d79bd7a8d795d791d799d7aa d797d79ed795d7a5 d79ed7aad795d7a7 d7aad7a0d795d7a8 800x600 - פרחי כרובית ברוטב חמוץ חריף מתוק-אפוי

פרחי כרובית ברוטב חמוץ חריף מתוק-אפוי

d79bd7a8d795d791d799d7aa d797d79ed795d7a5 d79ed7aad795d7a7 d7aad7a0d795d7a8 800x6005 1 - פרחי כרובית ברוטב חמוץ חריף מתוק-אפוי

רוטב חריף חמוץ מתוק לפרחי כרובית – אפוי.

המתכון התחיל ממתכון שטובה עשת המליצה לי להכין פרחי כרובית אפויים בתנור.

אחרי שהכנתי,חסר היה לי הרוטב ולכן באה ההשלמה עם הרוטב.

מצרכים:
שמים בתבנית אפיה גדולה:
שמן זית ומעל:
פרחי כרובית
המלצה חמה, כדאי להוסיף פרוסות עבות מחציל מקולף ללא השהייה או המלחה.
שיני שום מקולפות (כמה שרוצים) שימו הרבה כי הם טעימים כמו גרעינים בפני עצמם.
יוצקים מיץ לימון ושמן זית ב נ ד י ב ו ת
בוזקים מלח גס
לדברי טובה עשת הכמויות לשיקולכם.
אופים בחום 175 עד שהירקות מוכנים וקריספיים
עד פה המתכון ללא הרוטב ואפשר לנשנש אותו בכיף. מי שרוצה כרובית רכה יבשל אותה תחילה.

המתכון עם הרוטב כפי שאני הכנתי:
שמים בכלי עמוק:
קופסה רסק עגבניות קטנה-100 גרם
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק או רכז רימונים
לפחות 6 כפות מיץ לימון סחוט
קורט או שניים פפריקה חריפה
1/2 כוס מים ואפשר להוסיף עוד קצת אבל לא יותר מכוס.
לערבב ולשפר טעמים ולהוסיף מלח ופלפל שחור.
לצקת באופן שווה בעזרת כף על הכרוביות שבתבנית
להמשיך לאפות בחום 175 כ-30 דקות או יותר לשיקולכם.
במשך האפייה צריך להשקות מדי פעם את הירקות ברוטב שנוצר בתחתית התבנית.
תהנו

31 תגובות על “פרחי כרובית ברוטב חמוץ חריף מתוק-אפוי

  1. ניראה לי שזה טעים מאוד רק רציתי לישאול
    את חציל לא לשים במלח אוו מים אם מלח
    להוצאי את מרירות ממתינה לתשובה
    תודה

    • ז'נט,אני שמתי בלי מלח ויצא מעולה,אבל אם את רגילה שימי. smile אין כללים :lol:

  2. לפירגה שלום!
    אולי זה לא המקום הנכון לכתב זאת, אך יש לי בעיה טכנית שחזרה על עצמה בהדפסת כמה מתכונים שלך:
    גם במתכון זה כשלחצתי על: הדפס מתכון זה, המילים בהדפסה יצאו מאד קטנות וקשות לקריאה.
    תשאלי את הבן שלך מדוע זה קורה.
    בכל מקרה המתכונים נהדרים אחד אחד :lol: :lol:

    • הבעיה קשורה להדפסות ישירות מהאינטרנט. העתיקי לקובץ במחשב ומשם תדפיסי בגודל ובפונט הרצוי לך

  3. בוקר טוב,

    האם המתכון שלך מחליף את המתכון המקורי או שהוא המשכו??

    תודה

    • למתכון 2 חלקים . החלק הראשון מקורי בלי הרוטב
      החלק השני פשוט הוספתי למתכון המקורי רוטב.
      smile

      • פירגה לא הסנתי, קודם לאפות בתנור בלי רוטב ואחר כך להוסיף את הרוטב ?

        • כבר שאלו את השאלה הזו ועניתי.
          כמו שרשום ב ד י ו ק במתכון .

          קודם לאפות עד לריכוך כמה זמן שצריך.כמובן לבדוק.

          ואחר כך לצקת את הרוטב

          ולהמשיך לאפות עוד 30 דקות.

          הכל כתוב.באמת. :lol:

  4. בוקר נפלא
    תודה על כל המתכונים המשגעים והטעימים
    תבורכנה ידיך ורעיונתיך smile

  5. אנחנו במשפחה מאוד אוהבים כרובית מטוגנת, אף פעם לא חשבתי להכין כרובית אפויה

    פירגה, אני בהחלט ינסה את הכרובית עם הרוטב שניראה מעולה!

    תודה אישה יקרה!

    רחלי.ג. smile

  6. בוקר טוב פירגה
    אני פוגשת אצלך הרבה מתכונים של כרובית, האם ניסית את מתכון הכרובית ששלחתי לך? זו שקודם מטגנים ואז מאדים, מתכון יוצא דופן כדאי לך לנסות
    המשך מטעים טעימים,

    • הי עדנה ,
      יש לי באתר מתכון כמו ששלחת לי. כרובית ברוטב אדום קודם מטוגנת ומבושלת בעגבניות.זה זה?

      • הי פירגה
        ממש לא המתכון עם העגבניות,
        תזכורת: לפלח את הכרובית לפלחים (לא לבשל)
        לקשקש 2 ביצים להוסיף 3/4 כוס פטרוסיליה קצוצה, 6 שיני שום מעוכים, 1 כף גדושה א. מרק, מעט פלפל לבן וקורט מלח
        לטבול הפרחים (הלא מבושלים) ולטגן בשמן קנולה טגון מהיר (רק שיקבלו צבע) הכרובית לא סופחת שמן
        להניח בסיר שטוח בתוספת 1/2 כוס מים ולבשל עד שהכרובית מבושלת אבל עדיין פריכה,
        יוצא טעם של צלי, מ…….

        • עדנה,רשמתי לי והמתכון יוכן בהזדמנות.
          נקרא טעים ולטעמי.
          תודה וסוף שבוע נפלא smile

  7. בוקר טוב.
    המתכון נראה לי מאד מעניין, אבל יש לי מספר שאלות:
    1. האם אין צורך לבשל את הכרובית לפני האפיה?
    2. האפיה בת 30 הדקות עם הרוטב. האם אחרי שהרובית התרככה או שמתחילת האפיה של הכרובית.

    מתוכנן למחר…
    סופ"ש נעים
    אילנה

    • אילנה הי
      אין צורך בבישול את יכולה לשטוף במים רותחים להרחקת מזיקין.
      קודם שלב האפיה בלי הרוטב אופים עד לריכוך – גם כתבתי

      החלק השני אופים 30 דקות עם הרוטב – גם רשמתי

      בהצלחה ותהנו smile

  8. שבת שלום,
    אני חדשה באתר והגעתי אליו מהמלצות
    2 שאלות:
    1. האם הכרובית מבושלת מעט?
    2. האם אפשר לוותר על רוטב צילי פשוט נגמר לי

    תודה רבה

    • אורה ברוכה הבאה לאתר שלי
      תודה רבה לממליצים smile

      הכרובית לא מבושלת ולכן היא נשארת מעט קשה
      תוותרי על הצ'ילי, תטעמי ותשלימי תבלינים לטעמכם.

      אם את רוצה שהכרובית תהיה רכה,תבשלי אותה במיקרו /גז ואז תעבירי לתנור.
      בהצלחה ותהנו smile

  9. פירגה, חן חן על שדרוג המתכון שלי (מרגישה חשובה).
    למי שמתעניין בחלק הראשון, ללא הרוטב : פרחי הכרובית מתרככים באפייה בשמן הזית והלימון, אך נותרים קריספיים, מעולפים בין שיני השום הלא (!) קלופות. שיני השום בוקעות מקליפתן בקלות ומהוות מעדן מלכים (למי שאוהב שום).
    המתכון הפשוט הזה נולד מתוך החלטה לא 'לרצוח' את הכרובית בבישול ובטיגון (שני שלבים 'קלסיים'), כי אם להעניק לה נוכחות מתפצחת וקריספית.
    לפעמים אני פורסת לימון (על קליפתו) דקיקות דקיקות, תוחבת אותו בין -מתחת-מעל פרחי הכרובית , וכשהוא נחרך קלות, הוא מצטרף לאחיו השומים בשירת הללויה.

    שבוע טוב לך פירגה ולכל קהילת המעריצים!

    • טובה יקירתי
      טוב שהבהרת.
      אצלי לא כולם אהבו את הקריספיות של הכרובית והעדיפו אותה רכה ועסיסית ולכך בא הרוטב.
      גם כתבתי שמי שאוהב את הכרובית רכה צריך לבשל אותה תחילה כי גם בתנור אחרי האפיה היא לא ממש מתרככת. היא עדיין תשאר קריספית.
      ללא ספק לדעת כולם, השום מוסיף המון.החצילים מדהימים.
      השילוב נהדר לטעמי.בקיצור,מתכון מנצח בעל שלבים וכל אחד בהחלט לטעמו יכין.

      smile

  10. אני אפיתי את הכרובית המפורקת לפרחים ישר אם הרוטב הפיקנטי ללא שלב א ויצא מעולה!!

להגיב על נירית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *