d7a2d79cd799 d79ed7a0d792d795d79cd793 d799d7a8d795d7a7d794 800x600 - פשטידת עלי מנגולד ועוד....

פשטידת עלי מנגולד ועוד….

d7a2d79cd799 d79ed7a0d792d795d79cd793 d799d7a8d795d7a7d794 800x600 1 - פשטידת עלי מנגולד ועוד....

פשטידה בצבע ירוק. בעיקרון היא פרווה אבל….
אפשר להכין את הפשטידה חלבית ולהוסיף גבינות

מצרכים:
צרור עלי מנגולד
3 קישואים גדולים
קלח גדול של פרחי ברוקולי או 2 בינוניים = 700 גרם
בצל גדול קצוץ
5 ביצים
1/2 כוס קמח
1/4 כוס מיונז
2 עלי בצל ירוק קצוצים והוספתי גם 3 מלפפונים חמוצים פרוסים.לא הרגישו אותם אחרי האפייה,אז לא חובה.
מלח
פלפל
כפית תבלין טימין
3 עלי פטרוזיליה טרייה קצוצה.
ניתן להפוך את הפשטידה לחלבית ולהוסיף 400 גרם גבינות עדינות טעמים .

אופן הכנה:
לשטוף את עלי המנגולד. לזרוק חלקים קשים.לקצוץ דק ולהשרות במים חמים 7 דקות. לסנן.
לטגן את הבצל הקצוץ בקצת שמן.  כ-3-4 כפות.

לאדות את פרחי הברוקולי ולקצוץ ג ס (אפשר לאדות במיקרו)
לחתוך פרוסות דקיקות מהמלפפונים החמוצים
לגרר את הקישואים על מגררת ג ס ה
להוסיף את יתר המצרכים ולערבב הכל ביחד. בחום 175 כ-40 דקות
תהנו

45 תגובות על “פשטידת עלי מנגולד ועוד….

  1. פשטידה נראית טעימה…אנסה אותה
    פירגה כייף להיות באתר שלך …שבוע-טוב

  2. היי!
    אני מכינה את הפשטידה הזו כל פעם שאני מוצאת בסופא עלי סלק.
    מדהימה! smile

    • שילונת,בהחלט טעימה.נשארה לי קצת ממנה וחיסלתי היום.
      מה זה טעימה ;) :lol: כל כך נהניתי.והכנתי בלי גבינות :lol:

  3. בוקר טוב פירגה
    הפשטידה נראית לי קלה וטעימה וגם ללא קמח (מתאימה ללא גלוטן),אפשר ורצוי לא לזרוק את החלקים הקשים של המנגולד אלה לקלף אותם כמו שמנקים גבעולי סלרי מה"חוטים" לחתוך לרוחב פרוסות של סנטימטר לבשל במים בישול קצר לריכוך קל, לסנן ולהוסיף חומץ,מלח,ופלפל שחור ולאכול למחרת.סלט טעים מאוד מהמטבח הטוניסאי.

    • חנה,כיף ששיתפת אותנו והחכמת אותנו. את נהדרת :lol:
      חיבוק והמשך שבוע נפלא לך smile

  4. מעריצה מושבעת שלך! אב או שהעיניים כבר לא רואות טוב או שלא פספסתי – בצק ירוק הכוונה לבצל ירוק?
    ציינת בהכנה מלפפונים חמוצים – לא ראיתי אותם ברשימת המצרכים – האם אכן צריך וכמה?
    אחת מהמגיבות ציינה כי מדובר בפשטידה ללא קמח – ציינת חצי כוס קמח – האם אין צורך???

    המון המון תודה

    • בטח שצריך קמח.מופיע במתכון.
      לגבי החמוצים אז הוספתי 3 מלפפונים חמוצים ולא הרגשתי אותם אחרי האפייה אז מי שרוצה יכול להתעלם מהם. חשבתי לחדש משהו.חהחהחהחהחהחה
      בצל ירוק כתוב בצל ירוק.שימי לב. smile

  5. מכירה את הפשטידה הנ"ל, היא בהחלט נהדרת
    לרוב אנחנו מכינים אותה בפסח, בחג המצות ;)
    אפשר כמובן להכין את הפשטידה הזאת עם תרד, גם יוצאת מעולה

    תודה פירגה,

    רחלי.ג. :lol:

  6. בוקר טוב פירגה יקרה
    באיזו גודל תבנית השתמשת ? 26 ?
    המון תודה על כל המתכונים הנפלאים והרעיונות היצירתיים. :lol:

    • כן. 26.
      אני בד"כ מכינה את העיסה לפשטידה ולפי הכמות אני מתאימה את גודל התבנית.
      תודה ויום טוב מירי smile

  7. פירגה בוקר טוב.
    פשטידה טעימה בריאה ודיאטטית אהובה מאוד אצלינו.
    תודה פירגה.
    מוריה.

  8. :P בוקר אור פירגה laugh שמחתי לקרוא על מתכון לפשטידת עלי מנגולד, חיפשתי המון זמן פשטידה כזאת או קציצות. תודה רבה , הכין אותה בהזדמנות הראשונה.

    עלי מנגולד או סלק מוצר זול טעים ובריא.

    תודה smile תודה smile smile ויום נפלא

  9. היי,
    נשמעת יופי של פשטידה.
    אף פעם לא הכנתי משהו עם עלי מנגולד – המון זמן אני רוצה לנסות, אבל לא מעזה.
    לא יודעת אם יאהבו.
    וברוקולי ממש לא הולך – מה אני יכולה לשים במקום? (ולא כרובית, חחח. כרובית אני ממש לא יכולה להכניס לפה.) אולי להגדיל את הכמות של המנגולד? להוסיף במקום תפוחי אדמה?
    בכל אופן, אני מאוד רוצה להכין – בייחוד שזה פרווה.
    חיבוק

  10. היי פירגה

    אין מה להגיד המתכונים שלך נהדרים.

    אני ערבבתי סלק ותרד במקום ברוקולי ויצאה "סוף הדרך".
    עם הגיבולים הלבנים, אחרי בישול קצר אני מכינה שניצלים והם מאוד תעימים

  11. היי פירגה
    תמיד שאני רואה מנגולד זה עושה לי חשק לבשל משהו ופשטידה זה במיוחד עבורי.
    יש לי בעיה קטנה אני לא אוהבת מיונז וגם בני ביתי מה אפשר לשים במקום?
    תודה רבה
    סיון

    • סיון,יש לך במקרר סלט חצילים? סלט חומוס? סלט טחינה?????????? (מכל סוג וטעם)
      הכל הולך ויכול להחליף מיונז .
      תכיני ותהנו חמודה smile

  12. פירגה שלום,
    הפשטידה יצאה זה עתה מהתנור ולא יכולתי להתאפק ואני כבר אוכלת ממנה. אני לא אוכלת גלוטן ולכן שמתי במקום קמח חצי כוס קמח תפוחי אדמה – יצא ממש מעולה. טיפ חשוב לכל פשטידה עם ירקות המגירים נוזלים: את הקישואים ועלי המנגולד שמתי במסננת עם מעט מלח להגרת הנוזלים והוספתי גם סחיטה קלה.
    תודה על היותך מי שאת, היכולת שלך לתת היא אין סופית ומלאה באהבה – אהבה מביאה אהבה שפע.
    רותי

  13. בוקר טוב

    הפשטידה נוסתה ונחטפה במקום ברוקולי שמתי כרובית ויצא נהדר
    ושוב תודה רבה לך :lol: :lol: :lol:

  14. בוקר טוב פירגה יקרה,
    לצערי לא מצאתי עלי מנגולד בסופר, והייתי חייבת להכין את הפשטידה לארוע משמח במקום עבודתי שמתי במקום עלי המנגולד סלסלה וחצי של פטריות שמפניון. הפשטידה נטרפה ולא נשאר ממנה פירור. כולם הללו ושבחו אותה (בעקיפין גם אותך על המתכון הנפלא – כ ר ג י ל :lol: :lol: )
    חיבוק לסוף שבוע מקסים לך ולמשפחתך. smile smile

    • שידרוג נפלא מירי
      תמשיכי להכין ולהפליא את כולם שימשיך להיות טעים smile
      תודה :lol:

  15. היי פירגה אני ממש רוצה להכין את הפשטידה אבל אני טבעונית לכן לא יכולה להשתמש בביצים ומעדיפה גם לא בקמח לבן אז במקום המיונז אני ישים סלט חצילים ובמקום הקמח הבן קמח תירס אבל מה התחליף לביצים? אשמח מאוד אם תעזרי לי smile laugh laugh :

    • אני תמיד מכינה עם ביצים,לא יודעת מה מכינים טבעונים. לפעמים אני מוסיפה 2 כפות סלט חומוס או טחינה.אולי זה יספיק?? אבל אני לא בטוחה.

  16. האם אפשר להכין את הפשטידה עם קמח שקדים או קמח חומוס במקום הרגיל?
    ומה התפקיד של המיונז – לא ממש הבנתי
    תודה,
    מיכל

    • הי מיכל,לא יודעת לגבי הקמחים אבל אם את רגילה להוסיף אותם לפשטידות אחרות,אז אין בעיה.
      כנ"ל לגבי המיונז. את לא חייבת לשים אותו אבל הייתי כן מוסיפה 3-4 כפות שמן.
      smile

  17. כתוב "לטגן את הבצל בחלק מהשמן " למה הכוונה ? כמה שמן בכלל צריך והאם להוסיף לפשטידה עצמה גם ? חיבוק.

    • רותי,לטגן בקצת שמן . כמה שנראה לך כ-3 או 4 כפות
      לפשטידה יש מיונז.לא להוסיף עוד שמן.
      בהצלחה smile

להגיב על משתמש אנונימי (לא מזוהה) לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *