d7a4d7a8d7a4d7a4d794 d7aad795d7aa - מוס מוקצף עם תותים

מוס מוקצף עם תותים

d7a4d7a8d7a4d7a4d794 d7aad795d7aa - מוס מוקצף עם תותים

מתכון שקיבלתי מחברה .

מצרכים :
300 גרם תותים נקיים חצויים
2 חלבונים
כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
מיכל שמנת מתוקה – לפרווה ריץ'
אופן הכנה:
מכניסים למיקסר :
את כל התותים נקיים וחתוכים
כוס סוכר
2 כפיות מיץ לימון
2 החלבונים
מקציפים במשך כמה דקות לקציפה גבוהה ותפוחה מאד .
בנפרד מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים בעדינות ביחד.
מקפיאים.
מוציאים 20 דקות לפני ההגשה.
"טיפים"
1. ניתן להחליף את הפירות לפירות העונה.
2 להכין בתבנית סיליקון פרח ואז אין בעיה לשלוף את הפרפה
3. לאירועים/חגים יפה להכין בתבניות מאפינס סיליקון בצורת פרח להגיש הפוך ולקשט כל מנה
תהנו.

48 תגובות על “מוס מוקצף עם תותים

  1. שלום,

    אתר מדהים עוזר לי מאוד למצוא מתכונים ביתיים כמו שאני אוהב מהבית – וזו עיקר המחמאה smile

    שאלה – האם לא צריך לרסק את התותים?

    • משה בקר אור
      תודה על התגובה החמה לאתר וברוך הבא בצל קורתינו.
      אין צורך לרסק מספיק לחתוך לחצי.
      בהצלחה ואשמח לתגובה smile

  2. עשיתי לשבת אך בלי מיץ הלימון, יצא מאוד טעים .
    בקשו ממני שאעשה את זה באופן קבוע עד שתיגמר עונת התותים.

    • שושן התלהבתי שנכנסת להגיב ועוד שהתגובה כל כך טעימה.
      המשך טעים עד גמר עונת התותים – יש דבר כזה???
      לילה טוב smile

  3. פירגה שלום.
    אני חושבת שהתכוונת לשושן אחרת . אני ניכנסת לאתר שלך הרבה אך אני לא מגיבה.
    אני לא מגיבה בשום אתר או בלוג אבל את המתכונים שלך אני אוהבת במיוחד ומעכשו שאכין אספר לך.
    שבוע טוב.
    שושן פ.

    • שושן שלום רב
      אשמח מאד לשיתוף ותגובות על מתכונים שהכנת מהאתר שלי.
      המשך שבוע נפלא וטעים smile

  4. שכחתי לספר
    הכנתי בלי שמנת מתוקה (את יודעת …למען האיש הבריאותי כאן ;) )
    יצא מצויין
    smile

    • ברבורה ערב טוב חמדתי
      כל הכבוד שהעזת והכנת בלי שמנת.
      כיף לבעל ובטוח שיהיה כיף לעוד כמה שמחפשים משהו דיאט ובריאותי.
      תוד smile ה

  5. היי פירגה
    אנחנו מתכננים עכשיו את התפריט לליל הסדר וכמובן שהאתר שלך מככב.
    שאלה – אני רוצה להכין את הפרפה, אבל אנחנו משתדלים לא לאכול ביצים לא מבושלות.
    יש לך רעיון איך לשנות?
    תודה וחג שמח

    • הי לימור חמודה
      גם אני מכינה אותו לליל הסדר.קליל ונפלא.

      אין אפשרות להכין פרפה בלי ביצים

      רשמי בחפש: סברינה תותים בקרם תותים ורדרד
      זו סברינה קלילה לא כבדה מתאימה מאד לקינוח ארוחת חג
      תחליפי את השמנת לשמנת פרווה והיתר נדמה לי שהכל פרווה.

      שיהיה לכם חג נפלא ומתוק
      חג שמח מפירגה

  6. פירגה,
    תודה על התשובה המהירה. אם אני אכין את הפרפה בטבעת ג'ל או תבנית סיליקון, האם הכמות מספיקה או שצריך להכפיל את הכמות?

    • לימור הי,
      מעולה לטבעת ס י ל י ק ו ן (עדיף) כי היא גמישה יותר וקל יותר להוציא את הפרפה שלם .
      הכמויות שרשומות במתכון.
      יוצא גבוה ומרשים ראי בתמונה…..

  7. היי פירגה,

    יש לי 2 שאלות.
    האם הקצפת היצים יחד עם התותים לא פוגם בהקצפה? האם לא עדיף להקציף ביצים וסוכר ואח"כ להוסיף תותים שריסקנו בנפרד?
    שאלה שניה: האם חייבים לנקות את הקערה לפני הקצפת הקצפת או שמספיק לרוקן וניתן להשתמש בקערה ובמקציף בלי לנקות לגמרי.
    אני רוצה להכין היום, אז מאוד אשמח אם תספיקי לענות

    תודה וחג שמח

    • לימור תכיני פשוט כמו שרשום בלי לסבך.
      ממש כמו שרשום.
      אם היה צריך לעשות משהו הייתי רושמת.
      בהצלחה smile
      חג שמח :lol:

  8. נשארו לי בנננות בשלות
    נראה לך שאפשר לעשות את זה עם בננות? לשנות משהו במרכיבים?

    לימור…לא תאמיני איזה קציפה ענקית מתקבלת בתערובת הסוכר החלבונים והתותים ביחד בלי הפרדה רק צריך להיות סבלנים…אני מקציפה כמעט 10-15 דקות וזה ממלא לי קופסאת גלידה של 2 ליטר

    • ברבורה,היא תאמין,אחרי שתכין :lol: כי באמת זה בלתי יאומן כמות הקציפה שיוצאת אחרי ההקצפה.
      לגבי בננות,הגיוני שכן. כמו שאפשר להכין גם עם עוד סוגי פירות בסגנון.
      אם תכיני,ספרי ספרי smile

    • ברבורה יקרה בקר אור
      שמת את מקפא הבננות בהקפאה עד לחג?
      תודה ששיתפת ושוב,חג שמח smile

  9. מקווה שישאר לחג בינתיים זוללים :twisted:
    אגב, היא יוצאת מאוד מאוד בהירה
    איך אפשר לעשות אותה אטרקטיבית לעין בשביל ההגשה לחג?

    • לברבורה הצעות:

      1..לזגג שוקולד מומס

      2..לגרר שוקולד בפומפיה

      3..לשים במגי'מיקס: קצת אגוזים,קצת קוקוס,קצת שוקולד ולכתוש לערבב ולבזוק.
      בבקשה smile

  10. היי כולם
    תודה על התגובות. הבת שלי שהיא בת עשר וחצי אמרה שהיא מכינה את הקינוחים ליל הסדר. היא הכינה כמו שכתבתם ויצא כל כך הרבה, שחוץ מתבנית הג'ל, נשאר מספיק לעוד תבנית קצת יותר גדולה מאינגליש קייק. פחדתי שהקצפת לא תקציף, אז ניקינו את המיקסר אחרי הביצים ולפני התותים. בקיצור יצא מדהים וקיבל הרבה שבחים. היא הכינה גם את הבראוניז של פסח לקינוח לליל הסדר. הבראוניז יצאו גם הם 10. כמה מחמאות, חבל על הזמן. פירגה, אין עליך

    • לימור יקרה
      בחרת ב-2 קינוחים מעלפים לחג הפסח.
      תכיני אותם גם כל השנה. שווים כל ביססססססססססס
      תודה לבת המתוקה איזה כיף לכם שקיבלתם מחמאות smile

  11. היי!
    הכנתי לשבת בתור גלידה.
    עשיתי בקצפת צמחית.
    החבריה התלהבו עד הגג!
    אוהבת את המתכונים שלך!
    smile smile smile

  12. smile זה מאד טעים ומוצלח עשיתי כמה פעמים והכנתי רק עם שמנת פרווה וחצי כוס כמו סוכר ממש מעולה :cool: והכנסתי למקפיא וניש לכמה ימים כי מי שאוכל רק אני ובעלי ווהילדים הנשואים :lol:

  13. טעים מאד!
    הכנתי חצי כמות עם בננות.
    כולם התלהבו.

    לשבת הבאה אני רוצה להכין בעז"ה עם קיוי. נראה לי שיצא מוצלח.

    תודה!

  14. עדכון חם מליל הסדר – יצא מעולה ומממממש טעים! איזה קינוח מרשים וממש קל להכנה. אני ממש מרוצה – ונשאר עוד המון לאורחים שיבואו בהמשך החג.
    הכנתי גם את עוגת השוקולד הפאדג'ית קוקוסית כשרה לפסח – יצא גם מעולה.
    תודה רבה וחג שמח!!!! :lol:

    • בקר או ריניצ'
      שמחתי לקבל עדכון חם ולוהט מליל הסדר .תודה מקרב לב.
      אגב, את המחמאה לעוגה העברתי ישירות לתגובות על העוגה. כל מחמאה כזו חשובה לי ולכולם :lol: .
      המשך טעים וחג נפלא לכם.
      smile

  15. פירג'ה היקרה
    הכנתי את הפרפה עם בננות תמרים ופקאן סיני
    הורדתי קצת מכמות הסוכר ויצא מדהים

    ממליצה בחום חייבות לנסות…..

  16. פירגה שלום.
    האם כדאי לדעתך להקציף את השלב הראשון במיקסר יד?(לדעתי הוא מעט עייף…)או שניתן להשתמש בבלנדר ידני("מקל")?
    תודה וחג אביב נפלא לך וליקירייך.

  17. פירגה ,
    אליפות פרפה מדהים הכנתי אותו אם הילדים , הכנסיתי קוביות קטנטנות של תות ויצא מדהים .

    סידרתי קערה שקופה גדולה אם תותים פרוסים לאורך מודבקים מסביב לקערה ולאט הכנסתי את הפרפה ולמקפיא
    יצא מדהים ויפה וטעים .

    חג שמח

  18. הפרפה תות זוכה לשבחים בכל פעם מחדש.
    אני רוצה להכין אותו לליל הסדר כבר מעכשיו . האם ניתן לשמור אותו במקפיא במשך שבועיים (השאלה נובעת בגלל השימוש בתותים טריים). האם הטעם לא ייפגם ?

    • ליאתי הי חמודה
      ניתן להקפאה חופשי ולכמה זמן שאת רוצה
      תהנו וחג שמח smile

  19. לפני הרבה מאוד זמן הדפסתי את זה.
    ולכבוד ראש השנה הנוכחי החלטתי ברגע האחרון להוסיף אותו כקינוח.
    האורחים הגיבו בחיוב ובהנאה.
    היה מאוד קל להכין.
    כמה עצות- מאוד משפריץ למי שמשתמש במיקסר ידני. כדאי לשים בכלי עמוק.
    וההקפאה- אחרי כ-6 שעות במקרר זה עוד לא היה לגמרי קפוא וישר אפשר היה לאכול…

    • שניצל הי,קראתי שוב את התגובות על הפרפה תות ובא לי להכין.חהחהחהחהחה
      תודה והמשך הנאה
      חג שמח smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *