d7a4d795d79a 2 - לחמניות "פוך" במהדורה משובחת

לחמניות "פוך" במהדורה משובחת

d7a4d795d79a 2 - לחמניות "פוך" במהדורה משובחתחלת לחמניות "פוך" בציפוי סילאן

מאחלת לכולם בהצלחה בהכנתן . הצלחה בטוחה ב-100% רק קיראו את ההערות ותיישמו.
34 מאפינס או כפי שהכנתי היום : 17 מאפינס+תבנית עגולה שהכנתי בצורת פרח חלת לחמניות

הערה חשובה:

כדי לשמור על טריות לאורך זמן, יש להקפיא את המאפים אחרי קירור. לחמם ולהרגיש טרי טרי.

מצרכים במיקסר:
קילו קמח רגיל
כפית שטוחה אבקת אפיה
2 כפות שמרים יבשים – (שמרים טריים יש להתסיס בחלק מהנוזלים+סוכר+קמח)
הפעם הכנתי עם יבשים ויצא משהו משהו. הלחמניות קלות כ"פוך" ומכאן השם.
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
כפית שטוחה מלח
2 כוסות מים פושרים אפשר לשלב עם חלב – חצי חצי
אין במתכון ביצים

ציפוי:
ביצה טרופה עם 1/4 כפית סילאן

אופן הכנה:
לשים במיקסר את הקמח והשמרים ולערבל ביחד כדקה
אחר כך להוסיף את יתר המרכיבים לא חשוב הסדר.
להפעיל את המיקסר לפחות 7 דקות
עד שכל הבצק מלפף את וו הלישה ונהיה כמו כדור.  במידה והבצק עדיין טיפה יבש להוסיף מעט מים.
שימו לב……הבצק לא דביק ולא נוזלי, הוא ח ל ק למגע יד.
להתפיח   ב ס י ר   ע נ ק   מכוסה בניילונית ומעל לכסות במגבת  לפחות 3 שעות במקום חמים
אחרי 3 שעות, לתת "בוקס" קטן מבעד לניילון (אין צורך לפתוח את הניילון) ולהמשיך להתפיח עוד כשעה.
להכין לחמניות בתבניות מאפינס (לא למלא עד למעלה כי הן תופחות)
אפשר ל"נעוץ" בכל לחמנייה קובית שוקולד.
אחרי הכנת הכדורים מברישים בביצה+סילאן ומתפיחים עוד 1/2 שעה

בזמן קריצת הלחמניות לא להוסיף קמח. עוד קמח יקשה את הלחמניות. ראו הערות חשובות למטה.
לאפות בחום 180 מעלות 20 דקות 10 דקות בלי ניר כסף ו-10 דקות עם ניר כסף) ראו הערה מספר 14 למטה.

הערות חשובות לפני שמתחילים:
1. הבצק תופח למימדים א ד י ר י ם
2. ממליצה להתפיח בסיר ענק של ה ח מ י ן  אחרת הבצק יגלוש
3. הבצק אחרי התפיחה דביק . אל תתפתו להוסיף עוד קמח
4. שימו 3 כפות קמח בצלחת שטוחה
5. טיבלו את כפות הידיים בקמח ושפשפו קלות.
6. בקצות האצבעות ה מ ק ו מ ח ו ת שילפו ממרכז הקערה כדור בצק (בגודל כדור פינגפונג ולא יותר)וביד השניה תילשו אותו.
7. מיד גלגלו וכדררו את הבצק .
8. במידה ואחרי הכנת כמה לחמניות הידיים מרגישות נדבקות אז בעזרת קמח נקו אותם ותמשיכו הלאה
9. לא לשטוף ידיים במים במהלך ההכנה אלא רק לטבול בקמח לשפשף את הידיים והקמח היבש ינשור לו בכיף.
10. גם אם הצורה בתוך תבניות המאפינס לא יוצאת כל כך כדורית , הסירו דאגה…. אחרי ההתפחה האחרונה הצורה העגולה היפה והכדורית מתקבלת מאליה. אתם כבר תראו.
11. לחמם היטב את התנור לחום 180 מעלות
12. לא שמתי תבנית עם מים בתחתית התנור
13. לא שימנתי את הלחמניות אחרי שתפחו אלא ישר הברשתי בביצה+סילאן והכנסתי לאפיה.
14. בגלל הסילאן החלק העליון משחים כבר אחרי 10 דקות לכן יש להניח ברפיון ניר כסף שיכסה את כל התבנית ולהמשיך לאפות עוד 10 דקות.
15. אחרי האפייה החלק העליון הסילאני קצת קשה אך כל הלחמנייה כנוצה קלילה.

d7a4d795d79a10 - לחמניות "פוך" במהדורה משובחתתהנו

רינת הכינה חלה מהבצק הזה.תראו כמה מרשימה.

d7a8d799d7a0d7aad7991001 d79cd797d79d d7a4d795d79a d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa - לחמניות "פוך" במהדורה משובחת

אפשר להכין לחמניות צפופות בתבנית מרובעת כמו שהכנתי בתמונה.

d797d79cd794d794 d7a1d795d79bd7a8 d7a1d799d79cd790d79fd790 - לחמניות "פוך" במהדורה משובחת

152 תגובות על “לחמניות "פוך" במהדורה משובחת

      • שלום לך פירגה,
        הכנתי את הלחמניות האלו ויצאו כמו שאמרת מאד אוריריות וטעימות, למברכים על לחמניות מתוקות: " בורא מיני מזונות" , החליפו כוס אחת של מים במיץ תפוחים או מיץ ענבים (אני שמתי מיץ תפוחים) יצא ממש נהדר.

        כרגיל כל מתכון שאת מפרסמת יש לו טעם של עוד.
        :!: :!: :!:

        • נאוה יקירה
          איזה יופי של גיוון להכין עם מיץ. באמת נהדר.
          שמחה שאהבתם ושמחה שמתאים לברכה.
          רק טוב :lol:

  1. שמחה שאימצת את רעיון השוקולד smile
    בשבת הבאה אני אעקוב שלב אחרי שלב. אני בטוחה שייצא מצויין!

    • דפנה הי,יש לי באתר לחמניות שוקולד מהבצק של הג'מבו שהוא די דומה.
      לא כדאי לשים בכולם שוקולד, כי כך אפשר יהיה לגוון את התוספות ולאו דווקא מתוקות.
      הלחמניות יוצאות די מתוקות אבל לא מאד כך שהן מתאימות נגיד לתוספת של כבד,גפילטה פיש ועוד מאכלים מהסוג…..דפנה, תכיני ואני מאחלת לך ב ה צ ל ח ה . וכן, להיצמד להערות שרשמתי.
      תודה רבה רבה על הכל. :lol: תודה גם על העידוד שזה לא פחות חשוב.

  2. ברגע זה אני באמצע ההכנה פשוט תענוג גדול לעבוד עם הבצק, כל הכבוד מתכון מנצח
    תודה רבה לך smile smile smile

  3. היי פירגה,
    אפיתי את הלחמניות שלך ב"מהדורה הקודמת" כיחידים ויצאו משהו משהו.
    חיסלו את כולן תוך יומיים.
    אני מתארת לעצמי שהשדרוג לחלת לחמניות לא פחות טעימה ואנסה זאת גם.
    בינתיים תודה על מתכונים נפלאים.
    איריס :lol:

  4. הי פירגה,
    מתכון לחמניות הנוצה "קנה" אותי ואני רוצה להכין.
    יש לי רק שמרים טריים. האם תוכלי בבקשה לכתוב לי כמויות המרה משמרים יבשים? :?
    תודה ויום נפלא

  5. בוקר טוב פירגה
    נראה משהו משהו
    רוצה להכין לסוף השבוע
    האם ניתן להקפיא?

    • רוחמה הי,אפילו חובה להקפיא.מיד אחרי שמתקררות מקפיאים.
      חימום כאמור תמיד ל א במיקרו.
      בהצלחה smile

  6. סליחה פירגה שאלה נוספת
    האם במקום לחמניות ניתן להכין חלות קלועות?
    הבצק מספיק נוח לקליעה?

    • רוחמה הי
      לדעתי עדיף זר לחמניות כי ברגע שתוסיפי עוד קמח לבצק כדי לקלוע את החלות,הן כבר לא יהיו רכות.

      חלות קלועות תכיני מהמתכון של לחמניות דבשיות ג'מבו . לפחות שווה נסיון.לחמניות תמיד אפשר להכין.
      smile

  7. פירגה שלום
    מזה זמן שאני משוטטת באתר המופלא הזה אחרי שרעיתי בשדות זרים לא ממש מוצלחים

    רק דברי הלל ושבח!!!! הכל מדהים (ואני מנסה הרבה וגורפת הרבה מחמאות!!!)

    תודה רבה!

    שאלה קטנה – האם יש לך מתכון ללחמניות דומות ופוכיות כאלו רק שאינן מתוקות???
    תודה smile smile

    • יפעת יקירה
      תודה על המחמאה המרגשת כל כך. ותמשיכי לגרוף מחמאות ולהנות עד בלי די.

      תכיני אותו מתכון עם 2 כפות סוכר בלבד.התוצאה עדיין תהיה מדהימה. smile ולא מתוקה. :!:

      smile

  8. פירגה המתוקה שלום וברכה!
    נראה מתכון נפלא, האם ניתן להשתמש בקמח מלא? :P

    • רחל הי,
      לא ניסיתי אבל ממתכונים דומים ניתן להמיר חצי מהכמות לקמח מלא.כמובן שזה לא ייתן את ה"פוכיות" אבל עדיין יהיה טעים.
      בהצלחה ותהנו smile

  9. היי פירגוש זה ניראה פיצוץ אני כבר רעבה… אני אנסה זאת מאילנית הדרומית

    • דרומית יקרה,אשמח מאד לשמוע גם ממך חוות דעת ושיתוף על הטעמים והמירקם :lol:

    • אריה רגע קודם כל :lol: smile :lol: smile
      עכשיו התודה והברכה שהצליח וכמה שאני שמחה שרשמתי בסבלנות ובמתינות את כל הוראות ההכנה כדי שיצליח לכווווווווווווווווווווווווווולם.
      אז מה שנשאר זה שתקפיאו חלק ותהנו כל השבוע.
      smile

  10. היי פירגה..
    נראה טעיםםםםםםםםםםםםםם בא לי אחת…
    איזה גודל תבנית לעוגת הלחמניות 26, :? ?

  11. בוקר טוב פירגה

    הדודה שלי ביקשה לחמניות אז החלטתי להכין מהמתכון הזה (למרות שבדרך כלל אני מעדיפה להכין עם ביצים, או יותר נכון עם חלמונים).
    זה מתכון קל והטעם נהדר.
    כהרגלי הכנתי את הבצק בערב והתפחתי במקרר, ואפיתי את הלחמניות היום בבוקר.

    לא צריך אבקת אפייה, וגם בשום אופן לא השתמשתי בקמח ליצירת הכדורים.
    אני רגילה (ואוהבת) לעבוד עם בצקי שמרים מאד דבקים, ומשמנת את הידיים ואת משטח העבודה בטיפה שמן. הקמח אפילו לא מתקרב לאזור.

    אני מעריצה אותך על הסבלנות ועל העובדה שהקדשת זמן לכתוב הוראות מיוחדות לכל מי שלא יודע לעבוד טוב עם בצקי שמרים.
    כל הכבוד לך :!: :!:

    • הי וויני מה שלומך?
      החלטתי להביא את כל ההארות והטיפים באמת למי שלא בטוח וזו פעם ראשונה לו.
      את הטוייסט של א. האפיה קיבלתי משף. לאו דווקא בכמות גדולה מספיק קצת.
      הבצק אכן בלי ביצים והתוצאה מופלאה ביותר. שיטת השמן לא תמיד עובדת.גם לזה צריך נסיון.
      בקיצור,זה משהו כמו ריפוי בעיסוק ושווה להעיז ולהכין.
      מקווה שהדודה אהבה.
      כרגיל,תודה על השיתוף
      את נהדרת smile :lol:

  12. רק לעדכן אותך – הדודה שלי מאד התלהבה!!
    היא ביקשה בדיוק כאלה – לחמניות רכות ואווריריות.
    היא לא רצתה הפעם מתוקות, אז פשוט הפחתתי ל 2 כפות שטוחות סוכר.

    כמו שאמרתי – אני מאד אוהבת לעבוד עם בצקי שמרים, והבית שלי תמיד מריח מעוגות או חלות, והמתכון הזה הוא קל וטעים. מאד מומלץ!
    במיוחד לכל אלה שמפחדים משמרים – זה המתכון להתחיל איתו לדעתי.

    בקיצור – יש לך הרבה תודה מהדוד והדודה שלי :lol:

    חיבוק
    וויני

    • וויני מקסימה
      איזה דודה גם מקסימה.שולחת לה smile מכל הלב.
      תודה על העדכון ועל הכל מכל. smile

  13. פירגה שלום
    שחכתי לכתוב לך הלחמניות שאפתי יצאו פשוט פגז טעימות בטרוף
    את נפלאה ואני שמחה להיות באתר המוצלך שלך
    תודה smile :P

    • רחלי יקרה
      איך שוכחים דבר כזה ;) :lol: אני פשוט ממתינה בסבלנות ומחכה לקבל כאלה תגובות טעימות.
      את מקסימה וטוב שלא שכחת אותי. גם לי כיף ועונג שאת באתר שלי.שיהיה לנו המשך מהנה וטעים.
      smile :lol: מכל הלב.

  14. שוב ערב טוב פירגה רציתי לישאול אותך בקשר ללחמניות אפשר לימרוח בימקום סילן סירופ מיפל? והשאלה השניה כאשר את עושה צורת פרח זה נאפ מכול הצדדים? :P :P

    • אילנית,אפשר מייפל או דבש
      אפיתי בתבנית פאי נמוכה 26 בעלת דפנות מסולסלות
      אבל גם המאפינס שהם סגורים יצאו לי אפויים כמו שאת רואה בתמונה.
      בהצלחה חמודה smile

  15. אני צריכה עזרה בדחיפות. נראה לי שעשיתי פאשלה ולא יודעת מה יעלה בגורל הלחמניות עכשיו.

    השתמשתי בשמרים טריים, אבל בהתחלה שמתי 2 כפות. הבצק עדיין "נח". ועכשיו נכנסתי שוב למתכון וראיתי למעשה שאני צריכה להשים את כל השקית של השמרים, שזה 50 גרם (ראיתי שענית לגלית), אז הוספתי את זה לבצק ולשתי אותו טוב.

    את יכולה להגיד לי, מה יעלה בגורל הלחמניות? האם הם יצליחו לי? :? sad

    • רינת
      לדעתי יהיה בסדר.תני לבצק לתפוח היטב.
      במידה והוא לא יתפח אחרי מספר שעות, תחממי מעט את התנור תסגרי את החימום שיהיה בפנים התנור נעים וחמים ולא יותר מדי.פושר כזה….
      כשהדלת פתוחה….תשימי את קערת הבצק בפנים.
      אבל קודם תראי שהוא תופח לו בדרך הרגילה.
      בהצלחה smile

  16. חובת עדכון ;)

    הרגע יצאו מהתנור. הכנסנו לכל "כדור" קוביות שוקולד מריר ויצא סוף!!!!!

    יקירה, הם כ"כ טעימות ומוצלחות.

    דבר נוסף שחשוב מבחינתי ולי, זה היה "תעסוקה" מאוד מאוד מוצלחת ויצירתית לילדים. הילדים מאוד נהנו לעשות את "הכדורים ולהטביע" את קוביית השוקולד.

    תודה לך.

    • רינת,תודה שחזרת לעדכן.נהדר.
      כיף לילדים ששיתפת אותם ובעיקר שיצא כל כך טעים.
      חיבוק לכולכם ותמשיכו להכין מטעמים ולהנות smile

  17. זו פעם ראשונה שאני אנסה מאחר ואין לי ניסיון ובטח אין לי מיקסר
    האם ניתן לערבב את כל החומרים בצורה ידנית?
    אם כן אז כיצד?

    2. אם אני מקפיא, איך אני מפשיר?

    • ערב טוב יאיר
      בגלל שהבצק דביק יהיה קשה ללוש ביד מה גם שאסור להוסיף קמח.
      אתה יכול לנסות אבל לישה ללחמניות אורכת לפחות 7 דקות בלישה ידנית. אולי בערבוב בכח.
      אפשר להקפיא ולחמם בטוסטר אובן או בתנור.אפשר להוציא להפשרה מחוץ למקרר ואז לא צריך בכלל לחמם.
      בהצלחה.

  18. פירגה היקרה
    אפשר להכין עיגולים ביד-ללא התבנית כי אין לי ?או שיש לחמניות במתכון אחר.?
    לילה טוב :? :? smile

    • אדווה,יש את לחמניות הג'מבו. מוצלחות מאד.
      את יכולה להכין גם מהבצק הזה לחמניות ולסדר עיגולים די צפופים בתבנית מרובעת וכך הם "יתפסו" גובה.
      אחרי האפיה נשארת צורת הלחמניות ופשוט יש לשלוף אותן.
      תהנו smile

  19. תודה יקירתי מחר ב"ה אכין יחד עם הילדים ,הבטחתי להם.
    לילה טוב ומבורך,חיבוקים

  20. הי פירגה יקרה ! smile
    אני רוצה להכין את הלחמניות המגרות האלה :lol: אין לי נסיון עם שמרים , אבל החלטתי להעיז ולנסות…
    שאלה לי אלייך : יש לי מיקסר ידני (עם וו לישה)…ולא נראה לי שיעמוד במשימה… :?
    האם מתאים להכין את הבצק הזה (ובאופן כללי בצקי שמרים) במעבר מזון ??? או שעדיף ללוש ביד??

    • פשושית ערב טוב חמודה
      קודם כל תקראי את כל התגובות מאלה שכבר הכינו.
      אם אין מיקסר לשים ביד.בסבלנות והרבה זמן.
      בהצלחה חמודה smile

  21. היי פירגה היקרה,
    קודם כל ברכות על האתר המקסים, מאז שגיליתי אותו אני משתמשת רק בו לצורך מתכונים.. smile

    רציתי לשאול יש לי שקיות של שמרים נמסים כל שקית זה 11 גרם
    וכתוב על האריזה ששקית אחת מיועדת ל1 ק"ג קמח כמה צריך אם כן?
    תודה ושבת שלום! ;)

    • תודה רבה וברוכה הבאה לאתר שלי.
      תודה גם על הפירגון ואני מקווה שתהני עם כולנו , תכיני מהמטעמים ותשתפי אותנו.
      עד כמה שידוע לי לקילו קמח=50 גרם שמרים .לא נראה לי ש-11 ג' מספיק לקילו קמח.
      בהצלחה smile

  22. פירגה יקירתי!
    קיבלתי מיקסר גדול ומקצועי מתנה והחלטתי לעשות סיפתח עם הלחמניות האלו לשבת. זו היתה התמודדות רצינית ראשונה עם בצק שמרים במיקסר ולא בלישה ידנית. עשיתי רק חצי מהכמות כדי לראות אם בכלל זה מצליח…. ויצרתי זר של לחמניות בדיוק כמו בתמונה שלך.
    יצא מדהים!!! הרבה מעבר למצופה!!! ממש מקצועי. :lol: :P :lol:
    הגעתי למסקנה שאת מורה נהדרת לפרטים הקטנים שעושים את הבישול והאפיה, מעבר למתכונים המעולים שלך. laugh laugh laugh
    אגב, את הלחמניות האלו טבלנו ברוטב של העוף בגמבה שהפך להיות "עוף הבית" אצלי.
    חיבוקים גדולים שעזרת לי להצליח היום smile smile smile

    • נורית יקירתי
      איזה יופי שלחמניות הזר הצליחו בגדול.
      באמת קלי קלות הכנה וההצלחה בטוחה.
      חיבוק ענק מכל הלב ששיתפת אותי וגרמת לי נחת ;)

  23. הי פירגה – אני מכינה את הלחמניות מחר ומבטיחה לעלות לך תמונה באתר "תפוז" כמו שעשיתי לך עם הקורסונים – שתיהיה לך שנה טובה וחג שמח
    רינת

    • רינת מקסימה
      אספתי את התמונות המרהיבות ומקווה שבוע הבא להוסיף אותם למתכונים.
      אין עלייך.את נפלאה ונהדרת.
      תמשיכי לשתף אותי את עושה אותי גם מאושרת smile תודה

  24. פירגה המתכון ממש מעולה אני אפיתי מספר פעמים , ובפעם האחרונה אפיתי לחמניות בצורת עץ וכולם התלהבו תודה ותמשיכי להפתיע : :

    • אריה יקר בקר טוב
      נפלא בצורת עץ….אף פעם לא החלפתי אפיית לחם לצורות.
      תודה שאתה באתר שלי,איזה כיף smile

  25. יקירתי, מתכון מעולה. יצאו פיצוץ של לחמניות. עשיתי איתן מיני המבורגרים והכל נטרף.

    • נועה העונג שלי להוסיף את המחמאות שלך ליד אוסף המחמאות שכבר יש ללחמניות הפוך שלי.
      מוצלחות וטעימות,מסכימה :lol: איתך
      תודה מקרב ל smile ב

  26. דיקלה קוכנר
    שימי ניר כסף על הלחמניות שלא יישרפו.
    תאפי פחות זמן.
    בהצלחה smile

  27. עשיתי אותן היום- ללקק אצבעות!!!!!!!!!!!!!!

    חבל שעשיתי רק מקילו קמח sad

    תודה פירגה!!!!

    • מירי בקר טוב
      תודה שחזרת לשתף אותי.
      נפלא שהכנת והצליח. הן באמת משהו…. תהנו.
      יום טוב smile

  28. היום הילדים בקשו שאני אעשה מלא מלא מלא לחמיות טעימות כמו אתמול בדיוק ונאמר לי לא לשנות כלום :lol:

  29. פירגה יקרה, האם אפשר לקבל הדרכה לקליעת החלה של רינ? כמה חלות אפשר להכין מהכמות הזאת?
    תודה, לאה קליין

    • לאה ערב טוב

      אין לי . רשמי ב"גוגל" קליעת חלה ובוודאי תקבלי שלל דוגמאות וביניהם גם את של רינה.

      ואולי רינה תראה ותחזור להסביר.
      ערב טוב smile

  30. ווואוווו….!!! לא האמנתי שזה יצליח.. וזה הצליח ובגדול. ליתר ביטחון החלטתי לעשות חצי כמות ועכשיו אני מצטערת…. בשבוע הבא אעשה כמות כפולה ואקלע לצמה.

    איזה כיף, שבת שלום ותודה ע נ ק י ת smile smile smile smile

    • אביטלי,הבטחתי לך שהמתכונים שלי קלי קלות וכל אחד יכול להכין. העיקר זה לקרוא היטב את הוראות ההכנה וזהו ;) .
      תהנו חמודה smile
      שבת שלום :lol:

    • זיוה,אסור להוסיף קמח,קמח מקשה את הלחמניות. אם את לא בטוחה כסי בניר כסף והמשיכי עוד מספר דקות באפיה.
      תלוי באיזה תבניות את משתמשת.
      תכיני את הבצק והצורות ואז תתאימי את התבניות.

  31. שלום פירגה.
    אין ספק שזהו מתכון מנצח. הוא מככב במטבחי לעיתים פעמיים בשבוע..
    בזכותך הפכתי להיות השפית של המשפחה.
    בכל ערב שבת אני מכינה לחמניות /חלות ומחלקת באופן קבוע לשכנתי.

    נהנית גם מיתר המתכונים שלך. תודה רבה לך !

    שבת שלום אור ואהבה, ריקי.

    • ריקי תודה חמודה
      אני מאחלת לך המשך טעים ומוצלח ושרק תקבלי המון המחמאות.שימחת אותי מאד.

  32. פירגה אהובה,

    האם חייבים לשים במתכון זה אבקת אפייה???????????.. או שניתן לוותר, ואם לא, אז למה משמשת אבקת האפייה למרות שיש שמרים בבצק???????

    לתשובתך אודה, ותודה רבה אהובה על כל המתכונים הנפלאים שלך שקוצרים אצל בני משפחתי מלא מחמאות….

    אוהבת,

    ליאתי smile

  33. הכנתי את הבצק לפי ההוראות ושמתי לתפיחה. אך גם אחרי שעתיים הבצק לא תפח.
    החלטתי להכניס לתנור ככה ולראות מה יצא- אז יצא מעולה.
    שאלתי: מדוע הבצק לא תפח?

  34. היי פירגה
    שאלתי היא – אם אני משתמשת בשימרית + משפר אפיה גם אז יש להתסיס עם נוזלים , או שאפשר
    פשוט לערבב עם הקמח במגע ישיר?

    תודה מראש

    נ.ב. – התגובות ניראות פה מאוד נילהבות מקווה שאצליח ;)

  35. אחרי תגובות כאלה אני חייבת להכין את הלחמניות האלה !!!!! רק שאלה, יש לי מיקסר רגיל וקטן, הכי פשוט.. אפשר ללוש בו את הבצק או שעדיף ללוש בידיים? ואם כן, אני שמה את כל המים בבת אחת או בהדרגה? תודה מראש !

    • מירב שלום
      אני שמתי את כל המים
      את יכולה לשים 2 כוסות ולבדוק
      כל מיקסר טוב לעבד את הבצק.
      בהצלחה

  36. שלום פירגה, יש לי שאלה לגבי המיקסר, גם לי יש מיקסר הכי פשוט ורגיל. השאלה אם אכניס את כל המצרכים לתוך הקערה הקטנה של המיקסר זה לא יגלוש בעת הלישה או בכלל? מה אומרת המומחית זה לא יגלוש לי החוצה ? או שלא אקח את הסיכון ואלוש ביד ?
    תודה מראש

  37. בוקר טוב , פירגה!
    אני מאוד מאוד נהנת מהמתכונים שלך
    ואחד הקבועים -זה לחמניות כמו פוך רק שאי הפכתי אותו לפיתה זעתר :lol: ;) ;) .
    ועכשיו השאלה- אתמול בערב עשיתי את הבצק הזה משני ק"ג קמח ולא אפיתי את הכל- חלק מהבצק הכנסתי למקרר והיום כשהוצאתי היה לו קצת ריח חמוץ,האם יכול להיות שהבצק התקלקל?
    :?

    תודה רבה

    • מיריתי בקר טוב ותודה על הפירגון
      כנראה היתה התפחת יתר והבצק החמיץ.לצערי להזביל.
      תמשיכי להכין ולפנק את בני ביתך.
      יום נעים

  38. שלום פירגה,
    הכנתי את הבצק ביום שישי ולאחר 3.5 שעות של התפחה הבצק החמיץ. את יודעת אולי למה?
    יכטל להיות שהחצי שעה הנוספת הרסה את הבצק?

  39. באמת?? תודה רבה, איך בודקים לפני כן?
    אני משתמשת בשמרים אינסטנט של ברגמן שאגב מעולות לעוגת שמרים הרטובה הממממעעעוווללהה שלך

    • בכללי,בדיקת שמרים:
      2 כפות שמרים יבשים ו/או קוביית שמרים לחים (50 גרם) – להכין ראש עיסה מ-1/2 כוס חלב (מהכמות שיש במתכון, פלוס 2 כפיות מהסוכר שיש במתכון),
      להתסיס כ-10 דקות ולהוסיף לחומרים שבקערה.

  40. סליחה אבל אני חדשה בשמרים ועוד לא התססתי כי אני מכניסה אותם עם הקמח.
    מה קורה כשמתסיסים? איך אני אדע אם זה מקולקל? ואם המתכון בלי חלב משתמשים במים?
    תודה רבה על העזרה smile

    • זה בדיוק מה שקורה.הם תוססים וזה הסימן שהם "חיים".
      אפשר להשתמש במים.חופשי.
      בהצלחה.

  41. פירגה

    אני סעיית בגן ילדים ואני מתכוונת להכין את לחמניות מאתר שלך כי אני סומכת שזה יצליח לי כי אין עלייך

    שאלתי האם אפשר ללוש ביד. והאם חובה להתפיח 3 שעות [ בגן אין זמן להתפיח 3 שעות] כמו כן
    אפשר לוותר על הסילאן. [

    • עופרה ערב טוב
      אפשר ללוש ביד ומספיק זמן עד שיכפיל נפח.אפשר לוותר על הסילאן.
      בהצלחה לפעילות מהנה עם הילדים בגן.

  42. פירגה ערב טוב,מה זה שמרים יבשים .זה אלה שנמכרים בשקיות קטנות בודדות,אף פעם לא קניתי.

    • שמרים יבשים באריזת ואקום.

      שמרי במקרר בצנצנת סגורה. הם נשמרים לתקופה של מספר חודשים.

      הם נמצאים במדפים איפה שכל מצרכי האפיה בכל סופר.

  43. פירגה
    שבת שלום

    הכנתי בגן עם הילדים אך הבצק היה מאד דביק ולא היה מנוס אלא להוסיף קמח וזאת לאחר ההתפחה.

    אך הלחמניות יצאו מעולות.

    אין שוב על המתכונים שלך

    • עופרה ערב טוב
      תמיד אפשר להוסיף קמח לבצק דביק. אבל לא מוסיפים הרבה שהלחמניות לא יצאו קשות.
      אני שמחה שהצליח ושכולם נהנו.
      תודה שחזרת לשתף.

  44. טלטול
    לא מצאתי את התגובה שלך.
    אנא,כתבי ל מ ט ה בסוף הדף, אחרי כל התגובות שכבר יש.
    תודה smile

  45. האם אפשר להתפיח במקרר?
    אני צריכה לאפות את הלחמניות מחר בבוקר ולא יהיה לי זמן להתפיח מחר.
    אני יכולה להכין היום את הבצק, להכניס למקרר ומחר להוציא ולהתפיח שעה נוספת בחוץ?

    תודה

  46. זה מגרה :lol: :lol: אני רוצה להתחיל להכין לחמניות לשבת מה נראה לך מתאים הלחמניות האלו או הלחמניות מתוקות שלך? האוכל שלי הפך להיות האוכל של פריגה… smile smile

    • תודה חמודה תכיני את אלה ואחר כך את השניות. או להיפך ;)
      הכל טעים אצלי smile smile

      • אני יודעת שהכל טעים :lol:
        אבל בעלי לא אוהב לחם דחוס וכבד לכן שאלתי כי אני מחפשת מתכון ללחם כמו במאפיה.
        יום טוב smile

  47. הי, פירגה,
    הלחמניות האלה פשוט נראות מהממות והן גם בטח מתוקות.
    האם אפשר להשתמש בלחמניות האלה כלחמניות להמבורגר?
    אם לא, אשמח אם תפני אותי למתכון שלך ללחמניות המבורגר,
    (חוץ מהמתכון שלך: המבורגר ולחמניה תוצרת בית של פירגה).
    תודה

  48. הייי לךsmile
    אם אני רוצה לחם שברכתו המוציא משמע פחות סוכר,תוכלי להגיד לי כמה להוריד? והאם זה ישפיע על התפיחה של הבצק כי כמו שאני מבינה שמרים אוהבים סוכר..לתפוח זה יתפח,השאלה היא אם זה יתפח כמו שציינת למימדים אדירים…שוב תודה לך :lol:

  49. היי זאת שוב אני..smile
    הבצק כעת בהתפחה וישלי שאלה
    אחרי ההתפחה לפני יצירת הצורות צריך לחבוט בבצק להוצאת האוויר? ללוש או משהו? תוודה ;-)

    • הודיה שלום,
      אחרי התפחה ראשונה,לתת חבטה ושוב להתפיח.(לא ללוש עדיין)
      אחרי התפחה שנייה , ללוש, להכין לחמניות ולתת שוב התפחה בתבניות.
      בהצלחה smile

  50. כן אוקיי הבנתי וככה חשבתי גם..
    עוד שאלה: אחרי שמוציאים את האוויר הבצק חוזר לגודלו הטבעי לפני ההתפחה וועשיתי לחמניות עגולות בתבנית אלומיניום בינונית כזאת..את רשמת שהבצק הספיק לך לתבנית העגולה שבתמונה +17 מאפינס התבנית העגולה נראית די גדולה איך הספיק לך הבצק ועוד למאפינס? אצלי בלחץ מילא את התבנית האלומיניום המלבנית..והבצק כן תפח,הכפיל את נפחו ואפילו יותר מה השתבש?

  51. אז יצא טוב וטעים…smile ממש תפח בתבנית ההיתי צריכה לעשות בתבנית יותר גדולה אבל יצא מממש מממש טעיםם! תווודה רבה!!

  52. בוקר טוב פירגה,
    אני רואה ששאלתי מאתמול נעלמה אז אשאל שוב
    הכנתי את החלות לפי המתכון אבל החלות באמצע האפיה נפתחו למרות שהבצק תפח יפה
    האם את יכולה לעזור לי מה הסיבה
    תודה מראש

  53. סליחה סליחה אני רואה ששאלתי על מתכון אחר
    וקיבלתי תשובה,
    המון תודה ויישר כח על המתכונים הנהדרים שאת מביאה לנו

  54. שלום פירגה יש לי שאלה הלחמניות הצפופות בתבנית המרובעת נראות ממש טוב זה קשר או מגולגל בצורה מעוגלת ?

    • שרית,תכיני שרוכים (לא דקים במיוחד) ותגלגלי לצורת עיגול עם קשר.

  55. היי פירגה

    צריכה את עזרה שלך
    אני רוצה להכין חלות לשבת וקצת מתלבטת בין המתכונים שלך.
    הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין החלה הזו למתכונים האחרים שלך. היות ואת האחרים אני כבר מכירה ואותה עדיין לא ניסיתי. (מה הכוונה חלת "פוך"?)
    אשמח לתשובתך
    הדס

  56. היי פירגה
    חזרתי לדווח
    קיבלתי את עצתך ועשיתי את לחמניות ה"פוך"
    וכרגיל, לא התחרטי.
    איזה חלות נהדרות היו לנו לשבת. המרקם שלהן נהדר רך ואוורירי. חוסלו!!!!!
    מקסים.
    שבוע טוב

    • הדס יקירה,אני שמחה ששמעת לעצתי והכנת את הפוכיות ;)
      חוות דעתך נהדרת, שרק תהנו תמיד.
      שבוע נפלא לך smile

  57. בס"ד
    פירגה ערב טוב.
    ב"ה הכנו לשבת לחמניות וחלות עם המתכון (עשינו 2 ק"ג כדי לעשות הפרשת חלה )
    הכל יצא נפלא וטעים .
    תודה על ההסברים המפורטים במתכונים ,דבר שעוזר מאוד להבין ולהכין בצורה טובה וטעימה .
    יישר כח !!! שרה :P :lol: :P :lol:

  58. פירגה יקרה כמה לחמניות יוצאות מ1קג קמח יש לי 30 אנשים לשבת ליום הולדת
    כמה צריכה לשקול לחמניה אחת?
    תודה לאה

    • לאה,אף פעם לא שקלתי לחמניות.
      מלחמניות ביס יוצאת כמות של כ-50 יחידות.
      מזל טוב ליום ההולדת,נחת ובריאות smile

  59. את לחמניות הפוך שמים במנג׳ט ( נראה ככה בתמונה) או לדמן תבניות מאפינס ילדים את הבצק ישר בתוכן?

  60. סליחה על שגיאות ההקלדה הכוונה: לשמן את תבניות המאפינס ולשים ישר את הבצק או אפשר במאנג׳טים?

    • בקר טוב מיכל,אני הכנתי בתבניות מסיליקון לא משומנות.
      לא ניסיתי במנג'טים מניר. smile

  61. פירגה אהובה הכנתי את הלחמניות הללו בערב ראש השנה, נחטפו, הזמינו נגלה נוספת לערב סוכות :-))) smile

    • ליאתי יקרה,כמה טוב לקרוא את המחמאות. תודה מהלב.
      תכיני ותהנו בכיף.
      גמר חתימה טובה לכולכם smile

  62. היי. פירגה
    האם הלחמניות יהיו טובות גם עם תחליף סוכר? בעלי סכרתי והלחמניות האלו ממש מדגדגות לי בידיים להכין אותן כבר.
    שנה טובה ומתוקה!

    • בקר אור דבי, לא יצא אותו דבר. אבל שווה לנסות . אפילו תכיני חצי כמות.
      בהצלחה yes

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *