d7aad7a8d793 d790d798d7a8d799d795d7aa d791d799d7a6d799d79d - מאפה תרד ואטריות ביצים -נפלא לאירוח

מאפה תרד ואטריות ביצים -נפלא לאירוח

d7aad7a8d793 d790d798d7a8d799d795d7aa d791d799d7a6d799d79d - מאפה תרד ואטריות ביצים -נפלא לאירוח

רוצים מאפה תרד להשווצה? הגעתם למקום הנכון ולטעם הנכון.

אכלתי אצל חברה ומאז היא נכס למשפחה.

ולא תמיד חייבים לעמוד לטגן את הבצל ולקלף את השום.

הפעם הפשטידה הזו ניצחה עם מצרכים מוכנים שמשתלבים ומענגים.

המצרכים:
200 גרם חבילה אטריות ביצים עובי בינוני
800 גרם חבילה עלי תרד קפואה
שקית בצל מטוגן
4 ביצים שלמות
4 קוביות שום דורות
300 גרם גבינה חמד
200 גרם גבינה קשקבל מגוררת.
אין צורך בתבלינים.התיבול מהגבינות משבח את המאפה.
100 גרם נוספים של גבינה קשקבל מגוררת לציפוי המאפה .
מעט פפריקה לזרזוף.

אופן ההכנה:
מבשלים את אטריות הביצים ומסננים. לא שוטפים ומחלקים את הכמות ל-2.
מאדים את עלי התרד במיקרו וסוחטים. (לא לקצוץ) ויש גם "טיפ" למטה.
בקערה מערבבים את התרד הסחוט, הגבינות הביצים השום והבצל.
חצי מכמות האטריות מסדרים על תבנית משומנת חד פעמית, או פיירקס בינונית .
יוצקים מעל לאטריות את כל מלית התרד.
מכסים ביתר האטריות. מיישרים.

חום התנור 175 מעלות – אפיה כ-40 דקות.

אחרי 25 דקות במידה והחלק העליון כבר שחום אפשר לכסות ברפיון בניר כסף ולהמשיך באפיה.

אחרי 40 דקות מפזרים את גבינת הקשקבל שהשארנו לציפוי
מזרזפים מעט פפריקה מתוקה. אופים עד להמסת הגבינה . מגישים מיד.

אם מכינים את המאפה יום לפני האירוח,אז את השלב של פיזור הקשקבל מכינים לפני ההגשה.
תהנו.

"טיפ"
1.הפשרת תרד לפי ערוץ החיים הטובים:
מרתיחים מים בסיר גדול
מכינים עוד סיר עם מים קרים
שמים את התרד במסננת גדולה שמתאימה לסיר עם המים החמים
כשהמים רותחים מכניסים את המסננת עם התרד וסופרים עד 10
מוציאים את המסננת מהמים הרותחים ומכניסים את התרד למים הקרים
משאירים כמה דקות להתקררות ומסננים את הנוזלים.

תהנו

57 תגובות על “מאפה תרד ואטריות ביצים -נפלא לאירוח

  1. פירגה יקירתי
    זה עתה יצאה מהתנור עשיתי עם מדליוני תרד כי זה מה שהיה לי בבית, אין לי מילים גם יפה וגם טעימה
    תודה smile smile smile smile

  2. פירגה
    מתכון נפלא טעים טעים
    הכנתי היום
    לקקנו את האצבעות
    אין דברים כאלה
    תודה נפגשנו
    רחל

    • רחל,מאפה מדליק וטעים במיוחד.כאוהבת תרד מושבעת,המתכון הזה תמיד מעורר בי געגועים להכין אותו שוב ושוב.
      smile תודה

  3. פירגה יקרה,

    בקשר לאטריות, צריך 200 גרם או חבילה?
    נדמה לי שבחבילה יש יותר מ-200 גרם.

    בתודה רבה,
    נועה

  4. בוקר אור ונפלא פשטידה מדהימה,תודה :lol: תודה :lol: תודה :lol: smile מעבידרה אותה בכיף הלאה smile

  5. הכנתי שניתאת הפשטידה , טעמה היה נפלא. בפעם הזאת היא קצת התייבשה לי בחלק העליון האיטריות, פספסתי את הכיסוי שלה בנייר ועל כן התייבשה. אך הטעם היה מעולה. מומלץ בחום. laugh smile

    • ציפי יקרה
      להבא תבדקי ואם את רואה שמתחיל להתייבש לדעתי היא מוכנה ואם לא,אז תכסי קצת ותמשיכי לאפות עוד מספר דקות.
      תהנו ממנה,היא מיוחדת וטעימה להפליא
      תודה smile

    • פנינית בקר טוב
      אי אפשר טוב טעם לפשטידה הזו.
      תקני חמד ותכיני את אחת הפשטידות הכי טעימות שהכרת ;) :lol: באמת.

  6. היי פריגה 2 שאלות: האם ניתן להכין יום לפני ולמחרת להכניס לתנור?
    האם הפשטידה צריכה להיות מכוסה בזמן האפייה?

    • קרן,בחרת במאפה מ ד הי ם.

      שיניתי את השלבים האחרונים של האפייה.ראי שוב את אופן הכנת המתכון.
      עכשיו יותר ברור?

      בהצלחה חמודה. smile חג שמח.

  7. הי פירגה,
    תודה על האתר הנפלא, הכנתי כמה מתכונים ויצאו מצויינים.
    באמת יופי של אתר !

    פירגה בבקשה עזרתך, בקשר לתרד קפוא :
    מאוד רוצה להכין את מאפה התרד ,
    אבל ,,
    יש לי בבית עלי -תרד טריים,
    האם יש אפשרות לאדות אותם מעט,
    ולהשתמש בהם למאפה התרד ? (במקום התרד הקפוא שבמתכון ?)

    תודה,
    ויום טוב,
    דניאל.

    • בשמחה ותודה על המחמאות.
      אפשר לאדות מעט ולהכין את המאפה הטעים.
      לבריאות smile

  8. היי פירגה,
    חיפשתי מה לעשות עם שקית תרד שיש לי בית ומתחשק לי לנסות את המתכון הנ"ל… האתר שלך מקסים ואפשר לשוטט בו שעותsmile

    אטריות ביצים – הכוונה לנודלס?
    ואיזו גבינה אפשר לשים במקום קשקבל? יש לנו בעיה להשיג.

    תודה רבה לך!

    • בר,סליחה על האיחור בתשובה .
      הכל בגלל וירוס קשה שתקף את האתר שלי. באסה.
      אטריות ביצים. כתוב על השקית אטריות ביצים בינוניות (לא נודלס)
      כל גבינה צהובה שאתם אוהבים תתאים למאפה הזה. smile
      המשך טעים smile

  9. הי פירגה.אני אני בדרך! לעשות את פשטידת התרד,ויש לי רק תרד טרי 800 גר בשקית.האם להשתמש בכל התרד למרות שטרי? ואיך לבשל אותו לפני? לתשובתך אודה. חג שמח,חגית

    • אומנם עדין לא עשיתי את מאפה התרד עם אטריות ביצים, אך השבחים עשו לי חשק לנסות. דבר אחד לא ברור לי מה גודל התבנית הנדרשת.
      תודה
      חניתה

      • חניתה הי,

        תבנית בינונית מפיירקס או חד פעמית.

        אני אישית מכינה ב27X33 אז יוצאת שכבה מאד דקה של אטריות גם למטה וגם למעלה.

        תכיני שתהנו כמונו ;) :lol:

  10. מחמאות לך פירגה הנהדרת,
    כמו תמיד, גם הפעם ,
    מתכון מעולה,אין אין עלייך.

    מתכון קל להכנה וטעים ברמות.
    האטריות משתלבות נפלא בטעמים,

    המלצה חמה:
    למי שאוהב תרד ומכין -ההצלחה מובטחת.

  11. שלום רב, ותודה על מתכונים נהדרים
    כמה בצל ושום אם אני משתמשת בטרי?
    תודה וחג שמח

    • פנינה,אני לא יודעת לגבי הקפאה .לא ניסיתי.
      אי אפשר בלי ביצים smile

      • פירגה ,
        מנסיוני למדתי באופן ברור ביותר,כי אי -אפשר ללא ביצים ,וזה המקרה שקרה:
        הכנתי כמה תבשילים באותו זמן,ובקביל גם את מאפה התרד וערבבתי עם מהר את התרד המופשר עם הגבינות והתבלינוים והכנסתי לתנור,
        ולאחר 40 דקות אפיה כיביתי את התנור ,בדיוק בעלי חזר הביתה רעב ,והצעתי לו את המאפה תרד,
        אבל ,,,מעל האטריות התגלתה שכבת תרד רכה וירוקה,מיד קלטתי שלא הכנסתי את 4 הביצים ,אל לתערובת התרד והגבינות,
        מיד שפכתי את תכולת התבנית ,האטריות עם התערובת הירוקה לקערה,,
        ערבבתי פנימה 4 ביצים במהירות,והחזרתי לתנור לעוד 45 דקות,
        (הבעל הרעב בינתיים נאלץ להסתפק בסלט ירקות וחומוס שהכנתי.)
        בסופו של דבר היה לי מזל גדול :התערובת שעורבבה היטב עם הביצים שוב נאפתה והפעם גם הזהיבה ,
        לאחר 40 דקות אפייה פיזרתי גבינה צהובה מגוררת ופפריקה ואפיתי עוד כמה דקות ,והוצאתי לצינון,
        בעלי המתין בסבלנות עד שהמאפה הצטנן מעט ,ואכל בתיאבון גדול פרוסה נדיבה מהמאפה שיצא כול כך טעים.
        אגב,
        הוספתי לתערובת גם מעט אגוז מוסקאט שהעשיר את הטעם,וזה יצא פיצוץ.
        מה שהפעם למדתי הוא:שלא צריך למהר לזרוק ,במידה וטועים ,אלא לנסות לתקן טעויות ,ולא לפחד להמשיך לאפות.
        כול כך טעים,שאכין שוב לחג השבועות,והפעם אתחיל בטריפת ביצים כדי שלא ישכחו שוב מהתערובת.
        פירגה ,את בשלנית נהדרת, אין עלייך,וגם הפעם המתכון המוצלח,בטעם של עוד,
        יצא ממש מ ע ו ל ה !!!

        • תודה על המחמאות. כל הכבוד שרון, מענין מאד ותודה רבה שחזרת לשתף אותנו.
          שיהיה לכם חג טעים ונפלא. אני מאד אוהבת את החג הזה heart kiss

    • לפנינה,
      יקירה,
      לא צריך תחתית ביצים ,
      הכוונה היא לאטריות שעשויות מביצים.(אטריות אוסם.)

  12. היי פרגה .
    ראשית יש לציין,שהפשטידת תרד וגבינות,היא טעימה מאוד,לפני כמה שנים יצא לי להכין לאירוח,
    ועד היום זכור לי שהטעם היה מעולה,
    פירגה יקרה,,
    היום שמתי לב שפשטידת התרד -והגבינות ,מחיר המצרכים עבורה, כיום מאוד גבוה:
    מדליוני תרד קפוא: -20-ש"ח,כול הגבינות שבמתכון: -40 ש"ח הבצל המטוגן והאטריות: = 15 ש"ח,
    השום של דורות: -12 ש"ח, ועם שאר התבלינים,זה ממש מחיר יקר,בשביל פשטידה אחת.
    פירגה,
    השאלה שלי,אם יש לך רעיונות להמרה, למצרכים פחות יקרים ,ובכך להוזיל את המחיר לפשטידה ?

    יום טוב ושבוע נפלא,
    שושי.

    • שושי יקירה,אני בטוחה שכל עקרת בית יכולה להמיר את כל המצרכים במצרכים זולים.לא תהיה בעיה לפשטידה.
      בכלל, ככלל,…..בכל מתכון ומתכון ,לא דווקא בזו הכל ניתן להמרה כל אחד לפי התקציבים שלו.
      לבריאות ;) :lol:

    • אורית,בין התבלינים בסופר יש שקיות של בצל מטוגן (שקיות קטנות של 100 גרם) את יכולה במקום לטגן בצל קצוץ בגודל בינוני.
      smile

  13. שלום,
    המתכון נשמע טעים במיוחד!
    יש לי אטריות רחבות ולא רוצה לצאת בשביל זה. האם אוכל להשתמש בהם במתכון הזה או שזה יהרוס אותו?
    תודה לך :P

    • הי שני,תראי, אטריות ביצים מעודנות הרבה יותר, אבל….
      בהחלט אפשר להמיר. smile

        • לפירגה היקרה,
          המתכון מעולה ,אין עלייך פירגה את בשלנית דגולה
          הכנתי פעמיים עם תרד,ויצא טעים ביותר,הכול חוסל עד הפירור האחרון. וגם הילדים נהנו.
          והפעם אני רוצה לנסות להכין עם ברוקולי,
          אבל יש לי בפריזר שקית של פתיתי -ברוקולי קפואים ,האם זה יתאים ?
          או שצריך פרחי -ברוקולי גדולים יותר?

          בתודה מראש,
          שרון.

          • שרון יקרה, יש באתר אותה פשטידה עם ברוקולי. וכן, אפשר עם פתיתי ברוקולי. הגודל של הברוקולי לא משנה.
            תכיני בלב שלם ותהנו.
            תודה רבה לך והמשך טעים ביחד heart

  14. היי פירגה יקרה,
    המון תודה על הבלוג המקסים והמתכונים הנהדרים.
    בקשר למאפה הנהדר של התרד -הגבינות, שאלה לי אליייך:
    מכיוון שבמאפה התרד והגבינות הזה ,ישנם כבר חלבונים ופחמימות ,(ביצים גבינות,וגם פחמימות מהאטריות,)
    השאלה היא, איזה תוספות יתאימו להגיש ליד המאפה כאשר אגיש אותו לאירוח בשעות הבוקר המאוחרות ?
    אודה לתשובתך.
    לירן.

    • לירן יקרה, רק סלטים מכל הסוגים הכוונה לסלטים טריים. גם סלט קולסלואו יתאים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *