d79cd796d7a0d799d794 d797d7a6d799d79c 33 - לזניה חצילים וגבינות

לזניה חצילים וגבינות

d79cd796d7a0d799d794 d797d7a6d799d79c 33 - לזניה חצילים וגבינות
מצרכים:
תבנית 27X33 עמוקה משומנת
20 דפי לזניה ללא בישול מוקדם (מעדיפה של ברילה חבילה של 500 גרם)
ניר כסף גדול שיכסה את התבנית
החלטתי ללכת על גירסה שלי שהשילוב הוא חצילים קלויים גבינות ורוטב אדום

תחילה מכינים את החצילים:
2 חצילים מקולפים חתוכים לקוביות
מניחים על ניר אפיה משומן היטב
מרססים בנדיבות שמן זית מעורבב עם קנולה
אופים בחום גבוה 190 ומדי פעם הופכים עד לקלייה בצבע זהוב.
בודקים שהחצילים רכים.
מקררים. אין צורך עדיין בתבלינים.

קערת הגבינות:
מיכל קוטג'
100 גרם בולגרית מפוררת
גליל פרומעז חתוך לקוביות
200 גרם גבינה צהובה מגוררת (מכל סוג ורצוי מעורבת:עיזים,קשקבל,פרמזן,טל העמק,גלבוע)
מעט מלח רק אחרי טעימה (תלוי בסוג הגבינות) – ל ע ר ב ב

קערת הרוטב ללא בישול:
2 קופסאות עגבניות מרוסקות בטעם בצל – של יכין=520 גרם
3 כפות שמן רגיל (מעדיפה קנולה)
מעט אבקת שום
אורגנו יבש
טימין יבש
כפית סוכר
כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס מים חמים
לערבב
להוסיף את החצילים ולערבב שוב.
לטעום ולשבח טעמים.

הציפוי:
עוד 100 גרם גבינה צהובה מגוררת.
3 כפות צנובר – לא חובה

סידור התבנית:
על התבנית המשומנת בשמן זית לצקת 2 כפות קטשופ ולמרוח
להניח דפי לזניה שיכסו את כל התבנית (אם צריך שוברים כדי לקבל מצע אחיד)
לצקת מהרוטב ולמרוח על העלים . לקחת ביחד עם הרוטב חצי מכמות החצילים .יש לכסות את העלים ברוטב ולא יותר מדי.
לכסות ב נ ד י ב ו ת בגבינה . להניח בתפזורת גושים גושים מהגבינה .
להניח מעל לגבינה דפי לזניה וללחוץ מעט את הדפים כדי שהגבינה תתיישר.
שוב לכסות ברוטב ובכל החצילים שנשארו .
יש להשאיר קצת רוטב לציפוי דפי הלזניה לשכבה האחרונה בלי חצילים. רוטב נקי.
לכסות בפעם האחרונה בגושי הגבינה ומעליה בדפי לזניה. שוב,להדק את דפי הלזניה על הגבינה שתתיישר.
לרוטב האדום שנשאר ב ק ע ר ה (בלי חצילים) מוסיפים 1/4 כוס שמנת מתוקה מערבבים
ומתבלים במעט מלח ופלפל. טועמים לשיפור.
יוצקים באופן שווה בעזרת כף ומרטיבים את כל דפי הלזניה-חשוב שכל הדפים יירטבו אחרת יתייבשו.
מצפים את הלזניה בעוד גבינה צהובה מגוררת וצנובר אם רוצים.
מכסים בניר כסף.
אופים בחום 175 45 דקות
מסירים את ניר הכסף ושומרים אותו לאחר כך.
מורידים חום תנור ל-50 מעלות וממשיכים לאפות עוד 10 דקות
מכסים את הלזניה שוב בניר הכסף ומשאירים בתנור המכובה לחצי שעה-דלת סגורה.
מוציאים מהתנור מחכים 10 דקות פורסים ומגישים.
הלזניה הרבה יותר נוחה לפריסה וטעימה אחרי יום במקרר.

"טיפ" אופציה
אם לא אוהבים חצילים,ניתן לשלב בין השכבות ולהוסיף:
זיתים קצוצים, טונה סחוטה, תירס, פטריות , בצל מטוגן וכו'.
תהנו

13 תגובות על “לזניה חצילים וגבינות

  1. איזה מאפה ואווווואווואו שילוב מנצח!!!!ֿ

    תודה על המתכון הנהדר…

    שבוע נהדר פירגושלה smile

  2. אישה יקרה, בדיוק היום התכוונתי לפרסם לזנייה ירקות מאוד דומה לשלך (בלי חצילים אבל עם ירקות אחרים שהיו לי)
    אז אחכה עם הפוסט הזה כמה ימים.
    תראי איך שאנחנו חושבות אותו הדבר.
    הלזניה שלך נראית מדהים ושמחתי לראות שאנחנו מכינות אותה כמעט אותו הדבר.
    את מדהימה, כבר אמרתי לך …

    פשוט אישה כלבבי !!
    חיבוק גדול ואוהב ממני.
    אריאלה.
    smile smile smile

    • אריאלוש יקירה
      אני לא רואה סיבה למה לא לפרסם היום? למה לדחות.
      נגיד לבשנו שתינו אותן חולצות.אז מה???
      שיהיה הרבה ולכולם טיעם שיוכלו לבחור ולהנות.
      אני בעד smile

  3. לזניה מצויינת. כל המשפחה התמוגגה.

    שיחה עם הילדים שלי למחרת:
    קטנצ'יק (בן 2.9): "אמא!! אני רוצה עוד פעם זלניה" smile
    אני: "לזניה (חחח). אתה מתכוון ללזניית החצילים?"
    הקטנה (בת 4) השתלטה על השיחה: "כן אבל אנחנו לא אוהבים חצילים אז נוציא אותם"
    לא הוציאו ולא בטיח. אכלו הכל בלי עין הרע smile

    רק עכשיו כשקראתי שוב את המתכון שמתי לב שלא הוספתי את רבע כוס השמנת לשכבה העליונה.
    למרות זאת, הרוטב הספיק ויצא מעולה.

    • נפלא,ממש נפלא.
      אוהבת את הילדים שלך.נשיקות מסבתא פירגה ;) שתהיה להם עוד סבתא וירטואלית.מותר?

  4. היי פירגה,

    בעלי מת על פלפלים. האם יש אפשרות להמיר חציל (או את שניהם) בפלפלים?
    אם כן, בכמה?
    והאם אופן ההכנה של הפלפלים בתנור לפני הרכבת הלזניה זהה?

    תודה רבה!

    • לא הכנתי ואין לי מושג.
      יש פשטידות וקיש פלפלים,את מוזמנת לנסות ולהנות.

  5. לא האיילה שלמעלה.. ;)

    הכנתי לשבועות האחרון. השילוב של חצילים וגבינת עיזים במילה אחת: גורמה

    :lol:

    • איילה,איזה יופי של המלצה.
      תודה לך. שימחת אותי ואני מאחלת לשתינו המשך מוצלח וטעים לא פחות :lol:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *