך .)
    ה אם לדעתך פירגה, זה יתאים לשימוש ,במקום הגבינה הצהובה ?

    • שושי הי,
      אני לא בטוחה כי לא ניסיתי כך.
      פשוט לוותר על הגבינה והכל אותו דבר. smile

  10. פירגה חג שמח ! מכינה כעת את הפשטידה, באופן עקרוני אפשר להשתמש בכל כמות השמן לטיגון הבצל אם ממילא מוסיפים הכל לתערובת, או שיש סיבה מדוע להשתמש רק בחלק מהשמן לטיגון.
    לאחר בישול הכרובית צריך לסנן מהמים, יש מלא נוזלים ? תודה והמשך הנפקת מתכונים נהדרים שלך.

    • מרים בקר טוב, תודה והמשך טעים ביחד smile
      אני מקווה שהכנת את הפשטידה ושתהנו ממנה.
      את השמן שימי איך שאת רוצה. את הכרובית לסנן.
      בהצלחה וחג שמח smile

  11. לפירגה יקרה ! כמו תמיד המתכונים שלך אף פעם לא מאכזבים, לא יכלתי להתאפק עד הערב
    ולקחתי "ביס" אין אין עלייך, מעולהההה, הכנתי עם שמיר ופטרוזילה טרייה כי זה מה שהיה לי בבית.
    את חושבת שעם יבש הטעם משתנה ? מאחלת לך ולמשפחתך חג שמח !

    • ערב טוב שלומית,
      אפשר להוסיף ברוקולי ואפשר להכין כפול ולהקפיא.
      חג שמח smile

להגיב על מירי החיפאית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *