יונה 2 640x410 - פאי תפוחים בפירורים

פאי תפוחים בפירורים

יונה 1 - פאי תפוחים בפירורים

פאי תפוחים בפירורים

תבנית קפיץ מספר 24 משומנת היטב גם בדפנות

מצרכים לבצק בקערה :
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
ביצה שלמה
1/2 כוס סוכר        או כמות זהה של  "כמו סוכר"
2 כוסות קמח תופח ולהכין עוד 1/2 כוס קמח בצד
ללוש תוך כדי הוספת הקמח ששמרנו רק עד שיתקבל בצק רך ונוח  .

כדאי להוסיף לבצק כף או שתיים שמנת חמוצה או מתוקה.

לחלק ל-2 חלקים
חלק אחד לשטח בתבנית העגולה ולרפד גם ס"מ מגובה הדפנות
לדקור במזלג את פני  כ ל  הבצק כדי למנוע התפחה מיותרת
לאפות בחום 175 כ-10 דקות עד להזהבה קלה
לקרר כמה דקות ולמרוח ריבה/קונפיטורה. רצוי אדומה.

את החלק השני מקפיאים בחתיכות קטנות (כדי שיתקרר מהר) על צלחת והוא מחכה להכנת הפירורים. בינתיים מכינים את המלית התפוחים.

מלית התפוחים:
שמים בסיר די גדול
10- 8 תפוחי עץ גראנד
מקולפים וחותכים לקוביות או פלחים קטנים
מוסיפים:
5 כפות סוכר או כמות זהה של "כמו סוכר"
3 כפות סילאן – ניתן לרכוש סילאן ללא תוספת סוכר-כתוב על הצנצנת
כפית קינמון
לערבב ולרכך את התפוחים כמה דקות ולא יותר מ-5 דקות על להבה קטנה
להוסיף:
כף ביסקוויטים כתושים  – כדאי לטעום את התפוחים ולהמתיק לפי הצורך
לצקת את התפוחים על ה ר י ב ה וליישר  . אפשר לפזר בין התפוחים אגוזים שבורים.

להוציא את הבצק מהפריזר ולגרר אותו מעל לתפוחים.

לאפות בחום 175 עד שהפירורים יזהיבו ויתחילו לקבל צבע חום

תהנו

63 תגובות על “פאי תפוחים בפירורים

  1. פירגה שלום , האם ניתן להשתמש בפרי אחר לבצק הפאי ?(אגסים ,שזיפים , אפרסקים )מה דעתך..? :P
    תודה

    • בולגריה יקרה
      מחכה לתגובה טעימה גם ממך.
      יש לי כבר אוסף תגובות טעימות של בני הבית שחיסלו בהנאה.
      לילה טוב smile

  2. הכנתי את העוגה טעים מאד…שמתי גם קופסא של רסק תפוחים בעלי לא אוהב. שמרגישים את התפוחים. יצא ממש מדהים..יש תמונה אני צריכה שהילדים יעבירו………הכנת גם עוגת גבינה שלך..ללא סוכר…

    רציתי להגיד לך ראיתי היום בחוברת של טבע עדן. יש סירופ מייפל.. ושוקולד ללא סוכר…….אבל בלי הסמל לסוכרתיים צילצלתי לשם. זה בלי סוכר ביכלל..אפשק להשתמש טיפה לטעם ולריח……….שבת שלום..אני יקנה ואגיד לך :lol: :P smile

    • בולגריה בקר טוב
      הפתעת אותי עם רסק התפוחים.שווה לנסות למרות שכל מלית תתאים אפילו ריבה לבד.
      אני אבדוק את נושא הסירופים ובינתיים אפשר להשתמש לקישוט בהגשה. נהדר.
      שבת שלום וטעים לכם smile

      • פירגה לפני שבוע ניזיתי לעשות את העוגת תפוחים עם הכיסוי.מבצק.
        חילקתי את הקמח ללבן ןמלא. ואולי בגלל זה לא יכולתי לעשות כיסוי.
        אז מרחתי ריבה ומעל תפוחים שבושלו קלות עם סוכרזית.
        ואז גרתי את הבצק יצא ממש מעולה.
        שהיה גם קמח מלא וקמח לבן.
        תודה תודה אין עליך פירגה היקרה… smile :lol: :x

  3. שלום פירגה
    כתבתי לך בקשר לתחליפיי הסוכר. משום מה הודעתי לו מופיעה(למרות שהופיעה אתמול) עדיין לא עניתלי.
    תודה

    • אני אופה כמו שכולם אופים בתחליפי סוכר כל השפים וכל הקונדיטוריות אופים כך ומשתמשים בכמויות מתאימות כל עוגה לגופה.
      לגבי מה מותר ומה אסור לא אני מחליטה ואני גם לא למדתי רפואה.
      מי שחושש מתחליפי סוכר יש אחיות ורופאיםשלמדו את הנושא שיכולים להתאים תזונה.
      המתכונים שלי לאו דווקא לחולי סכרת אלא למי שנמנע מלאכול סוכרים.
      כל מה שאני מכינה לנו בבית לכיף שלנו אני מפרסמת גם באתר ולא כולם חייבים לאהוב או להתייחס לזה.
      כל אחד יעשה כרצונו והבנתו.
      smile

    • אורית הי
      היא באמת מדהימה ביופיה וטעמה.אני מתארת לעצמי איך היא עם סוכר.בטח טעם גן עדן :lol:
      תודה smile

  4. פירגה בוקר טוב
    אחת התשבחות מבעלי "אחת העוגות הטעימות שאכלתי" תודה פירגה smile smile smile

    • ריקה,עשית אותי מאושרת .
      מסרי תודה ענקית לבעל ותכיני לו לעיתים קרובות.זו עוגה שלא נמאסת אף פעם.גם כקינוח וגם ליד קפה/תה.
      תודה חמדתי smile

  5. אמממממממממממממממ זו עוגת התפוחים שלי השבת… smile

    פירגה יקירתי, שאלה

    אנחנו לא סוכרתיים smile, איך אוכל להחליף את כמו הסוכר בסוכר רגיל….??????????.

    תודה ליאתי

  6. האם אפשר להשתמש גם בתפוחים מזן אחר ( כי זה מה שיש עודף כרגע בבית?)
    תודה

  7. צהרים טובים פירגה,
    רציתי לשתף אותך בשינוי שעשיתי למתכון נפלא זה- ;)
    כוון שאנו לא חסידי המרגרינה\חמאה החלפתי ל-1/2 כוס שמן קנולה ( אולי טיפה יותר)
    והתמשתי בתפוחים שהיו לנו בבית- תפוחי חרמון, לא בישלתי, פשוט קצצתי לריבועים קטנים
    ועירבבתי עם שאר התוספות שרשמת במתכון….
    ויצא כל כך נפלא, כל כך מוצלח שכדאי לעשות….ולאמץ, למי שמפחדת ממרגרינה/חמאה. smile
    תודה.

    • סימה
      תודה חמודה ואני מאושרת ששיתפת אותנו.
      בטוח שיסתכלו על התגובות ויקלטו אותך.
      smile

  8. עוגה מרשימה וטעימה מאוד.
    מאוד מומלצת וכדאית.
    היות והשבת הזאת היתה לי רק עוגה אחת,אכלו אצלי גם אלה שלא אוהבים עוגות פירות ותתפלאו
    אפילו הם אהבו והזמינו שוב.
    כמו תמיד תודהפירגה.

    • פנינה יקרה
      נפלא שאהבתם ונפלא שאפילו מי שלא אוהב התלהב.
      המשך טעים smile לבריאות.

  9. שלום פירגה
    איזה רוטב שפכת על העוגה ? במתכון לא כתוב אבל רואים בתמונה. תודה :oops:

    • סיון ערב טוב
      בסילאן.
      הרבה מתכונים מתוקים שלי מצופים בסילאן.יפה וגם טעים :lol:

  10. הכנתי אותה לשבת, היא יצאה פשוט מעולה…. טעימה טעימה…. רק התפרקה לי בחיתוך…
    בפעם הבאה אולי כדאי במקום לחתוך לקוביות, לפרוס בפוד פרוססור לפרוסות ואז הן "מתיישבות" טוב יותר אחת על השניה….
    תודה על עוד מתכון מנצח…..כרגיל אצלך
    נשיקות smile

  11. היי פירגה, פאי התפוחים עכשיו בתנור והבית מלא ריחות של תפוח וקינמון. מממ. מריח מבטיח. :lol: ויתרתי על הסוכר במלית כי תפוחי העץ שהשתמשתי בהם יותר מתוקים מגראנד. הוספתי גם חמוציות יבשות. במקום קופיטורה מרחתי ממרח תמרים. שאלה: האם הפאי נשמר טוב בהקפאה? אם כן, יכול להיות שאקפיא אותו לראש השנה. אני אמורה ללדת כל יום ובינתיים ממלאת לי את המקפיא.

    • אנושקה לא להקפאה.
      תהנו מהפאי ולראש השנה תכיני משהו אחר.
      לידה קלה ומהירה והמון נחת smile

      • פירגה, כפי שהצעת טעמנו את הפאי אתמול בערב. טעים מאוד!! אבל בפעם הבאה שאכין, ארכך את התפוחים קצת יותר לפני האפייה. לטעמי הם לא יצאו אפויים מספיק. התנור שלי שורף די מהר מלמעלה כך שצריך לתמרן איתו כדי שגם האמצע ייאפה וגם הלמעלה לא יישרף. laugh

  12. היי פירגה , איך מגרדים את הפירורים למעלה ?
    אפשר לאפות בתבנית פאי ? קניתי תבנית פאי ואני מחפשת מתכונים בשבילה ;)

    smile

    • גלית מהפריזר הכי קל לגרר על מגררת גסה כי הבצק קפוא
      השאלה עם תבנית פאי תספיק לגובה. לא יודעת.

  13. פירגה היי

    שכחת אותי sad
    אם יש לך המלצה על עוגה בתבנית פאי אני אשמח מאוד לקבל .

    תודה ושבת שלום smile

  14. פירגה הי הכנתי היום ושידרקתי עם הובפת אגסים ושקדים קצוצים ויצא משגע! כמעט ולא נשארה… :lol: laugh smile

  15. אז כמו שאמרתי לך התחלתי לאפות בזכותך – העוגה הזו מדהימה וכבר עשיתי פעמיים ונגמרה כהרף עין. אבל יש לי שאלה .
    בפעם הראשונה עשיתי את כמות הבצק שכתבת והתחתית יצאה דקה מידי בפעם השנייה עשיתי כמות כפולה והתחתית יצאה מעולה אבל בשתי הפעמים הבצק יצא קצת יבש ונשבר כשחותכים וגם לא משהנה כמה אני משמנת את התבנית זה עדיין די נדבק לתחתית .
    דרך אגב בפעם השנייה לא גירדתי את הבצק אלא עשיתי רצועות שתי וערב כמו שרואים בסרטים ויצא מאוד מרשים בתבנית פאי .

    • תראי,זה המון בצק.לא יכול להיות שבתבנית 24 יוצא נמוך.אגב,לא צריך להיות גבוה כי זה רק בסיס.
      לדעתי לא לשנות כלום.
      תאפי פחות 2 דקות ממה שאת אופה אולי רק 8 דקות.
      בהצלחה smile

  16. העוגה כרגע יצאה מהתנור, נראית מעולה, בערב נראה אם גם טעימה.
    שאלה, נשאר לי איזה כוס וחצי של נוזלים מהתפוחים, לא הוספתי אותם לעוגה, כי פחדתי להרטיב אותה (כי זו תבנית קפיץ), מקווה שעשיתי נכון, כשטעמתי את התפוחים זה היה נראה לי טעים.
    חבל לי לזרוק את המיץ, הוא טעים מאוד, האם יש לך רעיון מה לעשות עם הנוזלים האלו?
    שנה טובה וחג שמח.
    תשמשיכי לשלוח לנו כאלו מתכונים מדהימים וקלים לביצוע.

  17. האם אפשר להכין את העוגה בתבנית חד פעמית ואיזו?כי אני צריכה לקחת אותה לגיסתי

  18. פירגה שלום
    הבאתי את העוגה אתמול לגיסתי היא ועוד אורחים מחו"ל התלהבו ממנה
    ובעיקר אהבו שהעוגה הייתה קלה לוא מאוד מתוקה
    ישר כוח לעוד מתכונים טובים וטעימים

  19. פירגה, מתכון נוסף לסופשבוע חמים ורגועsmile
    במקום מרגרינה שמתי כוס שמן,
    לא היתה לי תבנית עגולה אז הכנסתי לריבוע הבינונית ופשוט הייתי צריכה למלא ממש 2 כוסות קמח שלמים.
    מרחתי ממרח תמרים,
    גיליתי באמצע האפיה שאין לי סילאן או דבש אז שמתי במקום סירופ מייפל ויצא מאוד טעים.
    סה"כ עוגה משגעתתת אבל אולי הממרח תמרים ממתיק יותר מידי..
    תודה רבה לך! את מלכה!
    שבת שלום :lol:

  20. כמו כל מתכון באתר שלך, הכנתי היום פשוט פ צ צ ה חובה לאוהבי העוגות תפוחים
    :lol:

  21. הערה קטנה לסוכרתיים,
    מבירור שערכתי בנושא הסוכרת ,התברר שלכול הסוכרתיים בכול הרמות,אסור בשום אופן סילאן ,
    מכיוון שהוא דבש- תמרים,שבאופן טבעי כבר מכיל סוכר ,(גם אם רשום :"סילאן ללא תוספת סוכר").
    הוא אסור לסוכרתיים ,כי הרי בגופם לא מתעכל הסוכר הטבעי של תמרים,כמו סוכר של פירות מתוקים אחרים.
    לכן,כדאי לקחת זאת לתשומת הלב ולהימנע משימוש בסילאן.
    הממתיק "כמו סוכר"- שהוא תחליף לסוכר , זה בסדר.

    בברכת יום נפלא,
    והנאה מהתכונים המעולים של פירגה.
    ממני דניאל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *