d7a9d798d7a8d795d793d79c d796d799d7aa - שטרודל גבינות בבצק משובץ בזיתים שחורים

שטרודל גבינות בבצק משובץ בזיתים שחורים

d7a9d798d7a8d795d793d79c d796d799d7aa - שטרודל גבינות בבצק משובץ בזיתים שחורים
מה עוד אכין שיהיה מגוון ולא משעמם? הוספתי לבצק קיצוצי זיתים שחורים
וואללללה, יצא יפה ובמיוחד טעים.
מצרכים בקערה:
200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
חלמון ביצה
קמח תופח 350 גרם –להתחיל ללוש עם 2 כוסות ולהוסיף לפי הצורך
מיכל שמנת 9 אחוז – או גבינה לבנה רכה  או יוגורט 3% =   200 מ"ל
1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים
קורט מלח לטעם
ללוש לבצק ולחלק ל-3
לשים שעה במקרר

מצרכים למלית בקערה:
קוביה גבינה פטה (בולגרית)
200 גרם צהובה קשקבל או אחרת-מגוררת

חבילה גבינה "טוב-טעם"
לטעום ולהוסיף מלח אם צריך
להוסיף תוספות לפי בחירה:לא חובה.
פלפלים בשלל צבעים חתוכים לקוביות: טונה מפוררת: זיתים קצוצים, פטריות: בצל ירוק: שמיר:קוביות חציל קלוי:תרד:וכו'.

אופן ההכנה:

מרדדים עלה מלבני
מברישים בטיפונת שמן (לא חובה)
מורחים כמות מאד נדיבה של גבינה על פני כל העלה (ממש הרבה גבינה)
מגלגלים בזהירות שהמלית לא תצא מהצדדים לכרוכית(שטרודל)
מניחים את הגלילות על ניר אפיה
מברישים ביצה ומפזרים שומשום
אופים בתנור חם 175 עד שמשחים למעלה כ-35 דקות
אחרי צינון פורסים ומקפיאים בקופסה.להפריד בין השכבות בניר אפיה.
לחמם שוב לפני הגשה באובן/תנור.
"טיפים"
1.אפשר לחתוך את הגלילות בסכין חדה לשבלולים בעובי לפחות 2 ס"מ.
כל שבלול להבריש ביצה ולמרוח שומשום . להניח על ניר אפיה כשהשומשום כלפי מעלה.
2. נהדר להכין "פירה" תפוחי אדמה ובטטות עם הרבה בצל מטוגן להוסיף ביצה מלח ופלפל שחור ולמלא את השטרודלים
אופן ההכנה זהה.
תהנו

4 תגובות על “שטרודל גבינות בבצק משובץ בזיתים שחורים

  1. השטרודל הזה טעים בטירוףףףף, כשהכנתי אותו, הוא חוסל מיידית.
    ממליצה בחום.

  2. ערב טוב .
    הרגע חזרתי מהעבודה ואני מחפשת משהו טעים לארוחת ערב.
    לפני כן רציתי לספר שאת זה לקחתי לעבודה הבוקר למסיבת פרידה מחבר וחיסלו את זה ברגע.
    חבל שלא הבאתי יותר פשוט טעים ומומלץ.
    תודה המנהלת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *