d79bd795d7a9d799 d790d799d799 d7a8d799d791d7aa d797d79cd791 - מאפינס שוקו בציפוי ריבת חלב

מאפינס שוקו בציפוי ריבת חלב

d79bd795d7a9d799 d790d799d799 d7a8d799d791d7aa d797d79cd7913 - מאפינס שוקו בציפוי ריבת חלבמאפינס חמאה שוקולד קוקוס בציפוי ריבת חלב

שמים בקערה:
3 כפות שוקולית או קקאו
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס קוקוס טחון
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים טרופות במזלג

לבלילה דלילה מוסיפים 2-3 כפות קמח תופח

אפשר להוסיף נטיפי שוקולדצ'יפס לבן או מריר
מערבבים חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים, קוקוס קקאו ובסוף שמנת. יוצקים למנג'טים.
אופים 15 דקות בתנור 180 מעלות.
ממיסים ריבת חלב עם מעט מים רותחים ומזגגים את המאפינס בעודם חמים.
תהנו

31 תגובות על “מאפינס שוקו בציפוי ריבת חלב

  1. האים יכול להיות שבכול התערובת הזו יש רק 2-3 כפות קמח?או שיש כאן טעות? :?

    • שירית,אין טעות באחריות.
      יש גם קוקוס והבלילה יוצאת דלילה אבל לא מדי דלילה.
      כמו בעוגה כושית שלי.
      בהנאה ושבת שלום smile

  2. פירגה,שבת שלום :lol: שלא יעצרו אותך על מהירות !!!!! אלופה אין עליך ! תודה על התגובה :P

  3. פירגה שלום
    נפלאאאאאאאאאאא כולם מתלהבים וכבר אכין כקינוח לשבת אך השאלה אם אפשר משהוא אחר במקום ריבת חלב?
    תןדה ושבת קסומה smile

    • ריקה יקרה
      לא חובה לשים ציפוי המאפינס נהדרים בלי.
      אם יש לך בבית סירופים שונים את יכולה לקשט .
      תכיני ותהנו smile

  4. פירגה היקרה!
    האם מכינים את המאפינס בתבנית מאפינס?
    ואם לא בתבנית מה מספר מנג'ט המתאים למאפינס?
    בתודה מכל הלב אלונה smile

  5. פירגה יקרה,
    א ני עוקבת הרבה זמן אחר המתכונים שלך ותמיד שמחה מאוד לשדרג את המטבח במתכון נפלא חדש !!

    לגבי המתכון:
    האם אפשר בתבנית רגילה?
    האם אפשר לשים שמנת פרווה במקום? (אסור לי ולילדים לאכול חלב ומוצריו)
    שבת נפלאה,
    תהל

    • יהל,תודה רבה חמודה
      לא הכנתי בתבנית ולא בטוחה איך יצא .גם הכמות קטנה.אולי צריך להכפיל.
      אפשר לשים שמנת פרווה.
      שבת שלום smile

  6. האם אפשר בלי קמח בכלל? (לרגישים לגלוטן…) אם כי יש לנו גם תחליפי קמח שלנו.
    תודה :P

  7. האמת שגם אני רציתי לשאול את אותה שאלה של ענת.
    יש לנו אורחים בסוף השבוע שהאשה רגישה לגלוטן.
    חשבתי להוסיף שקדים/אגוזים טחונים במקום הקמח. זה אמור לעבוד נכון?

    • ויני,האמת? אני לא פעם מחליפה ח ל ק מהקמח בשקדים/אגוזים
      נראה לי שפה הכמות של הקמח לא גדולה והאגוזים יהוו החלפה נבונה.
      אשמח אם תכיני ותעדכני אותי כדי שאוכל להוסיף למתכון. תודה
      smile

  8. אני מתכננת את זה לסוף השבוע (מהסיבה שכתבתי), המתכון הזה ממש הגיע בזמן הנכון :!:
    אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון זה מה שאכין, ואני אשמח לעדכן אותך ביום ראשון הבא :P

  9. פירגה יקירה זה נראה מעולה!! אוהבת מאוד לאפות ע"פ מתכונייך.
    רק נראה לי שיש טעות קטנה ברישום-מתחת למתכון רשום "לבלילה דלילה מוסיפים 2-3 כפות קמח תופח", אך נראה לי שהתכוונת ל"בלילה סמיכה", נכון?
    המשך יום מקסים smile

    • לא מירי
      אם הבלילה דלילה מדי ונוזלית אז יש להוסיף קמח.
      המשך יום מקסים גם לך smile

      • אה אופסס לא הבנתי אותך נכון. חשבתי שהתכוונת- "כדי ליצור בלילה דלילה מוסיפים קמח" אבל התכוונת ל"אם הבלילה דלילה" :oops:
        :lol:

  10. בוקר טוב פירגה

    מאד אהבו את ה cupcakes האלה :!:
    הוספתי קצת אבקת אגוזים (היתה לי פשוט אבקת אגוזים מעוגה אחרת שהכנתי), והשארתי ללא ריבת חלב למעלה (הי הכנתי את זה פרווה), וזה היה מ-ע-ד-ן

    תודה על עוד מתכון נהדר
    וויני

  11. היי פירגה,ניסיתי את המאפינס יצא טעים מאוד(בלי ריבת חלב כי לא היה לי) אבל לדעתי זה יוצא מאוד שומני…למה? חוץ מזה שהוספתי 4-5 כפות קמח כי זה היה מאודדדדד דליל.חוץ מזה אוהבת מאוד אותך ואת המתכונים שלך!!!! :!: :!:

    • חגית בקר טוב
      תוסיפי עוד קמח אולי הבעיה בערבוב. ותודה רבה על ההודעה המחמיאה למתכונים שלי.

      smile

  12. הי פירגה

    רק רציתי לתקן טעות די נפוצה בארץ.
    המתכון הנהדר הזה (המתכון שלך באמת נהדר!) הוא לא מאפינס אלא cupcakes
    נכון שבארץ קוראים לכל מאפה קטן מאפינס אבל זאת טעות.

    למאפינס יש מרקם הרבה יותר דחוס ועשיר, ואפשר לחתוך אותו כמעט כמו לחם.
    בארה"ב נהגנו לאכול אותו לארוחת בוקר – חתכנו את המאפינס ומרחנו עליו חמאה.

    ל cupcakes יש מרקם רך ונימוח, כמו עוגה בחושה. ומפה בעצם השם – עוגה בתוך כוס.

    סתם חשבתי שכדאי לדעת את זה, במיוחד שהיום ה cupcakes והציפויים שמעליו תופסים תאוצה ענקית

    • ויני יקירה ומקסימה
      במיוחד אני כסבתא שמביאה את המתכונים שלי מהמטבח ומהלב שלא למדתי כלום ברזי הבישול והתיבול.
      הכל בא כזה די ספונטני וכל מה שאני מכינה בבית למשפחתי עובר גם אליכם.
      חידשת לי ושימחת אותי עם השם החדש שלמרות ששמעתי את השם הזה כבר בעבר לא ייחסתי לו חשיבות רבה.תמיד קראתי למאפים מאפינס.
      תודה רבה smile

  13. פירגה היקרה!
    המתכון נשמע נורא טעים אך אני תקועה ללא ביצים האם תוכלי לייעץ לי ולנסות לעזור לי למצוא פתרון??
    אשמח לשמוע את תשובתך בהקדם האפשרי..
    המשך יום נעים smile

    • אלן הי
      לגבי ספציפית זו לא בטוחה.
      אבל את הכושית הרגילה שלי בלי התוספות מכינים גם בלי הביצים.
      תנסי ….מה אומרת? smile

  14. הי פירגה,

    המאפינס יצאו מעולים אבל לא תפחו, מה לדעתך הסיבה? פעלתי לפי כל ההנחיות…
    תודה ושנה טובה
    דנה

    • עשית הכל בסדר.המאפינס לא תופחים כי אין כמעט קמח.
      הם יוצאים נמוכים ושוקולדיים מאד.
      שנה טובה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *