d79cd799d790d7a4d7a8d799d790d7a7 d794d79bd799d7a0d794 d799d795d79bd799 - קציצות מרוקאיות-ליאפרק

קציצות מרוקאיות-ליאפרק

d79cd799d790d7a4d7a8d799d790d7a7 d794d79bd799d7a0d794 d799d795d79bd799 1 - קציצות מרוקאיות-ליאפרק
קציצות בשר משולבות אורז נוסח מרוקו, מטוגנות בסולת ומבושלות ברוטב עדין .
המתכון הגיע אלי מחוברת המתכונים של ותיקות המושבה ראש-פנה.
שמה בישראל:  פרחה בן נעים
אחרי שתכינו אותם פעם אחת הם יהפכו לחביבות המשפחה. תודה לפרחה על המתכון הנפלא.

מצרכים בקערה:
1/2 קילו בשר טחון
כמון
כורכום
פלפל שחור
כוסברה קצוצה
ביצה
1/2 כוס אורז יבש
בצל מגורר
תפוח אדמה מגורר
לערבב את כל המצרכים ולהכין קציצות גדולות ושטוחות
לטבול את הקציצות בסולת ואחר כך בביצה טרופה
לטגן מ-2 הצדדים במעט שמן.

מצרכים והכנת הרוטב :

מטגנים 4 בצלים גדולים פרוסים גס ומזהיבים
מוסיפים 4 עגבניות קלופות קצוצות קטן או עגבניות קצוצות מקופסה
2 כפות פפריקה ומלח לטעם
מים רותחים שהוספתי במהלך הבישול. הרוטב צריך לכסות את הקציצות.
מבשלים את הרוטב כמה דקות במצב רתיחה עדינה
מכניסים את הקציצות ומנמיכים ללהבה קטנה
ממשיכים בבישול עד שכמעט ולא נותר רוטב בסיר.
הרוטב כולו נספג בקציצות והן מאד עסיסיות . האורז חייב להתבשל ולהתרכך.
מגישים מיד.
"טיפ"
1. אני מכינה הרבה רוטב, כי אין כמו לטבול חלה ברוטב של קציצות.
תהנו

27 תגובות על “קציצות מרוקאיות-ליאפרק

  1. מושלם, אני מתה על המאכל הזה ונהנית לטרוף אותו מחדש
    אין שני לך!
    שרי – מעריצה שרופה!!!!!!!!!!!!

    • שרי,שגעון של פירגון והמלצה למתכון.
      אני בטוחה שכל מי שיכין יתלהב כמוך ;)
      תודה smile

  2. היי פירגה :P
    יש לי 2 שאלות:
    היום אני מכינה את הקציצות המגרות האלו,
    כשמכניסים את הקציצות לסיר לבישול ברוטב,
    מבשלים עם מכסה או בלי..?
    ושאלה שנייה היא האם אפשר לחמם את הקציצות שנשארות ואיך..?
    תודה laugh

    • נעמה, האורז לא מבושל הוא מתבשל במהלך הבישול.סגרי מכסה ותשאירי פתח צר ליציאת האדים.
      מחממים במיקרו.
      לבריאות smile

  3. פירגה היי!
    אני בתחיחת דרכי במטבח לכן יש לי שאלה לגבי האורז שמכניסים לתערובת הקציצות . זה לא אורז מבושל נכון? ואם זה נכון אז איך הוא מתבשל ומתרכך בטיגון הוא צריך מים לא? תודה על העזרה :P

  4. פריגה כל המתכונים שלך שווים אחד אחד
    עשיתי עכשו את הקציצות עם שאוורמה הודו ויצא טעים בטירוף
    האם אפשר להקפיא את הקציצות הנ"ל בדרך כלל אני מקפיאה אבל עכשו יש אורז .
    תודה ושבת שלום

    • רחל תודה מקסימה.מרגש אותי smile שולחת חיבוק מהלב :lol:
      לגבי הקפאה תקפיאי כדור אחד ללילה ותראי איך הוא מתנהג למחרת.אם הוא מתנהג בסדר,תקפיאי הכל .
      לבריאות חמודה smile

  5. קציצות מעולות. עשיתי עם 1/4 ק"ג בקר ו-1/4 ק"ג הודו. הוספתי לתערובת של הבשר 1/2 כפית מלח (לא רשום להוסיף) . עשיתי את הרוטב מהמתכון שלך של הקציצות ארוכות מחזה עוף .

  6. הכנתי לשבת יצא מעולה הבן שלי אמר לי אמא זה מתכון של מאסטר שף המון תודה

  7. בוקר טוב..
    אני מתכוונת להכין את הקציצות האלו אבל אני מעדיפה לא לטגן לפני… האם כשאני מכניסה לסיר הבישול לוותר על הציפוי בסולת?
    תודה וחג שמח…

  8. מושלם מושלם מושלם
    הכנתי את המעדן הזה לשבת, קיבלתי מחמאות אדירות
    תודה ענקית אהובה

    • הי שרי יקרה,
      תודה שחזרת לשתף אותי ולהחמיא למתכון הנהדר.
      לבריאות והמשך טעים.
      smile

  9. שלום לך פירגה, אילנית כותבת בתגובה שהיא הכינה את הקציצות במתכון היאפרך לפי הרוטב שמופיע בקציצות ארוכות מחזה עוף שלך. האם הכוונה היא לרוטב הסילאני שלך שמופיע במתכון הקציצות הארוכות. או שיש רוטב אחר שאליו היא התכוונה. בתודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *