d7aad7a4d795d797 d790d793d79ed794 d798d795d7a0d7941 1 800x600 - פשטידת תפוחי אדמה וטונה

פשטידת תפוחי אדמה וטונה

d7aad7a4d795d797 d790d793d79ed794 d798d795d7a0d7941 800x600 1 - פשטידת תפוחי אדמה וטונה

תפוחי אדמה וטונה פייגי חברה באתר שלי,הוסיפה לפשטידה 2 ביצים קשות וזאת בנוסף ל-2 הביצים הטריות. וזו התמונה ששלחה לי:d7aad7a4d795d797 d790d793d79ed794 d798d795d7a0d794 d79ed794d790d7aad7a81 1 800x600 1 - פשטידת תפוחי אדמה וטונה

עם בצל וגמבה מקורמלים

זה מה שבא לי ממש לפני חמש דקות לראש
לשידרוג נכנסתי,  ולמלאכה ניגשתי והביס הראשון שלי יהיה ביחד אתכם. שרק נהנה.

מצרכים :
5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה.מקררים,מקלפים ומועכים ג ס
4 ביצים
2 בצלים חצויים ל-2 ופרוסים דק
6 כפות שמן לטיגון הבצל והגמבה.
גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקיקות באורך 2 ס"מ
2 קופסאות קטנות טונה ב ש מ ן – לסחוט היטב מהשמן
4-5 כפות פירורי לחם מכל סוג ,גם מתובלים ובפסח קמח מצות
כפית סוכר חום/סילאן
פלפל שחור ומלח לטעם.
כף מטבל פלפל חריף או עיטורי עגבניות

מי שרוצה חלבי שיוסיף בערך: 300 גרם גבינות: צהובה מגוררת+בולגרית או קוטג' .
מי שלא אוהב טונה שיוותר עליה
מי שלא אוהב גמבה שיוותר עליה

אופן הכנה:
במחבת עמוקה לשים 6 כפות שמן ולטגן את הבצלים והגמבות עם כפית סוכר חום/סילאן כ-10 דקות עד שיקבלו גוון זהוב חום שמתחיל להתקרמל. (לכסות במכסה תואם ומדי פעם לערבב).
לשים את כל המצרכים בקערה גדולה ולערבב.
לצקת לתבנית משומנת מספר 26
לרסס מעל לפשטידה מעט שמן זית ואופציה לקשט בכמה זיתים שחורים וגמבה או תבליני צבע כמו:פפריקה,פטרוזילה .
לאפות שעה בחום 175 .

d79ed798d791d79c d7a4d79cd7a4d79cd799d79d 300x225 - פשטידת תפוחי אדמה וטונה

מטבל פלפל חריף

אני מכינה משהו דומה לבד בבית. המתכון באתר:

http://pirge.co.il/דיאטה-בריאות-ודלי-קלוריות/דיאטה-בריאות-ודלי-קלוריות-סלטים/ממרח-חצילים-פלפלים-עגבניות-ושום
תהנו

58 תגובות על “פשטידת תפוחי אדמה וטונה

      • אני מנסה לעשות פשטידה מירקות טריים וגבינות, וכל פשטידה שאני עושה לא יוצאת לי טוב, תמיד הן מימיות ולא אפויות בפנים.
        ניסיתי לבשל את תפוחי האדמה, ניסיתי לגרד בפומפייה. אני תוהה אם זה בגלל שאני שמה פחות מדיי ביצים או פחות מדיי קמח. אני כבר מתייאשת, פשוט מחפשת מתכון לפשטידת ירקות קלה להכנה ושתצא יפה ואפוייה בפנים. צריכה עזרה דחוף!!

  1. פירגה שלום יש לך אתר מאוד מוצלח וגם מתכונים ואם שמת לב המתכונים שלך כיכבו במפגש אוכל כשר האחרון שהיה השבוע

  2. פירגה, הכנתי היום לסוף הצום.
    יצא מעולה! טעים ומשביע.
    אם תרצי אשלח לך תמונה למייל.

    דרך אגב, כתבת במתכון ביצים שלמות ואני באופן אוטומטי הלכתי לבשל ביצים.
    כשבאתי להרכיב את הפשטידה, התלבטתי פתאום אם מדובר בביצים מבושלות או חיות.
    החלטתי לשים גם וגם – 2 מבושלות ו-2 חיות, ויצא מעולה!!! :P

  3. בוקר נפלא , הפשטידה נראת נפלא. רק לא הבנתי לגבי הביצים השלמות. משמע ביצים מבושלות או ….. אשמח לתשובה מהירה מכיון שרציתי להכינה לארוחה בשרית לשישי בערב. תודה את מקסימה

  4. הי פירגה,
    היות והמתכון מפתה אשמח לנסות אותו ,למרות שמעולם לא אפיתי משהו עם טונה,
    כשאת כותבת 2 קופסאות טונה קטנות , האם הכוונה לרגילות של 160 גרם כל אחת או שיש קטנות מהן?
    תודה

    • יהודית בקר אור

      יש לי קטגוריה שלמה שקראתי לה: טונה ויש שם מבחר גדול של מתכונים עם טונה.כנסי ותראי.

      הקופסאות הרגילות.כן.

      בהצלחה ותהנו smile

  5. פירגה,
    שלחתי עכשיו שתי תמונות למייל 'contact@pirge.co.il'.
    זה המייל הנכון?

    חוץ מזה, לדעתי הביצים הקשות מוסיפות מאד! :P :P :P

  6. יש לך אתר מהמם ומושקע ואני מידי פעם נעזרת במתכונים המיוחדים שלך. תודה רבה ותמשיכי לעשות חיל ולהיות לעזר! smile

    • נשמונת בקר אור
      אני שמחה שאת באתר שלי ונהנית כמוני :lol: תודה רבה מהלב :lol:

  7. פירגה נתחיל במילה תודה!
    ובכן אפשר לנסות פשטידה זו במקום טונה
    לקחת את החזה עוף ולחתוך לחתיכות קטנות ולהוסיף לפשטידה
    יוצא פשוט מעולה אפשר כמובן לטגן אותם מאט עם הבצל.יצא פצצה .
    לא חייבים גמבה לזה הארומה של הגמבה חזקה ומאבדת מהאוטנטיות של
    פשטידת תפוחי אדמה קלאסית.

  8. בוקר טוב דליה יקרה,
    המון תודות על הפשטידה המעולה, לא הוספתי טונה, הפעם הכנתי עם גבינות צאן ארומטיות, גבינה מלוחה
    וטוב טעם, ריבועי הגמבה ותבלין הפטרוזיליה הוסיפי צבע מדהים, סימנתי אותה כפירגה 10!!!
    כיף גדול להכין את מתכונייך, בשבילי את גאונית!

    • מליסנדה יקרה
      בטוח שגבינות צאן משפרות ומרעננות את הפשטידה.
      אני שמחה שאת אוהבת את המתכונים שלי וכיף לי שאת שמדרגת אותם לטעמכם.
      smile ליום נפלא

  9. לפירגה היקרה!
    מרוב רעיונות נתת לי את החשק והאמביציה והתלהבות להכין פשטידה תפוחי אדמה חדשה ויצא נפלא.
    ובכן 8 תפוחי אדמה 1 בצגל גדול פרוס לפרוסות לאדות את הבצל ולאחר שקיבל צבע להוסיף בערך 300גר' או יותר כרוב קצוץ ולהמשיך לאדות עד שמתרכך להוסיף את התערובת לתפוחי האדמה המרוסקים
    כמובן 6 ביצים מלח פלפל ובערך 1/3 כוס שמן. לאפות בערך שעה וחצי בתבניות אנגליש קייק .
    הכמות ל21/2 תבניות.

  10. היי
    אז לשים 2 ביצים טריות במקום 4 ולשים 2 ביצים קשות במקום עוד 2 טריות או שלשים 4 טריות וזהו?
    תודה

  11. נראה לי שלא הבנת את השאלה , במתכון כתוב 4 ביצים אבל למלאה כתבת:
    פייגי חברה באתר שלי,הוסיפה לפשטידה 2 ביצים קשות וזאת בנוסף ל-2 הביצים הטריות.
    אז מה לעשות לגבי הביצים
    תודה

    • סילבי עדיף שתכיני ב ד י ו ק כמו שרשום במתכון.לא לשנות כלום.
      מה שאני לא הכנתי אני גם לא ממליצה.

  12. שמתי גם בתוך הפשטידה זיתים שחורים ולא רק מלמעלה.
    יצא מ ד ה י ם ! ! !
    כולם אצלנו בבית ממש טרפו את זה :lol:

  13. פירגה יקרה , רוצה להכין לי ולחברה , יש תחליף כלשהו לפירורי הלחם שאין לי ? דווקא זה חסר לי , כל השאר יש !! יש לי קמח בבית וקוואקר מהיר הכנה .. האם אחד מהם יעזור ? גם את וגם התגובות כאן פשוט מחממות את הלב , רואים שאת מבשלת מאהבה אמיתית , את ממש יוצרת וממציאה , מבחינתי זו אומנות ואמנות לכל דבר smile

    • את יכולה להכין טוסט מלחם רגיל ולכתוש.
      אם יש לך קמח מצות גם טוב.קוואקר לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר.
      בהצלחה

  14. פירגה היקרה
    אני מאוד נהנת מהאתר שלך ושפע המתכונים בו ,ויש לי שתי שאלות :
    1.למה לבשל את תפוח האדמה עם קליפה ואז לקלף,משנה אם כבר מבשלים בלי?
    2.אפשר להוסיף פטריות טריות ?
    תודה

    • אורית שלום
      אני חושבת שאפשר להוסיף פטריות למרות שלא ניסיתי.
      המרקם שונה ולכן לי עדיף לבשל עם קליפה.
      לשיקולך. smile בהצלחה :lol:

  15. שלום לך פירגה,
    שאלה בבקשה,
    ש לי במקרר רק 3 ביצים,,
    אפשר לשדך 2 כפות טחינה ביחד לתערובת ?

  16. לפירגה
    עידכון חם ישירות מהתנור ,,
    הכנתי את הפשטידה עם 3 ביצים בלבד, והוספתי 2 כפות גדושות של טחינה גולמית ,
    (כתחליף ל-2 ביצים שהיו חסרות.)

    את 2 הכפות הגדושות טחינה גולמית,
    ערבבתי עם כף צ'לי חריף -מתוק , מעט חוואייג', מעט כמון ,קמצוץ קינמון,
    ו- 2 כפות שמיר קצוץ.

    הוספתי 1/3 כוס גבינה צפתית מפוררת,
    וכמובן את שאר החומרים שרשומים במתכון.

    את התערובת יצקתי ל-2 תבניות אינגליש-קייק,
    ופיזרתי מעל מעט פטרוזליה- יבשה ,מעט פפריקה, וזיתים שחורים.(לא מרחתי שמן, מעליהם,
    אלא כיסיתי בניר-כסף).
    האפייה בתנור שלי ,
    נמשכה כ-40 דקות. והתקבלו 2 פשטידות נפלאות בטעמם.
    אחת כבר חוסלה לחלוטין,על ידי בני -הבית,וכולם נהנו.

    המלצה:
    להכין את הפשטידה הנהדרת הזאת רק למי שאוהב טונה.(כמוני),
    למי שלא אוהב טונה שיכין את המתכון ללא הטונה.
    פירגה כול הכבוד על המתכון לפשטידה הטעימה הזאת.

    למי שטרם הכין,
    מומלץ בחום:
    מתכון מוצלח ,טעים ומשביע.

    • דניאל,איזה פירוט כלבבי.ממש סבבה ;) של טעמים
      לבריאות ותהנו ולילה נפלא ומחובק smile לכולכם

  17. פירגה יקרה שבוע טוב
    מה שלומך?
    סתם שאלה, אני רואה בהמון מתכונים שלך את התבנית האדומה שמופיעה
    בתמונה, איזו תבנית זאת?
    יום נעים

    • לצערי הרב נשברה.
      קיבלתי אותה במתנה ומאז אני לא רואה כמוה בחנויות.
      יום נעים ונפלא רותי smile

להגיב על אילנית12 לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *