jd797d79ed795d7a5 d79ed7aad795d7a7 d7a1d795d7a4d799 d7a7d795d7a8d7a0d7a4d79cd795d7a8 - כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק

jd797d79ed795d7a5 d79ed7aad795d7a7 d7a1d795d7a4d799 d7a7d795d7a8d7a0d7a4d79cd795d7a8 - כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק

כדורי בשר חמוץ מתוק-פירגה

 

קציצות בשר /כדורים ברוטב חמוץ מתוק

קציצות מיוחדות רכות במיוחד בסגנון קצת אחר.אין ביצה ואין פירורי לחם
יש מרכיבים שונים,מפתים ומלהיבים כל טועם.

הבישול במחבת עמוקה ורחבה
מצרכים בקערה:
קילו בשר בקר טחון
כף יין שרי
2 כפיות סוכר
2 כפות רוטב סויה
2כפות גדושות קורנפלור
2 כפות קטשופ
כפית מלח
כף שמן
ללוש היטב וליצור 15 קציצות/כדורים גדולים . אפשר להכין 25 רגילים.

לטגן או לצרוב את הקציצות על להבה גדולה עם מעט שמן מ-2 הצדדים עד לגוון חום כהה.
ולהוציא את הקציצות על ניר סופג.

להכין במחבת הטיגון ללא שטיפה רוטב חמוץ מתוק:
2 כפות שמן
2 שיני שום כתוש+1/2 שקית בצל מטוגן (יבש)
להזהיב ולהוסיף:
2 כפות רוטב סויה
כף יין שרי
2 כפות חומץ
4 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
קופסה קטנה רסק עגבניות
כף קטשופ
1/2 1  עד 2 כוסות מים
להרתיח ו ל ט ע ו ם , לשפר טעמים  ולהכניס את הקציצות
לבשל כ-30 דקות על להבה קטנה מאד

אפשר להכין יותר רוטב מהמצרכים הכתובים+יותר מים
תהנו

65 תגובות על “כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק

    • אילניתוש
      תודה מתוקה ואני מאחלת לך סוף שבוע נפלא עם חיבוק

  1. אפשר בלי חומץ ? :twisted:

    פירגה הטקסט בהדפסות יוצא קטן… :shock: :shock: :shock:

    • ברבורה הי
      בלי חומץ זה לא חמוץ מתוק, לשיקולך ולטעמך. אבל אפשר.

      הבן שלי יראה את ההודעה בקשר לאותיות.תודה
      שבת שלום

  2. פירגה אולי הבשל את זה שבוע הבא, אולי התחבר לבישול,שבת שלום. smile

    • ורדה,את לא צריכה לטגן
      תצרבי על כף שמן .חובה לצרוב אחרת יתפרקו. smile

  3. שלום פירגה,
    אני מקבלת ממך במייל את המתכונים המאלפים שלך מידי פעם ופשוט נהנית מהם, הם קלילים, ברורים, ידידותיים וקלים להכנה. זו דעתי למרות שאף פעם לא יצא לי להגיב. אני גם מודה כי החל מהתקופה שנחשפתי אלייך החלתי להיות בשלנית יותר.
    בקשר למתכון זה, הייתי רוצה לדעת איך אפשר באמת להכין קציצות (אם בכלל) מבלי לטגן, מה ז"א לצרוב בכף?………….. שבת שלום ואודה לתשובתך. :P

    • אילנה יקרה
      תודה שהצטרפת אלי לאתר וכיף ועונג לי לקרוא שאת גם נהנית מהמתכונים.
      תודה על הפירגון. אני יודעת שיש הרבה סמויים וזה בסדר. גם אני אנונימית…תלוי איפה.חהחהחהחהחה
      אז לעניין הקציצות. לצרוב זה לתת מכת חום גבוהה ולהשחים מ-2 הצדדים על טיפונת שמן.יש מחבת שמיועדת לטיגון עם מעט שמן.
      לא נראה לי שישרדו בלי טיגון הם יתפרקו.
      ראי מתכונים אחרים שהקציצות מבושלות ללא טיגון ויש כאלה די הרבה. בקטגוריות:בשר או לביבות וקציצות.
      בהנאה ובכיף
      ושבת שלום וטעים לך.

  4. היי דליה.
    כמובטח אני כאן. אמנם לא בבישול ילדים אבל עוקבת אחרייך לכל מקום… וירטואלי לפחות.
    נקרא לי מתכון נהדר.
    אחרי שבועות אני אנסה אותו ואדווח כמובן מה ואיך יצא.
    נראה מה תגיד הבת שלי על החברה הוירטואלית…. רואה או לא רואה.
    שבת שלום.

  5. מעולה! מעולה! מעולה!
    הכנתי חצי כמות ויצאו לי כ-17 קציצות טעימות ועסיסיות. לא היה לי יין שרי אז שמתי סילאן ובאין בצל יבש טיגנתי בצל רגיל. הריח מדהים והרוטב טעים ביותר!
    תודה.

  6. פירגה ניראה מעולה
    ינוסה בקרוב מאוד
    תודה ושבת שלום

    רחלי.ג.

  7. פירגה,לילה טוב,,,,אני כבר לא מקבלת ממך את המיילים.,קרה משו??? :lol:
    אני בישלתי את הקציצות ,ויצא טעים טעים,תודה.

    • אביבה בקר טוב
      לא קרה כלום. לפעמים יש הפסקה של יום יומיים. :twisted:

      תודה על התגובה לקציצות. שימחת אותי מאד smile

  8. מאוד אוהבת את האתר שלך.

    בהחלט ידידותי,ברור,מצרכים ברי השגה.

    אם אפשר,עוד מתכונים לילדים בלי הרבה "חוכמות".

    תודה לך.

  9. הכנתי את פשטידת הגבינה ושוקולד. נפלאה!הילדים והבעל טרפו…
    אנסה את פשטידת הגבינה והשוקולד המדהימה השניה.
    ישר כוח!

    • סימה יקרה חבל שלא הגבת במתכון עצמו שכולם יראו שהכנת ושהתלהבת.
      להבא,אנא,רשמי חוות דעת מתחת למתכון שאת מכינה.
      תודה מקרב לב והמשך טעים לעוגה הבאה….. את נהדרת שולחת חיבוק

    • כן.רק צריך להגיב במתכון ולא בכדורי בשר. תודה רבה ואשמח לתגובה שלך.
      יישר כח והמשך טעים
      ערב טוב.

  10. טוב לחלוטין יש לך עוד מעריצה
    מודה ומתוודה שלא האמנתי שאם אני אקריב חצי מחומרי הנודלס שלי למען קציצות יצא מזה משהו
    אבל יצא מדהים
    אגב בקציצות עצמן החלפתי את השרי בוווסטצ'סטר יצא טעים לאללה
    מדהים טוב נמשיך לשאר המתכונים ;)

    :lol:

    • הילה,בהחלט הלאה ליתר המתכונים.חהחהחהחהחה
      בהצלחה וכיף לי שאת משתפת אותי smile
      בהצלחה בכל :lol: ותודהההההההההההההה

    • מלכי ערב טוב
      העונג שלי להוסיף למתכון הזה את המחמאות שמגיעות לו :lol:
      תודה smile ושבוע נפלא

  11. קציצות מעולות. הכנתי מבשר הודו ואפיתי בתנור לפני שהכנסתי לרוטב. השתמשתי ביין אדום מתוק. ברוטב שמתי סילאן במקום הסוכר. יצא ממש ממש טעים. הקציצות יצאו לי קצת דחוסות. מה כדאי להוסיף בפעם הבאה ? אולי חומוס או טחינה כמו שאת נוהגת להוסיף ?

    • חגית שלום
      בשר הודו לא יוצא טוב באפייה.הוא מתייבש.
      תנסי ל"שדך" אותו עם חצי כמות בשר בקר או עוף
      תוסיפי אכן,כפית מלאה טחינה לעסיסיות.
      כמו כן את יכולה להוסיף קצת יותר מ-1/4 כפית אבקת סודה לשתיה שבוודאי תתרום אף היא לריכוך בתנור.
      הצלחה והנאה smile

  12. פירגה היקרה,
    הכנתי את הקציצות הנ"ל לחבורת ילדודס בני 3-4. גם אני המרתי את השרי ביין אדום+סילאן (כנראה שרוב הקוראים שלך, ואני ביניהם, לא אניני טעם גדולים ולא מחזיקים שרי בבית) ;)
    ובנוסף, השתמשתי בחצי כמות בשר עגל והחצי השני הודו טחון, וגם הוספתי לרוטב קוביות תפוחי אדמה כדי שתיווצר ארוחה מלאה (הגדלתי את כמות הרוטב בהתאם). יצא מ-ע-ו-ל-ה !!! גם הילדים הסרבנים ביותר ליקקו את האצבעות וכל האמהות ביקשו את המתכון.
    תודה! :lol:

    • הילה יקירתי בקר טוב
      נפלא שהילדודס אהבו ותודה על השידרוגים.
      חתימה טובה לכולכם smile

  13. פירגה בוקר טוב smile
    הכנתי את הקציצות הללו :lol:
    אין מלים לתאר כמה טעימות :lol:
    הוספתי תפוח אדמה לעיסה והשאר ממש לפי המתכון שלך וההסבר שלך :lol:
    המון תודה יום קסום ומהנה ♥
    לאה ש

    • לאה בקר אור, תודה על השידרוג הטעים שאני אישית אוהבת מאד.
      שיהיה לך יום מתוק smile

    • מלכי,במתכון הזה צריך קורנפלור או שיש המון מתכונים אחרים באתר.
      המשך יום נפלא

  14. פירגה בוקר טוב
    שאלה של צופה " סמויה" עד עכשיו …: האם יש תהיה בעייה להקפיא אותן ( חשוב לי שהמירקם והטעם לא ייפגעו מההקפאה)
    תודה וחג שמח
    ענת

    • ענת הי חמודה. תראי,אני לא מקפיאה. תמיד אחרי הקפאה התבשיל מאבד הרבה מהארומה והאיכות.
      מה דעתך להכין 2-3 ימים מראש ולשמור במקרר? זה עדיף בעיני.
      חג שמח smile

  15. פירגה האתר שלך מצוין, כל מתכון יוצא ממש טעים..
    כולל הקציצות האלו שעשיתי אגב ללא היין שרי ועדיים היה מאוד טעים.
    חן חן לך על הלוג הנפלא!!

    • שרית,אני שמחה שאת מתחברת למתכונים שלי ושאתם אוהבים אותם
      המשך טעים smile באהבה גדולה

  16. פירגה ערב טוב וחנוכה שמח!
    הכנתי ללא טיגון ולא התפרקו הכדורים.
    לא היה לי יין שרי ולרוטב השתמשתי בבצל רגיל.יצא מאוד טעים.
    דרך אגב,הבן שלי בחר את המתכון הזה.
    תודה לך! smile

    • נהדר רוני.
      לבן שלך יש טעם טוב
      מסרי לו תודה ממני ושאני שמחה שטעים לכם.
      חג שמח ונפלא

  17. המתכון נראה מוצלח, אנסה אותו בע"ה, איך אפשר להירשם לאתר בשביל קבלת מתכונים מידי פעם?

    • ברוכה הבאה רחלי,
      בדף הראשון יש אפשרות להירשם.
      בהצלחה במתכון ואשמח לתגובות.

  18. היי פירגה,
    המתכון נראה מדהים, רציתי לשאול אם ניתן לטגן את הקציצות וביום למחרת להכין את הרוטב ולבשל,
    או שרצוי להכין את המתכון במלואו יום לפני ההגשה ?
    תודה על התשובה והמשך יום נעים :P

  19. אחלה מתכון. יצא לי ממש טעים. הרוטב יצא קצת מתוק מדי. לדעתי מספיק 3 כפות סוכר ואולי אפילו 2. בכל זאת הוספתי ביצה אחת לתערובת (פחדתי בלי אף ביצה) .
    תודה רבה!

    • יפתח בקר אור
      אחרי שמכינים פעם אחת,מכינים כל אחד לפי טעמו. אפשר לשנות את התבלינים.
      תודה רבה גם לך smile

  20. שלום
    האם אפשר בלי היין?
    והאם אפשר לטגן בצל במקום בצל מטוגן משקית?
    תודה
    ושבת שלום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *