d7aad7a4d795d797d799 d790d793d79ed794 d7a2d79d d793d795d7a4d7a7 d7a9d7a0d799d7a6d79cd799d79d1 1 800x600 - תפוחי אדמה מעוכים בטעם של עוד

תפוחי אדמה מעוכים בטעם של עוד

d7aad7a4d795d797d799 d790d793d79ed794 d7a2d79d d793d795d7a4d7a7 d7a9d7a0d799d7a6d79cd799d79d1 1 800x600 1 - תפוחי אדמה מעוכים בטעם של עוד

 

לוקחים בערך  6 תפוחי אדמה ש ל מ י ם ומקלפים אותם שתי וערב (חלק מהקליפה אני אוהבת להשאיר)
מכינים רוטב בקערה:
1/4 כוס שמן
שן שום גדולה מגוררת דק
כפית טחינה גולמית
כפית גריל עוף/פפריקה
מלח ופלפל שחור
כף עיטורי עגבניות (מיובשות)

מבשלים את תפוחי האדמה כ- 25 דקות עד שהם כמעט מוכנים
סוגרים להבה ומשאירים את התפוחים בסיר עם המים הרותחים עד שהמים מתקררים
מסננים.

מצננים היטב את התפוחים.

"דופקים" ( קצת – לא הרבה) את התפוחים עם הפטיש  ש"דופק" את השניצלים (ראו בתמונה)
המקל שלי בגילי…חהחהחהחה   (התפוחים צריכים להיות סדוקים ובשרניים… קצת מעוכים)
שמים את התפוחים צפוף בתבנית אפיה
מברישים ברוטב את התפוחים מכל הצדדים ואת יתר הנוזלים מרוטב השום יוצקים מעל.
אופים לא מכוסה בחום 180 מעלות כ-20 דקות או לפי הצורך עד שישחימו ויהיו ממש רכים.
מגישים מיד חם
תהנו.

78 תגובות על “תפוחי אדמה מעוכים בטעם של עוד

  1. ראיתי באיזה תוכנית בישול – את אותו הרעיון, רק ששם נדמה לי "דפקו" אותם לפני הבישול

  2. ניראה מעולה!

    בהחלט ינוסה, לא ידעתי שטחינה היא כל כך שימושית וכל כך מעשירה מאכלים.

    תודה פירגה,

    רחלי.ג. smile

    • התחלתי לפני כמה שנים להכניס טחינה/חומוס לכל דבר.אין אפס כמעט והתוצאה לטעמינו מעולה.

  3. פירגה,
    פשוט מעלף!
    בא לי להושיט יד ולקחת אחד… laugh
    איזה שחומים הם!
    עכשיו אני בדרך להרים טלפון לבעלי לעבור בסופר ולהביא תפוחי אדמה!!!
    דרך אגב, עדיף להכין עם תפו"א אדום או לבן?
    ינוסה בהקדם.
    יום נפלא!!!

  4. יאמי יאמי, הבת שלי פריקית של תפוחי אדמה ועכשיו קבלתי עוד רעיון להכנה.
    אמנרתי כבר שאין עלייך ברעיונות?
    יישר כוח :lol: ;) smile :? ;) :lol:

  5. כהרגלך יקירה נשמע מעולה
    בהחלט ינוסה
    עד שהכרתי אותך לא ידעתי כמה טחינה מוסיפה smile smile

  6. היי פירגה,
    לא הצלחתי להתרשם מהתמונות מגודל התפוחים שהם שלמים
    האם מדובר על תפו"א גדולים, בינוני ?
    תודה מראש
    עומר

  7. בוקר נפלא שאלתי: האם אפשר להתנהג לתפוחי האדמה באותה צורת בישול ולא להשאיר שלם אלא לחתוך לקוביות גדולות או לפרוסות ןלפזר את הרוטב שנשמע נפלא וישר לתנור. מצפה לתשובה. את נהדרת. :lol:

  8. אשה יקרה, כרגיל מפתיעה כל יום מחדש. מתכון ניפלא ינוסה עוד היום. מה ההבדל בין תפוחי א דמה לבנים ואדומם? חיבוק יומי ע נ ק י smile smile smile smile smile smile smile

  9. ושוב
    תודה מיוחדת לך פירגה על העושר הקולינרי והאושר שאת מרעיפה עלינו את נהדרת
    שיהיה לך כח ומרץ להמשיך

  10. אין עלייך! המתכונים שלך נפלאים!
    יש אפשרות לקצר את הדרך: לאפות את תפו"א במיקרו עד התרככות חלקית, למרוח ולהשיב למיקרו?
    בא לי תפו"א בטעם של עוד כבר עכשיו!! laugh

  11. פירגה יש לי שאלה: אני רוצה להכין {אני בת 16} דודה שלי סיפרה לי על האתר שלך.
    מה זה העגבניות מיובשות? ולשים את זה בתערובת?

  12. ראשית, המון תודה על המתכונים הנפלאים,
    אנחנו כל שבת נהנים מהם- למרות שאני בד"כ לא מגיבה…
    לגבי התפו"א- האם הטעם של הטחינה מורגש? (אני ממש לא אוהבת טחינה…) או שלוותר?
    שוב תודה רבה, גם על המתכונים וגם על הסבלנות לענות…

  13. יש לי 3 בנים בגיל ההתבגרות שעוסקים בתחומי ספורט שונים והם כל הזמן רעבים. בשבועות האחרונים הם גם החליטו להפוך לצמחונים ואני בשמחה רבה הצטרפתי אליהם. אני אוהבת לבשל, אבל הבעיה היחידה היא שמאוד קשה לי לעשות סוויצ' לבישול צמחוני, זה נראה שכאילו בלי בשר אין מה לבשל. לכן, אני כל כך שמחה על עוד מתכון להוסיף ל"מחברת הצמחונית", ועוד יותר שמחה שמצאתי את האתר הנהדר שלך שמעשיר אותי ברעיונות ומתכונים חדשים. כל הכבוד על ההשקעה והיצירתיות. ישר כוח!

    • בקר אור פרח יקרה
      תודה לך על המסר הנהדר הזה.
      באתר שלי יש מגוון ענק של מאכלים צמחוניים בהמון קטגוריות. תוכלי לבחור לטעמם,להכין להם ולתת להם המון אהבה דרך הבישולים.
      לבריאות לכולכם והמשך נפלא וטעים

  14. laugh smile הכנתי את התפוחי אדמה smile smile smile מה אומר אין מילים איזה רכות, איזו פריכות, איזה טעם, איזה יופי. כל מה שצריך.. פשוט נפלא. השתמשתי בתפוחי אדמה המיועדים לבישול והם רכים ןטעימים.

    המתכון נמצא ברשימת הכבוד של מתכוני תפוחי האדמה……………….תודה ענקית. ;) ;)

    חיבוק גדול ואוהב ממני ומבני משפחתי smile smile

    • ציפי יקרה
      מתכון כזה פשוט יכול כ"כ לשמח.חהחהחהחהחה.זה נהדר.
      באמת נפלא.
      חיבוק לכולכם ותמשיכי להכין ולפנק את כולם

  15. תודה, יצא טעים מאוד!
    אני הוספתי לתבנית (נשאר מקום) גם בצל, קישוא, עגבניה – מעליהם שמן זית ומעט מלח גס.

  16. פירגה יקרה!
    אני ובני ביתי מאוד נהנים מהמתכונים שלך, כל הכבוד לך, את אישה מופלאה.
    אני מחכה למתכונים שלך יום יום.
    תפוחי האדמה המעוכים היו טעימים מאוד מאוד.
    תודה.

    • דיתי תודה על הפירגון,המחמאות וההמלצה לתפוחי האדמה הנהדרים.
      המשך טעים וחג שמח

    • תודה על המתכון מתכוננת להכין אותו לשישי, אבל רק רציתי להאיר את תשומת לבכם תפוחי אדמה נקראים תפודים ולא תפוחים תפוחים הם תפוחי עץ נא לתשומת לבכם laugh laugh

  17. הי פירגה
    רציתי לדעת האם זה בסדר לקלף את כל הקליפה מהתפוח אדמה,וככה לבשל אותו?
    האם יצא אותו טעם?

  18. תודה על המתכנוים הטעימים. smile
    הכנתי כבר מספר פעמים את תפ"א המעוכים ודורשים עוד ועוד.
    הם כל כך טעימים שאוכלים בהנאה רבה. :P
    אני מבקשת אותם ללא הקליפה, הזמן על פי המלצתך.
    גם עכשיו אני בדרך להכין אותם. :lol:

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *