d7a9d7a0d799d7a6d79cd799d79d d79ed79ed795d79cd790d799d79d d799d7a8d795d7a7d799d79d - גלילות חזה עוף ממולאים בעשבי תיבול ועוד הפתעות

גלילות חזה עוף ממולאים בעשבי תיבול ועוד הפתעות

d7a9d7a0d799d7a6d79cd799d79d d79ed79ed795d79cd790d799d79d d799d7a8d795d7a7d799d79d 1 - גלילות חזה עוף ממולאים בעשבי תיבול ועוד הפתעות

עברתי על מתכונים באינטרנט וראיתי את של דורעם גונט-הארץ
כולי בהשראה הכנתי את המתכון הבא.

מצרכים:
2 שניצל עוף דפוקים דק ופרוסים (אפשר לבקש מהקצב שיכין כיס מילוי מפרפרי חזה עוף )
מלית במג'ימיקס:
4 עלי בצל ירוק
6-8 עלי פטרוזיליה – 1/4 חבילה
1 עלה שמיר
1 עלה סלרי
5 כפות קשיו או צנוברים גרוסים (לא דק)
2 כפות פירורי לחם זהובים- בפסח פירורי קמח מצות
כמה טיפות מיץ לימון
כפית מלאה סלט חומוס
כפית רוטב צ'ילי מתוק
מלח ופלפל שחור
מערבלים בפולסים קצרים רק עד לאיחוד המרכיבים.
טועמים ומשבחים טעמים
ממלאים בנדיבות רבה לאורך השניצל ומגלגלים לגלילה

מכינים צלחת עם ביצה+סילאן+מלח+פלפל

מכינים בצלחת נוספת פירורי לחם/פנקו /קמח מצות מתובלים ומי שרוצה יוסיף 2 כפות שומשום

טובלים בביצה ומגלגלים בפירורים
מטגנים בשמן חם על להבה בינונית בסבלנות רבה. מגלגלים ומסובבים עד שכל הגלילה שחומה ופריכה
מגישים מיד עם "פירה" בטטה.

תהנו

70 תגובות על “גלילות חזה עוף ממולאים בעשבי תיבול ועוד הפתעות

  1. פירגה יקרה,

    כמה שזה נראה נפלא!

    הכוונה היא ל-2 חזי עוף ולא ל-2 שניצלים עוף, נכון? (כי יוצאים יותר מ-2 )
    ואיך המילוי לא בורח מהצדדים?

    בתודה.

    • נועה הי
      תודה smile
      כן,החזה בא מחובר ולא מפרידים.רק דופקים שיהיה שטוח וגדול
      ממלאים כמו כרוכית. שמים הרבה מלית לאורך ומגלגלים .המלית נשארת בפנים והיא לא "בורחת"

      smile

  2. נראה ונשמע מתכון טעים פשוט וקל
    וגם ינוסה בקרוב!
    בתודה נטלי :lol:

    • חוה בקר אור
      באמת כך זה נראה.מקסים וטעים ובעיקר אוכל לממהרים ובקלי קלות.
      smile

  3. מה יהיה?? כל פעם אני רצה וקונה עוד מצרכים לנסות עוד מהמתכונים הנפלאים שלך :lol: תודה רבה

    • מלי חמודה בקר טוב
      הכי חשוב לי שהמתכונים שלי קולעים לטעמכם.זה כיף ועונג גדול בשבילי.
      לבריאות

  4. יש לי שדרוג למנה:
    מבשלים מספר ביצים קשות, כמספר השניצלים.
    מורחים את תערובת הירקות הקצוצים מהמתכון הנ"ל על השניצל. שמים באמצע את הביצה הקשה והקלופה, עוטפים אותה בשניצל וסוגרים בקיסם. לא מטגנים!
    מכינים רוטב של שמן, מים, כורכום, ומלח, ומרק עוף.
    ברגע הרתיחה מכניסים את הגלילות לחצי שעת בישול.
    אין לי צילום של המנה, אך אני מבטיחה לכם שהיא יוצאת יפה (כאשר פורסים את השניצל לפרוסות) וטעימה.

  5. פירגה בוקר טוב,
    התוצר הסופי נראה מעניין וטעים אבל יש לי שתי שאלות:
    א. לא כל כך הבנתי את הכמות של עלי הירק שנטחנים.
    ב. האם השניצלים נעשים בשלים מבפנים כאשר מטגנים אותם רק מבחוץ? פעם ניסיתי מתכון דומה של חזה עוף ממולא והרגשתי שהם לא מספיק בשלים מבפנים. אז איך דואגים שזה יהיה בסדר ?
    תודה!

    • נורית שלום
      כשאני כותבת עלה זה עלה אחד ולא צרור (הכוונה לגבעול אחד)
      בכלל, עשבי תיבול מוסיפים לפי הטעם. יש כאלה שאוהבים מעט ויש כאלה שאוהבים הרבה.
      אם תטגני כמוני כמו שכתבתי והסברתי ה ר ב ה ז מ ן ב ס ב ל נ ו ת
      תוך כדי ג ל ג ו ל השניצלים יהיו מבושלים ורכים רכים.

      תהני smile

  6. וואו פירגה, ניראה מצויין
    איזה רעיון מקסים
    הרבה זמן אני חושבת איך לגוון חזה עוף לבעלי
    הילדים אוהבים שניצלים קטנים מטוגנים בלי קישקושים
    אבל הבעל אוהב תיבול, וזה מעולה.

    תודה אישה יקרה!

    אוהבת,

    רחלי.ג.

    • רחלי מקסימה
      אוהבת את התגובות שלך
      קצר, לענין,מלא אהבה ובעיקר תמיד משמח אותי smile
      תודהההההההההה :lol:

  7. היי פירגה, יש לך רעיון למילוי אחר? אצלי לא אוהבים את העשבי תיבול והאגוזים וכבר דורשים שאני אחליף את הכדורי בשר חמוץ מתוק שלך שכבר אני מכינה כל שישי… מצויינים.

  8. היי נטע
    אצלי הגדולה (בת 6 ) לא אוהבת "ירוק באוכל" ומצד שני צריך לגוון את השניצל
    אני עושה לה שניצל פינוק עם מילוי פירה
    לבעלי אני עושה שניצל פינוק עם מילוי פירה ונקניק

  9. לפירגה .
    אני מכינה באותה הצורה רק במיחוי שונה של ירקות מוקפץ שזה כולל לטגן בצל להוסיף גינגר שום ובצל ירוק ולערבב 2-3 דקות להוסיף גזר מגורד להמשיך לערבב אפשר להוסיף פיטריות , סויה ומעט יין לבן וכל הזמן לערבב ובסוף להוסיף כרוב חתוך לגפרורים וןבשל עד שהכל מתרכך ולתקן תיבול (מלח ופלפל בלבד)
    יוצא טעים טעים טעים,
    לבריאות לכולם. :lol:

  10. הי פירגה זה ניראה ניפלא!!! שינוי מענין כי אני ממלאה את החזה בכבד טחון מטובל כדאי לך לנסות שיהיה לך המשך יום ניפלא! אילנית

      • בוקר טוב לך פירגה,

        כנראה את נקראת כך כי כל הזמן את מפרגנת, איזה כיף לקרוא את התגובות שלך ממש נהנית,

        אני נהנית לקרוא את האתר , ומתארת לעצמי אותך איזו סבתא ואישה מדהימה , אוהבת אותך מבלי לראות.

        • חבצלת חמדתי
          תודה רבה על המחמאות. אוהבת אותך ואת כולם באמת מכל הלב.
          שיהיה יום נפלא ומתוק לכולנו smile

  11. :lol: הכנתי את השניצלים הממולאים כל שניצל רגיל יצא נפלא וטעים בכלל האתר נהדר כל מה שאני מכינה ממנו יוצא טעים וקל להכנה שלומית

    • שלומית,מאד משמח אותי לקרוא שאת אוהבת את המתכונים מהאתר והכל מצליח לך.
      תודה על התגובות הטעימות smile

  12. פירגה הנפלאה
    אוי איזה תגובות היו למעדן הזה. הצלחה מסחררת. כל הכבוד ויישר כוח ע נ ק
    יעל

  13. פירגה אני רוצה לנסות להכין את החזהעם מילוי אחר.
    רציתי רק לדעת מה גובה השמן שאת מטגנת?
    תודה!
    יש לי תמונה בראש של מתכון, אם יצא טוב אכתוב כאן את השידרוגים כמובן

    • הי אלה smile

      גם לי יש באתר עוד גלילות חזה במליות אחרות. כמו פטריות,פירות יבשים…

      תזרמי….הכל טעים ונשמח לשידרוגים שלך.

      הטיגון בכל צורת מלית הוא כמו שמטגנים שניצל רגיל, רק תסובבי יותר פעמים שייטגן היטב מכל הצדדים.
      תהנו smile

  14. הי פירגה,
    רק סיימנו את ארוחות החג ואני כבר חושבת על התפריט ביום שישי.. אין מה לעשות תורי לארח…
    זה נראהממש מעדן , רציתי לשאול איך אוכל לשדרג לאחר הטיגון באיזה רוטב ואז להכניס לתנור, אולי רוטב פטריות או רטוב צלי… שלא יהיה יבש… ;)

    • היי אורנה אני אחת המגיבות הכי ותיקות,
      רשמתי לך באיזה עוגה באתר תגובה רצית עזרה מפירגה
      ואני בטוב ליבי רציתי לעזור,
      אני ראיתי שמישהו מחק את הודעה.

      טוב מה שבקיצור האחל לך
      חג שמח והרבה בריאות laugh

    • אורנה,את יכולה לקנות רטבים מוכנים ולשדרג אותם עם ירקות
      חג שמח וטעים smile

  15. הי נירית, אני קיבלתי את הודעתך ואף השבתי שמאד עזרת לי בנוגע לתבניות הסיליקון, אז שוב תודה ואשמח תמיד לקבל תגובות בטח ממנוסה וותיקה…:P

  16. היי פירגה
    האם להשתמש בחזה עוף שכבר דפוק לשניצל או בחזה עוף רגיל?
    ואיך סוגרים את הגלילה? עם קיסם?
    תודה רבה מראש…

    • סנדרה,את יכולה להכין כיס מילוי ואת המלית להכניס פנימה.
      אבל, הכי קל זה לדפוק שניצל חזה די דק אבל שלא ייקרע ולהכין ממש רולדה.
      אני לא סגרתי בקיסם.הביצה והפירורים החזיקו.
      בהצלחה smile

  17. וואוו… יצא מהמם… את השניצלים לאחר המילוי הכנסתי לשקית קוקי עם תבלינים ושמתי בתנור. יצאה מנת גורמה מדהימה.. :| ן

  18. וואוו… יצא מהמם… את השניצלים לאחר המילוי הכנסתי לשקית קוקי עם תבלינים ושמתי בתנור. יצאה מנת גורמה מדהימה.. :| ן

  19. פירגה שלום, המתכונים שלך נראים מעולה, זו הפעם הראשונה שלי באתר ואני כבר מתמוגגת…
    שתי שאלות בבקשה:
    לא ברורה לי הכמות של השניצלים- לבקש מהקצב 2 שניצלים דפוקים או 2 חזי עוף שמנים? מדובר בכמויות שונות בסופו של דבר… סליחה אם זה נשמע טפשי… בסופו של עניין אני צריכה לקבל 2 מצעים של חזה עוף או יותר מכך? האם הכוונה לבסוף שיהיו לי שני גלילים בלבד של חזה עוף? כמה חלקים אקבל לאחר החיתוך?
    שאלה נוספת-
    כיצד ניתן להכין זאת מראש אם אני רוצה להכין זאת לארוחת שישי ולא יכולה לטגן כשהאורחים מגיעים..? איך שומרים על פריכות בהכנה מראש?

    • אלינור שלום רב
      ברוכה הבאה לאתר שלי . אני שמחה שטעים לך פה ואני מקבלת אותך עם חיבוק מכל הלב.

      את צריכה למעשה לקבל 2 מלבנים מ-2 שניצלים פרוסים דק.

      אחרי שדופקים את השניצל הוא אמור להתקבל כמו בצק שמרדדים למילוי כרוכית

      פשוט לפרוס את השניצל למלא ולגלגל.

      את יכולה להכין את הכל מראש ולטגן לפני ההגשה וכך לשמור על פריכות smile
      בהצלחה smile והמשך טעים

      בנוסף, יש היום בסופר במדפי הבשר שניצלים כבר ארוזים בנילון בכל נילון יש 2 חתיכות מחוברות זו לזו וצריך רק מעט לדפוק אותם.אני מקווה שאת יודעת למה אני מתכוונת.

      • תודה רבה על המענה המהיר… וואו, את פשוט נהדרת…
        רק לודא שהבנתי נכון- בסופו של דבר מתקבלות רק שתי גליליות ממולאות אותן אני פורסת… הבנתי נכון?

        • מתקבלות 2 גלילות ארוכות. כלומר כפולות באורך. את כבר תראי.אם יוצא לך קצרות גם לא נורא,אז תכיני 4.

  20. יש לי שדרוג בשרי למילוי
    לצלות כבד עוף,לטגן בצל ,לשלוק שלוש ביצים לקצוץ הכל ביחד לטבל ולמלאת את חזה העוף
    השאר כפי שכתוב במתכון שלעיל בתיאבון :lol:

  21. שלום לך פירגה

    רק רציתי לשאול – קודם מטגנים את חזה העוף בביצה ופירורי לחם ורק אחר כך מגלגלים בו את העיסה?

    • מרגלית לא ניסיתי.
      נראה לי שיצא יבש…………………….אבל..
      אם את רוצה תאפי בשיטת האפייה שלי לכל הקציצות והלביבות.
      לשמן ניר אפיה . לרסס שמן על גלילות ולאפות מ-2 הצדדים.

    • אתי,לאוהבי הנענע זה נפלא. תודה.
      תודה והמשך עשייה טעימה ושבת שלום smile

  22. היי,
    הכנו בשישי, יצא אחלה.
    נראה לך שאפשר למלא חזה עוף בתאנים?
    אם כן, אשמח אם תוכלי לתת לי מתכון…
    תודה ושבוע טוב!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *