d793d795d7a0d798d7a1 d79bd793d795d7a8d799d79d d797d793d7a9 - דונאטס וסופגניות מיני פיצי ללא שמרים

דונאטס וסופגניות מיני פיצי ללא שמרים

d793d795d7a0d798d7a1 d79bd793d795d7a81 - דונאטס וסופגניות מיני פיצי ללא שמרים

 

 

כ- 30 דונטס וכדורים

למתלבטים וללא בטוחים הרי לכם דונטס בקלי קלות שתמיד תמיד מצליחים
הכנה מיידית ללא המתנה ואפשר מ י ד לגשת לחגיגה .
ויש הפתעת סופגניות פיצפוניות שאפשר לטבול מיד אחרי הטיגון בסוכר וקינמון.

מצרכים:
2 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
1 כוס מים מהברז או חלב
5 כפות חמאה מומסת  – מחמאה לפרווה
4 כוסות קמח ולהכין עוד כוס ללישה
4 כפיות אבקת אפיה (שמתי 2 שקיות)
1/4 כפית קינמון – או –1 כפית גרירת לימון (שמתי קינמון)
קורט מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט (לא שמתי)
לשים בצק תוך כדי הוספת קמח עד שיהיה טיפונת דביק
מקמחים היטב את השיש ואת הידיים (אין צורך במערוך)
מכינים כדורים בגודל ביצה (כדאי לתת מנוחה קצרה) של כחצי שעה.
מניחים כל כדור על שיש מקומח וביד מקומחת משטחים מעט לעיגול בקוטר 8 ס"מ ובעובי לפחות 1 ס"מ
לקרוץ חור של 3 ס"מ באמצע
את הכדורים שיוצאים מהחור מטגנים למיני סופגניות (ממש קטנטנות)
ממלאים ו מ ח מ מ י ם 1/4 גובה סיר בשמן ומטגנים בחום בינוני
מטגנים ביחד את הכדורים ואת הדונטס והופכים מצד לצד
עד שיקבלו גוון חום יפה – לפחות 3 דקות טיגון.
מוציאים בעזרת מרית מחוררת על ניר סופג (כמעט ולא סופגים שמן)
מצפים באבקת סוכר או סוכר וקינמון  ומגישים.
מבטעם של עוד והשינויים בסוגריים שלי.

לטעם תפוז משתמשים במקום כוס חלב ב- 1/2 כוס חלב ו-1/2 כוס מיץ תפוזים
במקום גרירת לימון – להשתמש בגרירת תפוז
תהנו וחג שמח

d793d795d7a0d798d7a1 d79bd793d795d7a8d799d79d1 - דונאטס וסופגניות מיני פיצי ללא שמרים

דונאטס וסופגניות פיצפוניות-פירגה

73 תגובות על “דונאטס וסופגניות מיני פיצי ללא שמרים

  1. נראה ממש קל . האם לדעתך אפשר להכין חצי כמות? אם כן איך תחלקי את המצרכים?
    חג שמח

  2. פירגה שלום,
    נראה מגרה מאד ובטח גם טעים מאד.
    במוצאי שבת לאחר הדלקת הנרות , אני חייבת להכין את הדונטס והסופגניות, לכבוד חנוכה. שתהיה בבית אווירה שמחה של חג.
    ביום א' אני נוסעת לחופשה באילת ל-4 ימים , אחזור ואתעדכן באתר – בהפתעות שתכיני לנו. הההההה.
    שיהיה לך ולבני ביתך חג חנוכה שמח ומבורך.
    אירית smile :lol:

    • אירית יקרה בקר אור
      תהנו מהחופשה וכשתחזרי תכיני את הסופגניות והדונאטס הנפלאים. בהחלט משרה אווירה חמימה וחגיגית.

      חג שמח ומתוק smile

  3. מחר מגיעים אלי אורחים בשעה 6 בערב. מתי עלי להתחיל בהכנת סופגניות השמרים המסורתיות על מנת שלא אהיה לחוצה כאשר האורחים יגיעו?
    חג חנוכה שמח.

    • יהודית בקר טוב
      תכיני בבקר ותחממי בתנור.
      כשהתנור חם תכבי את המעלות ותשאירי את הסופגניות כשהן מכוסות בניר כסף שיתחממו בפנים עם הדלת סגורה.
      smile

  4. לפירגה היקרה חג אורים לך ולמשפחתך ותמשיכי להעשיר אותנו במתכונים נפלאים חג שמח ציפי :lol:

      • דליה Reply:

        דצמבר 11th, 2009 at 23:28

        היי פירג'ה,
        היום הכנתי את הדונטס. הייתי צריכה הרבה יותר מ-4 כוסות קמח כדי לקבל בצק שניתן לעבוד איתו.
        הדונטס יצאו טעימים, תודה רבה

        [הוספת תגובה]

        [Delete] |

        • דליה בקר אור
          כפי שתראי במתכון של הדונאטס שהכנסתי אתמול לאתר, כתבתי שצריך להוסיף עוד קמח בזמן לישה.
          שמחה שאהבתם,שהגבת ובאמת הדונטס טעימים מאד.
          בעיקר הכדורים הקטנים שמוציאים מהאמצע. יצא לי מיני פיצי סופגניות מדליקים . קריספי בחוץ ורך בפנים.
          smile
          חג שמח smile

  5. פירגה יקרה חג אורים שמח לך ולמשפחתך. ושוב תודה אני לא מפסיקה להכין את המתכונים המשגעים שלך. smile

  6. בוקר טוב וחג שמח.

    האם תוכלי להרחיב בנוגע למילוי (סופגניות) וציפוי (דונטס)?
    האם גם את אלה ניתן לטגן בבוקר ולחמם בתנור בערב, כפי שהצעת ליהודית, לגבי סופגניות שמרים?

    תודה !

    • אילנה יקרה בקר אור
      אין לי תשובות חמודה, אני מכינה רק עם ריבת תות ולא מכינה ציפויים למעט אבקת סוכר
      אפשר להכין בבקר .
      לחמם בתנור חם . מכובה. כשהדונטס מכוסים בניר כסף. smile
      חג מתוק וטעים smile

  7. היי פירגה שבוע טוב רציתי לשאול 3 שאלות :אם אין לי קמח לבן אפשר תופח בלי אפייה ?
    2 מה זה אומר 5 כפות חמאה ממוסת כמה גרם חמאה זה יוצא אני לא מחזיקה חמאת בתור ממרח רק חמאה עם הנייר כסף של תנובה
    התכוונת שצריך לעשות מהכדורים ליצור בפנים חור טבעת וחלר כדורים סגורים קטנים

    • שאלה נוספת בקשר למתכון של מאפינס מלוח האם אפשר להכניס גבינת זיתים או צהובה מגורדת

    • חגית להלן התשובות

      כפי שאת רואה צריך הרבה יותר אבקת אפייה ובקמח תופח אין מספיק למתכון הספציפי הזה, אז זה לא מתאים. צריך בנוסף לקמח תופח עוד שקית אבקת אפיה.

      5 כפות חמאה זה בערך 120 גרם חמאה.

      כל כדור תניחי על השיש המקומח ובעזרת ידיים מקומחות תשטחי אותו מעט. הקוטר שיהיה 8 ס"מ
      תוציאי מהאמצע בעזרת מכסה קטן עיגול בקוטר 3 ס"מ ואת העיגולים שיוצאים גם תטגני.
      אלה למעשה הסופגניות הקטנות שאת רואה בתמונה. אני קרצתי את העיגול עם המכסה של ה"דיאטיפ"
      בהצלחה וחג שמח smile

  8. פירגה שלום שבוע טוב וחג שמח אני מתארחת כרגע אצל אחותי ובודקת מה חדש ביום שישי הגיעו לאחותי מלא אורחים ואני הייתי אחראית לבישולים הכנתי מטעמים ממתכונייך הנהדרים והמוצלחים ופשוט גרפתי מחמאות נהדרות. אפיתי את עוגת השיש נוטלה ואת העוגת גבינה עם פרורים חומים דרך אגב אגדה מוצלחת ביותר פעם שניה שאני אופה אותה ואת הפחזניות שהם מטורפים יוצאים מדהים ומוצלחים ללא מאמץ אוהבת אותך השבוע אנסה את מתכוני הסופגניות והדונטס שנראים מעולה הבן שלי מאוד אוהב דונטס אכתוב לך אייך יצאו ומה היו התגובות.

    • רחל יקירתי
      בקר נפלא לך,מואר וטעים .
      שימחת אותי עם המחמאות.אבל איך אדע מה הכנתם,אנא,רשמי בזמנך הפנוי מתחת למתכונים מה הכנת ואת חוות דעתך.
      חשוב לי ולכולם smile
      תהנו מהדונטס והסופגניות.יוצא נפלא וטעים מאד :lol: אשמח לשמוע ממך שוב smile

    • מירב הי
      כן.ישר לטגן אחרי לישה.
      הבצק עדיין מעט דביק אבל כשאת מעבירה אותו לשיש המקומח,בעזרת ידיים מקומחות הוא נעים למגע.
      ואז את מכדררת לעיגולים. המשך כמו במתכון
      בהצלחה ותספרי לי איך יצא? תודה וחג שמח smile

  9. חג שמח פירגה

    אמא שלי ז"ל הייתה מכינה תמיד סופגניות קטנטנות ללא שמרים.
    לא מוצאת את המתכון ממנו היא הכינה, אבל ניראה שלי שזה מאד מאד דומה למתכון הזה.
    זה מעורר זיכרונות מתוקים של ילדות.
    מקווה ששנה הבאה בעז"ה אני אנסה להכין כמו שהיא היתה עושה, השנה עדיין קצת קשה..

    איזה יופי שיש את המתכונים הנהדרים שלך, פשוט להרגיש בבית

    • וויני יקרה
      תמיד מתרפקים על הנוסטלגיה ובעיקר על המאכלים שנשארו לנו.
      אצלי בזכות המאכלים הנוסטלגיים מהמשפחה , אנחנו מזכירים המון את ההורים הסבתות והסבים ותמיד בנימה טובה ובהרגשה שהנה….יש משהו קרוב מהם פה בלב ובבטן.
      קחי את הזמן :lol: .מאחלת לכם חג שמח ומתוק smile

  10. היי
    אני רוצה להכין עכשיו . האם אפשר במקום חמאה שמן ומה הכמות?

    חג שמחה
    אספר איך יצא

  11. כבר זמן רב שלא נכנסתי להגיב
    חג האורים נותן לי הזדמנות
    נרות החג ומטעמיו נפלאים להכאיב
    לאכול ולנגוס אבל במתינות.
    שהריי בעוד שבוע מעכשיו
    נחזור לשגרת היום יום
    וזה מאוד מאוד יכאב
    שהחגורה לא נסגרת כתמול שלשום
    חג שמח ונפלא לך ולביתך
    המשיכי להאיר את עיננו בשפע מתכונים
    אור גדול לנו בזכותך
    ונס פח השמן לא רק לשבוע ,אלא לשנים

    • אבי יקר
      התגעגעתי לפיוטים ולנוכחות.
      שמחה שהכל בסדר והסיבה היא כמו אצל כולנו,שגרה של יום יום ולא מחייבת.
      שרק נהיה בריאים ואם אפשר מאושרים.
      חג שמח טעים ומואר גם לך ולבני ביתך smile

  12. פירגה יקרה,
    היום נחשפתי לראשונה
    לאתר המיוחד ובעז"ה כבר היום אנסה את המתכון הנשמע מגרה מאוד :lol:
    תודה ובהצלחה!

    • מרגלית בקר אור smile
      ברוכה הבאה לאתר שלנו
      פה תמצאי אוכל מרגיע ,ביתי קל להכנה והכי טעים שיש
      מקווה שתשתפי אותנו במעשי ידייך
      חג שמח טעים ונפלא smile
      בהצלחה :lol:

  13. שלום פירגה
    השתמשתי בשמן במקום חמאה והסופגניות פשוט יצאו מוצלחות טעימות קלות להכנה ממש מתכון מנצח :lol: חג אורים שמח ותודה לך על כל המתכונים הנפלאים. smile
    ישראלה

    • ישראלה,שמת קצת פחות מ1/4 כוס כפי שהצעתי לך? או שינית את הכמות?
      אשמח לרשום במתכון את הכמות המדוייקת שהכנת.
      תודה מתוקה על הכל smile

      • הי פירגה . חוזרת אליך באיחור של יומיים אך עדיין חנוכה וזה רלוונטי . אז ככה לגבי הכמות אכן המלצת על רבע כוס ואני שמתי חצי כוס שמן זה יצא מעולה ומוצלח. לדעתי עדיף להשאיר את הכמות הקטנה של השמן מטעמי בריאות גם כך זה יוצא מצוין…אז לשיקולך חג שמח ולהשתמע… :P

        • ישראלה יקרה
          אני מאד מודה לך על חוות דעתך להכנת הדונאטס עם שמן במקום חמאה.
          זה חשוב מאד לכולנו ותמיד יש כאלה שיעדיפו את השמן.
          אוהבת את השיתוף,בכיף smile חג שמח smile

  14. מממממ נראה טעים….. היום הבית יתמלא שוב בריח של טיגונים……
    מי שלא מוצא חן בעיניו שיברח……
    פירגה יקירתי האם אפשר להכין מקמח תופח מלא??? והאם אפשר למרוח בשמן ולאפות במקום לטגן בשמן עמוק??
    אני אכין הערב בטיגון כרגיל אבל מחר צריכים להגיע אורחים או יותר נכון אלו האורחות שלא אוכלות מטוגן….. עניין הקלוריות את יודעת……

    • מירי בקר אור
      אולי כדאי לאפות כמה יחידות בתבניות מאפינס.
      לגבי קמח מלא לא בטוחה שיצא טוב.בהרגשה שלי שיצא דחוס. אולי לשלב חצי מלא וחצי רגיל.
      נקווה לטוב ושהאירוח יצליח smile

  15. פירגה אז אפשר לחלק את המתכון לחצי. רק בשביל הטעם . יש לאנו כמה ימים לפני החתונה שלא נשמין..אבל מרוב לחץ והתרגשות אני מחפשת נישנושים..יש חנות בלוינסקי שמוכרים עוגיות בעבודת יד מתוקים ומלחוים וגם ללא סוכר מעולים מאוד.בהשגחת הבדץ למי שצריך ואז אני גונבת פה ושם…לחץ לחץ :eek: :x :twisted: :twisted: :twisted: אפשר גם פחות סוכר

  16. שלום לך, פירגה! אתמול הכנתי את הדונטס והם יצאו נהדר! שמתי חצי כוס מים וחצי כוס מיץ תפוזים וגרירת תפוז והתוצאות היו ממש ממש מרשימות! ובערב הכנתי את המרק עדשים ואורז וגם הוא היה ממש טעים! תודה לך ממני וגם מבן זוגי שלמרות שהוא לא אוהב מאכלים מתוקים אתמול הוא אכל שני דונאטים וכמה קטנטנים!

    המון אושר ובריאות לך ולבני ביתך smile

    • אנסטסיה יקרה,מה שלומך?
      בשורה נהדרת ומחמיאה מאד.
      גם על המרק עדשים החדש.. יאמי.
      שמחה שאת לא נצמדת למתכונים האלה דווקא בחגים,כי הם נפלאים לכל השנה.
      לבריאות smile

  17. לפירגה המקסימה!!!
    תודה לך שאת משתפת אותנו במטעמיך ומעשי ידיך הנפלאים. איזה כיף שיש אותך.
    אתמול הכנו את הדונאטס והייתה הצלחה אדירה, אני גם הוספתי מעט תמצית וניל ויצא מושלם!
    תמשיכי לפרסם מתכונים
    אני נהנית מכל רגע
    תודה!!!

    • טלי יקירה
      עשית אותי מאושרת ושמחה לחג החנוכה.
      הדונאטס טעימים ואני שמחה שבחרת להכין אותם לחג.
      המשך טעים ומתוק
      חג שמח ומואר smile לכם smile

  18. היי פירגה,
    המתכון נראה מעולה, חייבת לנסות!!!
    שאלה קטנה לי אלייך,
    אפשר פשוט לעשות אותן בצורת וגודל סופגנייה רגילה כמו מהמאפיה ולמלא בריבה? או שחייב גודל קטן יותר??

    תודה ויום טוב

    • מור,למה שלא תנסי אחד ותראי בעצמך? כך תוכלי לדעת לגבי ההמשך. אשמח גם לחוות דעתך במידה ויצליח לך.
      בהצלחה ובכיף. בכל אופן, המתכון מנצח וטעים מאד.

  19. פירגה יקרה,
    חג החנוכה מתקרב אלינו ובחלק מהקונדיטוריות כבר מציצות אלינו הסופגניות. לכן, נכנסתי לאתר שלך כדי להתחיל לחשוב על ההערכות לחג המקסים הזה. האתר שלך הפך להיות ממש "אורים ותומים" לגבי ואני מברכת אותך ומאחלת לך עוד הרבה שנים של עשייה מבורכת. אמן ואמן!!!
    קראתי בתגובות למתכון הדונאטס שאפשר להכין גם עם שמן. אבל – לא ציינת זאת במתכון עצמו. אני מציעה שתוסיפי זאת גם לגוף המתכון מפני שאני מניחה שלא כולם קוראים את התגובות ויש כאלה, כמוני, שתמיד מעדיפים לא להשתמש בחמאה ובמרגרינה.
    שוב – תודה על האתר הנפלא, תודה על היותך את, על החביבות, הנכונות לענות על כל שאלה ועל היצירתיות.
    שירי

    • שירי יקרה
      אני עדיין לא הכנתי עם שמן אבל כתבתי שההמרה היא פחות מ-1/4 כוס שמן.
      לדעתי, כמות החמאה מזערית. חבל לשנות.
      בכל אופן,לשיקולכם.
      אם אכין השנה עם שמן,אשנה גם בגוף המתכון,אבל קודם אכין.
      תהני ותודה על הכל.

  20. היי,
    הכנתי עם מחמאה וקצת שמן ( פרווה ) ויצא טעים מאוד.
    לגבי סופגניה גדולה – זה לא מתבשל מבפנים ונשרף מבחוץ.
    הכי מוצלח יצא לי דונאטס…..שמתי אבקת סוכר ויצא טעים מאוד.

    טיפ קטן –
    כדאי בכל זאת לתת לבצק לנוח קצת ,
    ככל שחיכיתי הבצק השתבח!!!

    פירגה תודה רבה על המתכונים המעולים!!!!

  21. טיפ, כשהסופגנייה יוצאת רותחת מאש,ממליצה לעשות חתך קטן בזהירות,בסופגנייה/דונאטס,מאפין,ולנעוץ קוביית שוקולד,כטעמכם,לקטנים עם סוכריות קופצות,לגדולים עם ליקרים או לפי הטעם דרך אגב סוכריות קופצות ניתן לשים עם סוכר לערבב ולגלגל סופגניות בתוכן טעים ו,,,,,,,,מפתיע, גם את הגדולים ;) ;)

  22. לפריגה היקרה חג חנוכה שמח לך לבני משפחתך !
    תודה על המתכון שהתקבל בברכה רק תגובות חיוביות התקבלו מבני משפחתי טעימות רכות אינן ספוגות בשמן תבורכי על כך .
    תודה
    חג שמח smile :lol: smile :lol: smile :lol: :lol: :lol: :lol:

    • דידי מקסימה,חג שמח וטעים לכם.
      תודה תודה,איזה כיף שאהבתם את הדונאטס.
      smile חיבוק לכולכם והמשך טעים smile

    • ענת,אפשר להקפיא כל סופגניה ולחמם בתנור שחומם מראש מספר דקות.
      בהצלחה והנאה
      חג smile שמח

  23. הי פירגה, אני ממש לא טירונית במטבח, ובד"כ הכל מצליח לי, והיום הדונאטס ממש נשברו לי והתפרקו, כמעט כולם… והמרקם היה פירורי כזה…
    את יודעת לומר לי במה טעיתי?
    לא נראה לי ששמתי מידי הרבה קמח, כי הבצק היה עדיין די דביק… אז מה יכולה להיות הטעות שלי?

    • שלום רב לאלמונית,כיוון שאני לא לידך ולא יודעת מה עשית,תנסי לשחזר ולראות איפה טעית כי זה מתכון הבית שלי ומאד מוצלח.
      חבל שכך,בהצלחה להבא smile וחג שמח

  24. תודה לך על מהירות התשובה.
    עשיתי בדיוק ע"פ המתכון. עשיתי חצי כמות בדיוק.
    אולי טיפה יותר סוכר.. כהרגלי ;)
    הכל הלך יופי. הקפדתי על הגדלים שציינת.
    ולפתע בטיגון העסק פשוט התפרק….
    הקפדתי על חום שמן לא גבוה מידי, הייתי עירנית כל הזמן.

    מאד מענין אותי מה קרה… :oops: :? :cry:

    • הבנתי,לא עולה לי כלום לראש למה לא הצליח.
      גם התגובות ברובן מוצלחות. אישית הכנתי מספר פעמים בהצלחה מרובה ואפילו הכדורים הקטנים יצאו בקלות ונפלאים בטעם.
      קשה לי לענות למה לא הצליחו, ואני מאחלת לך שלהבא כל מה שתכיני יצליח לך
      חג שמח smile

  25. תודה לך על התשובה המפורטת.
    זו ההזדמנות להודות לך על אתרך הנפלא, ממנו אני שואבת המוני מתכונים מדהימים בהנאה מרובה.
    חנוכה שמח. :lol:

    • הי חמודה
      אשמח אם תכיני שוב את הדונאטס כדי שיצליחו ותהני מהם.
      גם אם לא,לא נורא,יש מגוון אחר באתר.
      תודה על המחמאות והמשך מפנק ביחד smile

    • סימה,לא ניסיתי וברור שצריך לנסות כדי לדעת אם יצליח.
      לשיקולך :lol:

  26. שלום פירגה, הכנתי היום את הסופגניות ויצאו ממש ממש טעימות רק קצת יותר מידי קריספיות וקשות מבחוץ, למה זה לדעתך?

    • קטיה,שימי לב למה שכתבתי.
      הבצק אמור להשאר טיפה דביק ולא יבש.
      את מגלגלת את הכדורים בעזרת טיפונת קמח וזהו…..
      תהנו מתוקה וחג שמח smile

      • תודה רבה פירגה, עכשיו אני בדיוק מכינה את הסופגניות השמנמנות והאווריריות, הבצק בהתפחה, מקווה שהפעם יצליח לי קצת יותר.
        כנראה ייבשתי אותם עם יותר מידי קמח, הפעם אנסה להשאיר אותן דביקות.
        תודה רבה, יש לך אתר מעולה ואני מאוד אוהבת את המתכונים שלך smile
        חג שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *