cid 72896F22 12DB 4F1C 992F B5B4CBA391D4 1 730x410 - כרוב ניצנים אפוי - מעוך

כרוב ניצנים אפוי – מעוך

cid 72896F22 12DB 4F1C 992F B5B4CBA391D4 - כרוב ניצנים אפוי - מעוך

כרוב ניצנים לא כולם אוהבים,אבל אחרי המתכון הזה כולם יחטפו אותו ראשון….

אחרי שהכנתי בעבר הרחוק את המעוכים שלי:  תפוחי אדמה וכרובית, היום הלכתי על כרוב הניצנים.

התיבול פשוט והטעם מעולה.

מצרכים:

שקית כרוב ניצנים

5-6 כפות שמן זית

מלח גס ופלפל שחור

מעט פפריקה חריפה או מתוקה

מעט טימין יבש לפיזור

אופן הכנה:

לשים בקערה את כרוב הניצנים עם 1/2 1 כוסות מים  ולחמם במיקרו כ-7 דקות. אפשר לרכך על הגז.

להכין תבנית גדולה מצופה בניר אפיה משומן.

לסנן את כרוב הניצנים ולפזר אותו על ניר האפיה

עם מועך הפירה פשוט למעוך (מפה השם:מעוך) אבל לא לגמרי.

להבריש באופן שווה את שמן הזית ולפזר את התבלינים.

לאפות בטורבו בחום 180 כ-10 דקות עד הזהבה קלה.

להגיש מ י ד.

"טיפ"

אני הכנתי חצי תבנית מיני תפודים מעוכים וחצי תבנית כרוב ניצנים מעוכים.

תהנו

6 תגובות על “כרוב ניצנים אפוי – מעוך

    • באהבה. אני הכנתי מקפוא. אני מניחה שבכל מקרה לפני שאופים יש לרכך את הכרובים. אחרי ריכוך, אופן ההכנה זהה.

  1. פירגה יקרה,
    כרוב הניצנים נראה נפלא,וגם קל להכנה.
    השאלה שלי,במידה ואלרגים לתפו"א אפשר לדעתך להכין עם בטטות?

    • לא ראיתי במתכון הזה תפוחי אדמה, אבל תמיד ניתן להמיר אותם לבטטות. הכל שאלת טעם אישי.
      kiss

להגיב על שירן ג. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *