dscf7676 - אורז ופרחוני כרובית

אורז ופרחוני כרובית

DSCF7677 - אורז ופרחוני כרובית

התוצאה יצאה נפלאה .

המצרכים:
5 כפות שמן
בצל גדול או שניים בינוניים לחתוך לקוביות קטנות
כרובית קטנה
2 כוסות אורז
4 כוסות מים רותחים
כפית כורכום
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור להשלמת טעמים
אפשר להוסיף קצת ירק: פטרוזיליה,כוסברה,שמיר קצוץ.

אופן הכנה:
לפרק את הכרובית לפרחים קטנים
בסיר שטוח ורחב, להזהיב את הבצל ולהוסיף את האורז ופרחי הכרובית.
לטגן 3-2 דקות בערבוב.
להוסיף מים רותחים+תבלינים וירק אם רוצים. לטעום ולשבח טעמים.
מרגע הרתיחה להנמיך ללהבה הכי קטנה ולבשל בדיוק 20 דקות בסיר מ כ ו ס ה.
לסגור ל ה ב ה.
להשאיר בסיר מכוסה עוד 10 דקות ולהגיש.
תהנו

16 תגובות על “אורז ופרחוני כרובית

  1. זה יוצא שפרחי הכרובית מתבשלים 40 דקות. הם נשארו לך שלמים או שהפכו לעיסה?

  2. יופי של מתכון שמשלב ירק ופחמימה.
    במשפחתי אוהבים גם אורז וגם כרובית כך שאני תופסת שתי ציפורים בבת אחת.
    ינוסה לארוחת שבת הקרובה… laugh laugh laugh

    • נגה,תודה.
      אני הופתעתי מאד מהטעם הנפלא והשילוב הנהדר.
      תכיני ותהנו smile

  3. יוצא טעים מאוד. טוב, כמובן אין לי מלא הירקות שמתי רק גזר, אבל היה טעים מאוד.

    • הדס, אני מקווה שתכיני את המתכון שלי גם עם הכרובית,כי זה משהו משהו……

  4. תודה פירגה על המתכון

    כשהפרחים גדולים ומבשלים 20 דקות – הכוונה קודם להרתיח את המיים ואז להכניס את הפרחים
    או ישר להכניס לסיר עם מים ל- 20 דקות ?

    .

    • מרתיחים תחילה smile
      לפרק את הכרובית לפרחים גדולים ולבשל 20 דקות (מים רותחים). לקרר .
      לפרק את פרחי הכרובית אחרי הבישול וקירור לפרחונים קטנים לתוך קערה.

    • כתבתי אחרת לגמרי.
      מטגנים בצל ומוסיפים מיד את האורז והכרוביות ורק בסוף את המים והתבלינים.

  5. היי פירגה.
    סליחה אבל לא הבנתי,
    האם את פרחי הכרובית מבשלים כמה דקות במים רותחים,עוד לפני הטיגון שלהם עם הבצל ?
    או שצריך לטגן בסיר עם הבצל את הכרובית הטרייה ללא צורך בבישול מוקדם ?

    בתודה מראש,
    שושי.

    • הי שושי
      לא כתבתי שצריך לבשל .כמובן,אם את רוצה להיות בטוחה שאין חרקים,תרתיחי קומקום וצקי על הכרובית מעט מים רותחים.
      אבל לא לבשל.
      חג שמח. smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *