d797d795d79ed795d7a1 d79ed7a9d797d794 - חומוס משחתי כמו בחומוסיות

חומוס משחתי כמו בחומוסיות

חדש - חומוס משחתי כמו בחומוסיות

ניחשתי שהסוד הוא בישול הגרגרים עם תוספת של אבקת סודה לשתיה וקילוף הגרגרים מהקליפה.
אז לעבודה כי היא בכלל לא קלה, אבל התוצאה בדיוק כמו בחומוסיה.

מצרכים :
חבילה גרגרי חומוס ק ט נ י ם מושרים לילה
מרתיחים בהרבה מים+כפית סודה לשתיה כחצי שעה.
אסור לכסות את הסיר כי המים יגלשו ויעשו לכם בלאגן על הגז.
את הקצף הרב שמצטבר להוריד.
אחרי 1/2 שעה החומוס כבר ח צ י רך.
מוציאים כל פעם 1/2 כוס למסננת גדולה ומועכים באצבעות כדי שהקליפה תשתחרר
מחזירים את הגרגרים בלי הקליפה לסיר נקי עם מים רותחים לבישול של עוד חצי שעה שיהיו ממש רכים.
ופה מתחיל הכיף.
הכמויות שרשמתי הם רק ל-2 מנות יפות.
שמים במגימיקס/מיקסר יד:

כוס גרגרים
2 כפות טחינה גולמית
כף מיץ לימון אפשר גם משומר
2 שיני שום אתם יכולים לשים כמה שאתם אוהבים ,פחות או יותר.
2 קורטים של מלח
כפית שמן זית
מפעילים את המג'ימיקס ובודקים את המירקם של החומוס. מתחילים להוסיף כף מים ר ו ת ח י ם כשהמג'ימיקס עובד כל הזמן. אפשר להוסיף מים רותחים ממי בישול החומוס.
שוב בודקים את המירקם ואם עדיין לא משחתי ממשיכים עם עוד כף מים ר ו ת ח י ם.
כשהחומוס משחתי הוא מוכן.
ניתן לשפר את הטעמים עם תוספות של מלח,מיץ לימון ושום.

"טיפים"
חומוס מגישים כשהוא חמים
לא לשכוח להשאיר גרגרים שלמים לקישוט הצלחת בזמן ההגשה.
לא לשכוח לקנות פטרוזיליה/כוסברה טריים לקישוט הצלחת.
אפשר להגיש את החומוס עם ביצה קשה חומה או רגילה
עם שקשוקה וביצה
עם צ'יפס
עם גרגרי חומוס או טחינה באמצע הצלחת
עם פול מצרי מבושל
עם חצילים קלויים
עם סלט ירקות ישראלי
עם מטבוחה /אריסה/סחוג
בפיתה עם כל התוספות שרשמתי ועוד כמו שרק הדמיון והטעמים זורמים אתכם.

קישור לחומוס הביתי שלי בלי כל הבג'ראי:
http://pirge.co.il/טחינה-מתכונים-עם-טחינה/סלט-חומוס-ביתי-של-פירגה

ועוד קישור לחומוס עם פול מצרי:

http://pirge.co.il/ארוחות-מהירות/מדאמס-פול-וחומוס+

תהנו

80 תגובות על “חומוס משחתי כמו בחומוסיות

  1. פירגה את קוראת מחשבות!

    כנראה שאתמול שלחתי לך מחשבה תלפטית, אני לא מאמינה שאני נכנסת עכשיו ורואה שהכנסת מתכון להכנת חומוס.
    אתמול נכנסתי לאתר שלך וחיפשתי באמת מתכון לחומוס, ראיתי שאין באתר ואמרתי לעצמי חבל…… sad
    היום אני נכנסת שוב……………….ולא האמנתי, דף ראשי – חומוס.
    את גדולה! אין כמוך.

    תודה, תודה, תודה!

    רצה להכין,

    אוהבת אותך! smile

    רחלי.ג.

    • רחלי,דווקא יש חומוס באתר – מתכונים ישנים יותר.
      בקטגוריה: סלטים ובאוכל מזרחי.
      שמתי גם קישורים למטה מתחת למתכון ששמתי היום.
      בכל אופן,תכיני איזה שאת רוצה כי יש כמה סוגים…ותהני.
      תשתפי אותי smile

  2. פירגה, מה יהיה? ככה להרוס לי את הדיאטה עם עוד מתכון שגורם לי להזיל ריר על המקלדת?? באמת…..
    לפני שאני רצה להכין-מה המשקל של חבילת גרגרי החומוס?

    ….."כי חומוס עושים באהבה, או לא עושים בכלל"….. ;)

    • יעלי בקר טוב
      אני קונה של 500 גרם אבל זה למעשה לא משנה כי גם כך מקפיאים את החומוסים אחרי הבישול.
      בפריזר שלי יש קבוע כמה שקיות עם חומוס אחרי השרייה ובישול מוכנים ומזומנים.
      אין כמו חומוס ביתי.
      smile

  3. בוקר טוב פירגה,
    האם לדעתך יש הבדל אם מכינים חומוס, מגרגרים מבושלים קפואים של סנפרוסט ?
    המשך יום נעים smile :lol:

  4. היי פירגה
    נראה מדהים שבא לנגב את המסך עם האצבעות…..
    האם אפשר לבשל את החומוסים (או לחילופין את הפול מדאמס) בסיר לחץ אחרי ההשרייה במים???
    אגב, כמה כדורי פלאפל ליד החומוס (והפול) יעשו פלאים (בעיקר לדיאטה)…..
    ושאלה נוספת אם אני רוצה להכין את מנת החומוס והפול לשבת בבוקר , אני אכין מראש ביום שישי ובשבת רק לחמם בתנור ולהרכיב את המנה??? זה יהיה בסדר??? אולי בגלל עדיף להשאיר קצת נוזלים לחימום?? או רק לבשל מראש ואת המעיכות לעשות אחרי החימום בשבת??

    • לא מכירה סיר לחץ

      תכיני את החומוס ורק תבשלי אותם.תשאירי במים ותכיני ביום ההגשה טרי.
      smile

  5. פירגה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    איזה חומוס יצא לי!!!!!!!!!!!!!!!איזו רכות ,איזו ממרחיות,כמה נסיונות נפל היו לי עד עכשיו,די זה נגמר..מעתה ואילך רק חומוס "אבו פירגה"
    בשמי ובשם משפחתי כולה(אנחנו הרבה)מודים לך על מתכון נוסף מוצלח מאין כמוהו,אין יותר ממרח חומוס קנוי בי נשבעתי… :twisted:

    • נכון? וונדיס תודה.את הרשונה שהכנת והגבת.
      תודה רבה מכל הלב.
      תכיני ותהני,זה בדיוק מה שאני אעשה מעכשיו ואילך.זה החומוס.אין עליו :lol:

  6. הי פירגה,
    נראה יופי של מתכון. הכנתי היום בסיר לחץ, יצא מעולה, מקצר משמעותית את הזמן ויוצא רך מאוד.
    בקשר להוספת המיים הרותחים אני מעדיפה לא מסיר הבישול מאחר שהוא רווי בסודה לשתיה וזה מקלקל
    במרירותו את המרקם. מה דעתך?
    וכעת אני הולכת להכין על פי המתכון שלך. תודה!!!

    • מליסנדה,אבל את הבישול בפעם השניה אחרי קילוף,את עושה במים נקיים,כך כתבתי.

      הסודה לשתיה ממש לא מקלקל,אין סיכוי.את כבר תראי.
      בהצלחה smile

      • היי פירגה
        בגלל שהיא בישלה בסיר לחץ, אין בישול שני, עושים את הבישול בפעם אחת. אז כן נשארת סודה לשתייה במים וזה יכול להשפיע על הטעם. זה לא כמו שמבשלים בישול שני ואז יורד הטעם של הסודה לשתייה.
        אני אעשה את זה לשבת כמו שכתבתי… ייתן קצת תעסוקה לילדים – אפיל עליהם את המטלה לקלף את החומוסים……
        2 ציפורים במכה אחת נתת לנו – גם מתכון מדהים וגם תעסוקה לילדים – תודה כפולה

        • מירי בקר טוב
          הבנתי. תודה ;) כל זה בגלל שאני לא יודעת מה זה לבשל בסיר לחץ….
          אז מה שנותר לאחל לכם זה עיסוק מהנה וטעם גן עדן :lol:

    • יעלה קראי שוב
      ככה כתבתי:

      הכמויות שרשמתי הם רק ל-2 מנות יפות.
      שמים במגימיקס/מיקסר יד כוס גרגרים

      תהנו smile

  7. פירגה שלום
    החזרת אותי שנים אחורה
    הייתי מכינה מקג' גרגרים חומוס לתפארת ומחלקת.
    היום אני קונה במסעדת חומוס קופסא כל יום חמישי, נהנים עד שבת, מחלקת לכל מי שבנמצא
    הנותר -לפח.
    כל הכייף ב 10 שח.
    בעכו יש חומוסיות נפלאות.
    אצל סעיד בעכו עתיקה ניתן לקנות גם ב5 שח' אך לאכול באותו היום- קופסא ענקית.
    המתכון שלך אמיתי ומי שינסה ייהנה, כמו מיתר המתכונים שלך. :lol: :|

    • אסתי,הכל נפלא,אבל אין כמו להכין ובעיקר לאכול חומוס שמכינים בבית.לבד. ;)
      תודה על המחמאות והמשך הנאה smile

  8. את יכולה לתת בבקשה את הכמויות ל500 גרם גרגירי חומוס?
    וכמה זמן זה יכול להישאר במקרר?
    תודה רבה.

    • למה לא? זה חומוס לכל דבר.זה בדיוק זה.
      הוא לא נשאר רך במקרר.אחרי שהות של יום הוא מתקשה מעט ואם את רוצה אותו דליל את צריכה לערבב עם מים רותחים כמו שכתבתי.
      אין כמו חומוס ביתי,אין.תנסי ותראי.
      smile
      :lol:

  9. פירגה שלום, לא ברור לי משהו בנושא הבישול האם לאחר ההרתחה יש להמשיך לבשל על אש קטנה או גבוהה? והאם הבנתי שסך כל הבישול הוא שעה ?

    • חנה שלום
      אחרי שרותח תבשלי על להבה קטנה חצי שעה ותורידי את הקליפות.
      תחזירי למים רתוחים נקיים ותמשיכי לבשל עוד חצי שעה.
      אצלי זה הזמן שהחומוסים היו ממש רכים.

  10. הי פירגה
    כנראה את קוראת מחשבות בנוסף לכישוריך הרבים
    אתמול בדיוק אמרתי לבעלי שממזמן לא ניגבנו חומוס טוב בחומוסיה טובה
    ועכשיו אני נכנסת לאתר ורואה מתתכון שלך לחומוס , נראה מעולה,
    בתאבון

    • חוה בקר טוב
      יש לך מתחת למתכון קישור לעוד סלטי חומוס שלי.
      תכיני ותהני
      שבת שלום smile

  11. איך שמחתי לראות את המתכון לחומוס משחתי.
    עד כה הרתחתי חומוסים בסיר לחץ (שעה בלחץ!) אנסה בסיר רגיל!
    לא הבנתי איך לקלף את הגרגרים. מחכים שיתקרר ומקלפים בתוך מסננת או בתוך מי הסיר?
    אחד החולומות שלי זה חומוס ט-ע-י-ם ומשחתי שאני מכינה. אנסה בקרוב.

  12. היי דליה smile
    בכל מתכוני החומוס שמצאתי עד היום תמיד היה כמון ברכיבים, האם הטעם יוצא ממש חומוסי וטעים על אף שאין כמון במתכון הזה?

  13. צהרים טובים פירגה…
    היום הכנתי את החומוס הנ"ל ויצא ממש נהדר כמו בחומוסייות!!
    עכשיו יש לי שאלה האם ניתן להקפיא את החומוס כשהוא כמובן
    בתודה מראש נטלי צ.

  14. הי פריגה !

    הכנתי ויצא מעולללללללללללללללה!!!!!!!!!! :lol:

    אבל לא בישלתי עם סודה לשתיה ועדין יצא נפלא פשוט ללקק את האצבעות .

  15. הי,
    לא הבנתי את הכמות של המים שמוסיפים למגימיקס
    ועוד שאלה, אפשר להכין ביון שישי בשביל שבת???
    תודה רבה

    • דסי,להתחיל עם כף . את מחליטה מה המירקם. כל פעם תוסיפי כף אחת ותערבבי היטב.
      אפשר להכין ביום שישי לשבת ותחממי לפני ההגשה.

  16. פשוט מעולה!!!!!!!!!!! אין לי מילים..
    כשאני לוקחת מכאן מתכון אני מרגישה הכי בטוחה בעולם.. לא מרגישה שעובדים עלי..
    אין עלייך פירגה smile

  17. בס"ד
    שלום רציתי לשאול בשביל מה צריך לשים סודה לשתיה, מה התפקיד שלו?
    וחומוס מבושל רגיל לא יעשה טוב את העבודה?

  18. הי פירגה! כמה זמן אפשר לשמור גרגרי חומוס מבושלים בהקפאה? יש לי איזה ממצא ארכיאולוגי במקפיא, ואני זוממת על החומוס המשחתי הנ"ל.. תודה מראש!!

  19. תחממו קופסאת שימורים של חומוס עד שממש רותח.
    לסנן מהמיים (אבל לא לשפוך אותם משתמשים בהם בהכנה).
    להכניס למג'ימיקס את כל החומוס להוסיך 1/4 כוס מיי בישול חמים להוסיף 1/2 כוס טחינה גולמית ולטחון בפולסים,לבדוק את המירקם (הסוד הוא כמה שיותר טחינה ולא מיים) להוסיף מלח,פלפל שחור,כמון,מיץ לימון,ממש טיפה פפריקה מתוקה,לערבב היטב במגי'מיקס.
    להניח יפה מצלחת הגשה להכין טחינה בבית מטחינה גולמית (טחינה+מיים+מלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה,מיץלימון,פיטרוזיליה) לפזר מעל גרגירי חומוס חם או כל תוספת אחרת שאוהבים פיתה חמה וטרייה…תאמינו לי יוצא ליגה עושה כל שישי

  20. אוקיי.. אז אני הולכת לקנות.
    תאמת שאף פעם לא יצא לי לקנות כי אני קונה בשימורים..
    זה בשקיות הקפואות נכון ?

    • בקפואות.כן.
      למרות שהחומוסים מבושלים, כדאי לבשל אותם עוד קצת שיהיו ממש רכים.

  21. מה שרשמת שמרתיחים בהרבה מים+כפית סודה לשתיה כחצי שעה זה בבוקר לאחר שהשרתי לילה ?

  22. עצה קטנה בקשר לקצף שנוצר – אפשר להוסיף למים קצת שמן צמחי כלשהו (שמן זית או סויה או קנולה – כף בערך) וכשהמים רותחים השמן גורם לקצף להיות די מינימלי ( אני עדיין לא יודע בדיוק איך זה קורה אבל אני עובד על זה :P )

  23. לא הבנתי – האם חבילת החומוס כולה היא לשתי מנות בלבד? אלו הפרופורציות עם הטחינה וכו' שצריך על חבילה שלמה?
    תודה מראש רונית

    • חבילה זה להמון מנות.
      רשמתי להוריד כמות של כוס אחרי השרייה/בישול. ולהמשיך כרגיל. הכל רשום.

  24. אני ממשיכה להציק… תודה על התשובה הקודמת.
    אפשר לדעתך להשתמש פה בחומוס קפוא או שזה ישנה את הטעם? אם כן- פשוט להתחיל מהקטע של הבישול ולאותו משך זמן?
    תודה מראש

  25. היי פירגה מה שלומך? יש לי שקית של חומוס מהשקיות הקפואות. זה בסדר? אם כן גם אותו להשרות ללילה ? ולעשות בדיוק את אותו התהליך?

    • החומוס המוקפא כבר מושרה ומבושל.צריך לחמם אותו היטב,לסנן ולהכין עם טחינה.

  26. בוקר טוב פירגה…איך לחמם אותו ? וצריך לחמם בשביל שיהיה אפשר להוציא את הקליפה ?

  27. אני ממש רוצה להכין אבל לא ברור לי כמה דברים.. כמה זמן לבשל? ולהוסיף משהו למים כמו שרשמת סודה לשתיה? ועוד שאלה- את כל השקית לשים במגמיקס עם הכמויות של הטחינה והשום והלימון שרשמת ? תודה על הכל!!

    • ממש לא.
      הכל כתוב לפי שלבים. כתוב מסודר וברור.
      תקראי שורה שורה ותיישמי אחרי ההוראות.

  28. אמא שלי ז"ל היתה משרה את החומוס במים בלבד ומבשלת במים בלבד.
    בלי סודה לשתיה.
    אולי צריך לבשל יותר זמן אבל סודה לשתיה משנה את המרקם ואת הטעם.

  29. אני מבשלת כמות כפולה של חומוס, אם כבר. חצי אני משאירה בתור גרגרים , לאכול גרגרי חומוס עם מלח ופלפל. מחצי אני מכינה סלט .

  30. פירגה, לא מקלפים את הקליפה מהגרגירים. בוודאות! ראיתי במו עיניי איך מכינים במספר חומוסיות נחשבות. להוציא קליפות זה עניין סיזיפי ומיותר ואף חומוסיה לא מתעסקת עם זה בכלל.
    הזן של הגרגירים הוא הקובע..והבישול במעט סודה לשתייה מרככת את הקליפה הדקה מאוד של הגריגירם הקטנים. להזהר עם אש גבוה שלא יהיה מרק חומוס מפורק..
    לגבי שום – רק אבקת שום .שום רגיל יסריח את החומוס

    בהצלחה ותודה על כל המתכונים smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *