d7a4d797d796d7a0d799d795d7aa d79bd791d793d793 - פחזניות מתוק ומלוח לחג הפסח

פחזניות מתוק ומלוח לחג הפסח

 

d7a4d797d796d7a0d799d795d7aa d79bd791d793d793 - פחזניות מתוק ומלוח לחג הפסח

cid 236A0540 6432 48CD BC7F 010C750DFAA6 - פחזניות מתוק ומלוח לחג הפסח

ממחלקת תזונה בבית חולים הדסה. בתמונה למעלה הפחזניות ממולאות בכבד קצוץ.
15 פחזניות
מצרכים :
1 כוס מים מהברז
½ כוס שמן רגיל
1 כוס קמח מצה
½ כפית מלח
3 ביצים שלמות
אופן הכנה :
שמים בסיר קטן את המים והשמן ומרתיחים
מוסיפים לסיר בבת אחת את קמח המצה והמלח ומערבבים עד לקבלת גוש בצק שאינו נדבק לדפנות.     חשוב לערבב היטב כדקה עד שהבצק ממש מתאחד לגוש.
מורידים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.    רק כשהביצה מתאחדת היטב בבצק ושוב נהיה גוש בצק הומוגני להוסיף את הביצה השניה.
שימו לב חשוב:  אחרי כל ביצה בוחשים היטב .
על תבנית שטוחה מניחים ניר אפיה
בעזרת 2 כפות מכינים 15 פחזניות (אפשר ללחלח מעט את הידיים וליצור כדורים כמו שאני מכינה).
אופים בתנור כ-35 עד 40 דקות בחום 175.
אפשר לאכול את הפחזניות כמו שהן או להגיש כמנה ראשונה במילוי סלט ביצים או כל מילוי אחר.
כל מנה מכילה: 107 קלוריות
אני שמתי רק קורט מלח כדי שיתאימו לי גם למליות מתוקות וגם למליות מלוחות.
הכנתי כדורים בידיים (לא הייתי צריכה לשמן או להרטיב את הידיים) בצק מאד ידידותי ונוח.
חרצתי במזלג מארבעת הקצוות של הכדור מלמטה כלפי מעלה חריצים לדוגמה.
קיררתי היטב את הפחזניות לפני המלית.
מלית מתוקה : הקצפתי שמנת מתוקה+אינסטנט פודינג וניל+כוס חלב
אפשר לשלב מעט תותים קצוצים .
אפשר להכין פודינג בטעם אחר.
d7a4d797d796d7a0d799d795d7aa d7a4d7a1d797 - פחזניות מתוק ומלוח לחג הפסח
חג שמח

18 תגובות על “פחזניות מתוק ומלוח לחג הפסח

  1. חג שמח פירגה,
    האם כדאי להכין את הפחזניות בתבנית מאפינס על מנת שייצאו אחידות או שאין צורך, בתמונה הן נראות נפלא… 

    • אורנה תכיני כדורים ביד. זה מה שאת רואה בתמונה. אם לא תצליחי,תכיני במאפינס.
      בהצלחה וחג שמח smile

  2. ראשית המתכונים שלל -חבל על הזמן שנים אני מכינה ,יישר כוח!
    רציתי לישאול -האם יש לך רעיון אחר למילוי ,לא סלט ביצים,לליל הסדר זה נראה לי כבד מידי לארוחת החג בנוסף לכל מה שיהיה על השולחן,מילוי קליל יותר עם רוטב מעל…יש לך רעיון,אשמח לקבל .תודה

    • תודה רבה ענת יקרה.
      את יכולה להכין מלית פטריות עם רוטב פטריות זה תמיד עושה רושם וזה לא כבד.
      לרוטב יש לך מתכון כאן:
      מצרכים והכנה לרוטב הפטריות:
      מטגנים 2 בצלים חצויים ופרוסים דק מאד ומזהיבים.
      מוסיפים 300 גרם פטריות טריות קצוצות
      מטגנים ביחד עד שהפטריות מזהיבות מעט
      מתבלים במלח, פלפל,אגוז מוסקט ,2-3 כפות יין יבש, כפית אבקת מרק פטריות .

      לרוטב חלבי יש להוסיף מיכל שמנת מתוקה ולערבב 2 דקות להוסיף 3/4 כוס גבינה צהובה מגוררת שאהובה עליכם ולערבב ביחד .
      לצקת מיד על הירקות או הפסטה ולהקרים בתנור עד להזהבה קלה ובעבוע הגבינה.

      יום נפלא לך smile

  3. פירגה בוקר טוב,
    מכיוון שאני עובדת כל השבוע לפני ערב החג, ברצוני לדעת האם אפשר להכין אותם מראש ולהקפיא? אם כן, האם זה לא פוגע בטעם ?
    יום טוב ושבוע נפלא !!!

    • בקר טוב גילה,
      ההגיון אומר שאפשר להקפיא ופשוט להפשיר לפני שממלאים.
      אין סיבה שהטעם ייפגם.
      שבוע נפלא גם לך smile

  4. ,תודה רבה יקירתי, על תשובתך המהירה…
    באופן כללי , לא אוהבת להקפיא , אבל פשוט אין לי ברירה הפעם….
    יום נפלא !! smile

    • הי גילה
      אני מקווה שיהיה טוב גם אחרי הקפאה. הגיונית,כפי שכתבתי לך , זה אפשרי.
      אני שמחה שהגפילטה פיש טעים לכם. הצבע נעים לעין,הוא שחום וזה משנה הרבה.
      יום נפלא לך smile

  5. אגב, אני כבר שנתיים מכינה את הגפילטע פיש שלך, כי הוא הכי מתקרב לטעם של גפילטע שהכינה אמי ז"ל ( ואני לא הספקתי לקחת ממנה את המתכון ) .
    המתכון שלך הוא בין הטובים שניסיתי !!

  6. חג שמח פירגה
    הכנתי את הפחזניות והן עלו ותפחו יפה, אבל אחר כך הן נפלו בגובה.
    מה צריך לעשות כדי לשמור על הנפח?
    הטעם נהדר heart

    • ערב טוב וחג שמח יעל,
      להשאיר בתנור עד שיתקררו קצת.
      גם המלית מנפחת קצת את הנפילה. העיקר שטעים לכם blum

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *