d7a9d7a0d799d7a6d79c d799d7a8d7a7d795d7aa - שניצל ירקות אפוי קריספי

שניצל ירקות אפוי קריספי

d7a9d7a0d799d7a6d79c d799d7a8d7a7d795d7aa 1 - שניצל ירקות אפוי קריספי

מתכון טעים מאד ממה שיש בבית . אתם יכולים לגוון את הירקות והתיבול.

הכמות שיוצאת גדולה,אבל תלויה בגודל הקציצה שתכינו.

מצרכים :
1 גזר מבושל מגורר דק
1 תפוח אדמה מבושל מקולף מגורר דק
1קישוא מגורר דק ללא בישול
1עלה בצל ירוק קצוץ
2 פרחי כרובית מגוררים דק ללא בישול
1 בצל מגורר דק (סחוט) מי שרוצה יכול לטגן בצל קצוץ על כפית שמן
2 כפות תירס מעוך
ביצה גדולה
כף חומוס/טחינה
2 פרוסות לחם קל מגורר דק
כף רוטב צ'ילי
1-2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה קטן/שמיר או כוסברה לפי טעם אישי
כפית חרדל
כפית סילאן או דבש
מלח ופלפל שחור

לערבב ואם העיסה קשה,להוסיף עוד ביצה
להכין קציצות בגודל שתבחרו.
לטבול כל קציצה בצלחת עם ביצה טרופה מתובלת בפפריקה ופטרוזיליה יבשה
ואחר כך בצלחת פירורי לחם מתובלים אף הם.
לשמן ניר אפיה . להניח על השמן את הקציצות וללחוץ טיפה. מיד להפוך לצד השני,עוד לפני האפייה.
בצורה כזו השמן יעטוף את הקציצות מבחוץ.
לאפות בחתנור חם, 200 מעלות, כ-20 דקות
להפוך ולאפות שוב עד שמוכנות וקריספיות
תהנו

אחת התגובות המוחמאות:

מאת עדי:

מעולה!
רציתי לשתף שהכנתי הערב, כולם טרפו. הכנתי כמות אדירה – 3 תבניות מלאות, אולי 50 יחידות. לא נשאר כלום (4 ילדים בגילאי 5-15).
שמתי תפו״א, דלעת וגזר מבושלים ומעוכים, ברוקולי מגורר, תירס שימורים, פטרוזיליה קצוצה והמון בצל מטוגן. התיבול בדיוק כמו שלך. אגב לדעתי הביצה בפנים מיותרת, היה מספיק רך בלעדיה ולא התפרק.
הילדים רוצים מחר שוב.
תודה רבה ושיהיה חג שמח!

[הוספת תגובה]

37 תגובות על “שניצל ירקות אפוי קריספי

  1. וואו טעים השניצל הזה נראה גם חלופה טובה לשניצל וגם קצת צימחונות באמצע השבוע לא תזיק

  2. לילה טוב פירגה אומנם השעה מאוד מאוחרת (חזרתי מסרט … ) ומצאתי לנכון לעדכן אותך שהכנתי לצהריים את "השניצל" וזו חלופה נהדרת לשניצל בשרי מאוד טעים גם לצימחונים ולא רק … ליל מנוחה … תודה וציון 10!!! מורן ש

  3. מלכה, אין שני לך, הכי טובה בעולם!!!!!!!!!!!!!
    חג שמח אשה יקרה
    אוהבת, שרי – מעריצה שרופה

  4. היי פירגה איזה שניצל ירקות טעים!!הכנתי והוספתי ברוקולי שמתי בסנדוויץ עם פרוסות עגבניה מעולהההההה!!!! :P תודה שאת חושבת גם עלינו הצימחונים … וחג שמח לך ולמשפחתך! ;)

  5. מעולה!
    רציתי לשתף שהכנתי הערב, כולם טרפו. הכנתי כמות אדירה – 3 תבניות מלאות, אולי 50 יחידות. לא נשאר כלום (4 ילדים בגילאי 5-15).
    שמתי תפו״א, דלעת וגזר מבושלים ומעוכים, ברוקולי מגורר, תירס שימורים, פטרוזיליה קצוצה והמון בצל מטוגן. התיבול בדיוק כמו שלך. אגב לדעתי הביצה בפנים מיותרת, היה מספיק רך בלעדיה ולא התפרק.
    הילדים רוצים מחר שוב.
    תודה רבה ושיהיה חג שמח! 

    • עדי,תודה ענקית שחזרת לשתף אותי שכולכם אהבתם את השניצל. כל שילוב של ירקות לדעתי יהיה נפלא.
      אני פשוט אוהבת את הביצה בפנים אבל תעשי מה שנראה לך כדי שיהיה לכם טעים.
      תמשיכי להכין ולשמח את בני ביתך.
      חג פורים שמח ומתוק לכם.

    • פירגה יקרה,
      הבן שלי לא אוהב תירס וגם לא אפונה. במה אפשר להחליף את התירס שבמתכון?
      ושאלה נוספת – חייבים לחם קל? אצלנו בבית יש או חלה רגילה או לחם מקמח מלא. אחד מהם יכול להתאים?

      תודה רבה!

  6. שאלה קטנה:
    כתוב "ל2 פרוסות חם קל מגורר דק".
    למה הכוונה?
    אולי לחם קלוי? אם לא- איך מגררים את הלחם?
    תודה!

    • רוני,לחם קל זה לחם קל. לא קלוי.בכל סופר יש.
      מגררים אותו על פומפיה (מגררת).
      בהצלחה

    • פירגה. אני מכינה את המתכון הזה בגלל שאין לי שום דבר בבית ואני מנסה לאלתר… אם אין לחם, אפשר פרורי לחם במקום?
      אין לי כרובית או תירס. יש לי פלפלים וחצילים.

  7. מעולה!!!מעולה!!!היה כ"כ טעים אפילו הילדים הבררנים שלי אכלו!!!
    תודה על מתכון מדהים!!

  8. וואו, נראה מדהים
    חיפשתי מתכון תוספת לארוחת דגים, במקום התפו"א המסורתי והגעתי לזה.
    נראה לך שזה יתאים לצד הדגים?
    דגים עם עשבי תיבול בתנור…

    • לא יודעת,אולי עוד 2 כפות מהחומוס או הטחינה. צריך שמשהו יחזיק את המסה.

  9. מתכון נהדר.

    ממליצה להכניס את השניצלים כשהתנור ממש חם רותח , אז זה יוצא קריספי .

  10. פירגה יקרה,
    הבן שלי לא אוהב תירס וגם לא אפונה. במה אפשר להחליף את התירס שבמתכון?
    ושאלה נוספת – חייבים לחם קל? אצלנו בבית יש או חלה רגילה או לחם מקמח מלא. אחד מהם יכול להתאים?

    תודה רבה!

    • סיגלית ערב טוב
      היום חזרתי מנופש.סליחה על האיחור בתשובה.

      תחליפי לאיזה ירק שאת רוצה רק ירק קשה,יש לבשל תחילה שיתרכך לגמרי.
      גם תחתכי אותו בהתאם לגודל הקציצה.
      אגב, כל לחם מתאים.
      בהצלחה smile

  11. פירגה יקרה,
    פעם שניה שאני מכינה, טעים ברמות!!
    תבורכי.
    יש כבר מתכונים מהאתר שמלווים אותנו קבוע :P

    • הי אורטל יקרה,תודה רבה,איזה כיף שטעים לכם.
      בדיוק התארגנתי להכין לשבת. זה טעים לכולם.
      המשך יום נפלא לך smile

  12. ואוו זה ממש טעים. הכנתי עכשיו, נראה איך הילדה תגיב מחר… אם יישאר משהו עד אז
    תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *