dscf4753 - ממרח בריאות רב גיווני

ממרח בריאות רב גיווני

dscf4753 1 - ממרח בריאות רב גיווניעל לחם, על קרקרים, לעוגיות, למילוי מצות,עוגות, כרוכיות, עם כפית נשנושים.

שמים בקערה:
חצי כוס סילאן תמרים
2כפות טחינה גולמית
כף אבקת קקאו/חמאת בוטנים/ממרח חרובים
1/4 כפית קינמון או לפי טעם אישי
שקית סוכר וניל או טיפה יין אם אוהבים.
מערבבים וטועמים ומשפרים טעם – ניתן להוסיף עוד סילאן או סוכר חום.
שומרים בצנצנת זכוכית במקרר
"טיפים"
להוסיף אגוזים ופירות יבשים

לקבלת מוס : להקציף שמנת מתוקה ולהוסיף כמה כפות ממרח.

תהנו

27 תגובות על “ממרח בריאות רב גיווני

  1. שלום פירגה, נשאר לי כיכר לחם והתחשק לי משהו מתוק אז הכנתי את הממרח וזה ממש טעים וכמובן יותר בריא מממרח שוקולד … מחר בבוקר אני אכין לילדים סנדוי'צים ונראה את תגובתם … בכל מקרה אני ממש אהבתי … תודה!!! יעלי ג :P

  2. רעיון גאוני וקל להכנה.אחלה!!אהבתי כמו את שאר המתכונים :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  3. נראה ונשמע על הכיפק, רק שאם אשתמש בסילאן טבעי, עלי להוסיף כמו סוכר?

  4. את הקקאו אפשר ורצוי להחליף בקמח חרובים שהוא בהרבה יותר בריא
    (מחזק עצמות וטוב לכאבי בטן ןשלשולים) smile

    • לממרח חרובים יש טעם לוואי חזק. ניסיתי להכין את כדורי השוקולד טחינה סילאן וממרח חרובים ולא אהבו.
      בכל אופן,מי שרוצה להמיר מוזמן בכיף. לשיקולכם ואהבתכם.

      • מן הסתם הכוונה היא לא לממרח חרובים אלא לאבקת חרובים שמשמשת אצלי בבית כתחליף קבוע לקקאו ועובדת מצוין. בד"כ רצוי להוסיף לה טיפת תמצית רום ואז הטעם ממש שוקולדי.
        אנסה איתה בע"ה בקרוב (בד"כ אין לי קקאו בבית) ואדווח.
        תודה על הרעיון!

  5. יאמי יאמי, הכנתי ומיליתי בכרוכית בתוספת אגוזים קצוצים ויצא מאוד טעים :lol: :lol: smile smile

  6. שלום פירגה חמודה, מסיבות אישיות מזמן לא ביקרתי, התגעגעתי מאד, מתכון נפלא, ניתן להשתמש כחרוסת…..בתוספת אגוזים כמובן smile :x

  7. הכנתי כמילוי לעוגת שמרים. המילוי קל למריחה. נראה כמו שוקולד, ולכן גם הילדים אהבות. מאוד טעים.

  8. לא ראיתי מתכון לטחינה, רק מתכונים שיש בהם טחינה.
    טחינה
    טחינה, מיץ לימון באותה כמות, מים עד לקבלת המרקם הרצוי. מלח, פלפל לבן, שום
    לערבב ולא להבהל אם נעשים גושים,. להמשיך לבחוש עד לקבלת המרקם הנכון.
    (כשהיינו סטודנטיות, בנות שגרו אתנו ראו שאני תמיד מכינה טחינה וניסו גם הן, אבל כשהתקבלו גושים הם חשבו שזה מקולקל וזרקו את זה.)
    מתקבלת טחינה מאד מתובלת. להגשה מוסיפים פטרוזיליה.
    אפשר להגיש עם קוביות עגבניות ומלפפון, שמערבבים עם הטחינה.
    אני מגישה כמעט כל דבר עם זיתים, מלפפון חמוץ, צנוניות ועגבניות (לחוד)
    רצוי לקנות טחינה משומשום מלא, אורגנית, תוצרת הנסיך.
    לא לקנות מתובלת, עדיף לתבל בעצמנו ברגע האחרון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *