d798d7a0d796d799d794 d790d795d7a8d796 - טנזיה

טנזיה

 

טנזיהא - טנזיה

טנזיה,שלל פירות יבשים/פיצוחים דביקים בדבש/סילאן שמעטרים בכבוד ארוחות ראווה בחגים ואירועים.מוסיפים את הטנזיה לממולאים בבצקים עם בשר, על אורז, משולב עם חזה עוף מוקפץ,נתחי בקר וכו'……..

המצרכים וההכנה:
שמים בסיר 2-4 כפות שמן

בצל חתוך לאורך פרוס לרבעים מטגנים ומזהיבים
מוסיפים לסיר:
בטטה מקולפת חתוכה לפרוסות
15 שקדים שלמים
4 תמרים מג'הול (ענק) בלי גרעינים חתוכים לרבעים
4 תמרים בלי גרעינים חתוכים לאורך
5 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים לאורך
1/4 כוס צימוקים לבנים
1/2 כוס מים מהברז
2 כפות סילאן או יותר לפי טעם אישי
קורט קינמון, כורכום, כמון, כף מרק עוף, קורט פלפל שחור
מערבבים היטב .
טועמים ומשפרים טעם.
סוגרים במכסה ומשאירים על להבה הכי קטנה 15 דקות
מדי פעם לערבב שלא יידבק
מכינים קוסקוס/אורז לבן
מסדרים על צלחת יפה ומעל מפזרים את הפירות.
מקשטים בשקדים מטוגנים.
תהנו

29 תגובות על “טנזיה

  1. הי יקירה,
    שנים אני מחכה למתכון שלך לטנזיה, ניסיתי כל מיני אבל זה לא היה מוצלח,אפילו זה של המחותנים שלי היישר ממרוקו הספרדית… אכין ואשתף, ושתהיה לך ולמשפחתך גמר חתימה טובה!

    • מליסנדה יקרה,אין לי ספק שהמתכון יהיה אהוב עליך. הוא פשוט והתיבול עדין.
      בהצלחה והנאה smile

    • מליסנדה שלום,קראתי את תגובתך לפירגה. רציתי לשאול אם אפשר….מהיכן המחותנים שלך?כתבת שהם ממרוקו הספרדית וגם אני משם….מעניין אותי לדעת.
      תודה
      יום נעים לך

  2. פירגה יקרה,
    יאמי יאמי, נראה מתכון מבטיח
    ינוסה בסוכות.
    שנה טובה מלאה בהמון מתכונים ובבריאות טובה.
    מלי :lol:

  3. נראה נפלא
    מה יהיה עם הקלוריות שלנו פירגה?
    תודה וגמר חתימה טובה.
    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  4. היי פירגה מתכון מדהים.מתאים לצימחונים גם,שתהיה לך שנה טובה ומתוקה
    וגמר חתימה טובה. אפשר לשים דבש במקום סילאן?
    תודה, יישר כח!

    • אורה, אפשר להמיר דבש תמרים סילאן, בדבש ולהיפך.

      גמר חתימה טובה לך smile ולבני ביתך

    • סיון,תודה על המחמאות
      תמשיכי להכין ולהנות.כיף שחזרת לשתף אותי.
      גמר חתימה טובה smile

  5. בוקר טוב
    חשבתי שיש צורך בזמן בישול ארוך יותר ?
    אני רוצה לנסות בסוכות. מרגישה יותר בטחון עם המתכון הזה מקווה שיצליח לי. אם לא , מי יצילני מכל המרוקאים. sad :twisted:

  6. גמר חתימה טובה מאריזונה בארה"ב :P :P :P גם פה אני משתמשת במתכונייך :P :P :P מארחת ומשתפת במתכונים הנפלאים וכולם נהנים מאוד :lol: :lol:

    • תודה רבה ציפי,המשך טעים לעוד שנה.
      אירוח שמח וטעים לכם.
      חג סוכות שמח smile

  7. הי פירגה. נראה ממש טעים. אני רוצה להכין לסוכות. כתבת לשים 4 תמר מג'הול ועוד 4 תמרים בלי גרען. באיזה סוג תמרים להשתמש? יש לי בבית רק מג'הול
    תודה וחג שמח!

    • יעל יקרה
      את יכולה לשים שזיפים/משמש או פרי יבש אחר לשיקולך וטעמך.
      חג שמח smile

  8. פירגה שלום,
    האם השקדים מבושלים יחד עם כל המצרכים., צריך לקלף אותם מהקליפה ?

  9. כלומר אפשר להשאיר עם הקליפה? והאם הם מתבשלים עם שאר המצרכים?

    מצטערת מראש על בלבול המוח :oops:

    • גם כתוב שהכל בסיר ומתערבב. לא הפרדתי את השקדים. את יכולה עם/בלי קליפה שיקולך. אני קונה רגילים עם.
      בהצלחה smile

להגיב על zipi לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *