d7a6d79cd799 d791d7a7d7a8 d795d790d795d7a8d796 - קדירת בשר חגיגית

קדירת בשר חגיגית

d7a6d79cd799 d791d7a7d7a8 d795d790d795d7a8d796 - קדירת בשר חגיגית

 
קדירת בשר חגיגית
עשירת צבעים ובעיקר נימוחה וטעימה

מתאימה לימי שישי וערבי חג

המצרכים וההכנה:
משמנים קדירה במרגרינה
חוצים ופורסים 6 בצלים לפרוסות דקות
1/2 מניחים בתחתית הקדירה.
מטגנים קוביות בשר גדולות רצוי מספר 5 – (2-3 קילו) במחבת על מעט שמן מכל הצדדים ומכניסים לקדירה מעל לבצלים.
מוסיפים לקדירה בטטות גזרים ותפוחי אדמה שלמים,רצוי קטנים.

עלי טימין
פטרוזיליה
מוסיפים 100 גרם שזיפים שחורים יבשים מגולענים (אפשר להוסיף עוד פירות יבשים)
מפזרים את החצי השני של הבצלים.
מכינים רוטב בתוך צנצנת ויוצקים לקדירה:
כף דבש או סילאן , מעט קינמון –מוסיף המון , 3 כפות פפריקה מתוקה מרוקאית,2 שיני שום קצוצות,
מלח ומעט אבקת מרק עוף , פלפל שחור.
3 כוסות מים .
מכסים בעוד מים עד לגובה התכולה וסוגרים במכסה .
אופים בחום גבוה 200 מעלות עד לרתיחה .
ממשיכים להרתיח 15 דקות ומורידים חום ל- 140 מעלות אופים 4 או יותר שעות.
"טיפ" להגיש עם אורז בנגיעות אטריות מטוגנות.
תהנו

27 תגובות על “קדירת בשר חגיגית

  1. ושוב- מתכון פצצה ואנחנו מתמכרים לבלוג…
    האמת שבהתחלה היה רושם שזה הולך להיות אסון במטבח- הבשר היה שמן להחריד, גם אחרי ניקוי, ובמהלך סגירתו השמן השפריץ לכל עבר…
    אבל בסוף יצא מעולה ואשתי אמרה " מתכון להגיש במסעדה"
    אז סיימנו עם מתכון טעים ומעולה ומטבח שטוף וממורק…

    • שניצל על קדירת בשר חגיגית
      אהבתי את התגובה ציטוט: " מתכון להגיש במסעדה".
      אני :x מרוב הנאה.
      יום נפלא עם חיבוק מכל הלב.
      smile

  2. היי פירגה,

    1. איך "דואגים" לכך שהבשר ייצא רך במתכון הנ"ל?

    2. יש מתכון לא זוכרת שמו שמכניסים את הבשר לנוזלים ואם אינני רוצה לטגנו איך גם כאן דואגים שהבשר ייצא רך?

    • מיכל,מבשלים בישול ארוך אפילו 4 שעות.
      יש כאלה שמוסיפים 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה. יוצא רך מאד. smile

  3. פירגה סודה לבשר ולערבב
    או לתבשיל עצמו?

    ואת? אני מבינה מתשובתך "יש כאלה…" שלא. נכון? :P

    תודה laugh

    • למה לא אני?
      קורה שהבשר אחרי שעתיים קשה מאד אז אני מוסיפה .
      אמא שלי קבוע מוסיפה לתבשילי קדירה. הבשר יוצא רך כחמאה.

  4. סליחה שאני "מקשה"

    אז למה את לא מכניסה תמיד אבקת סודה לשתיה (אני מאוד רוצה ללמוד את רזי הבישול ולהבין!!!)

    תודה לך

  5. פירגה.
    אם אפשר לקבל את המתכון לאורז בנגיעות איטריות מטוגנות .
    מחפשת כבר הרבה זמן ,הילדים שלי תמיד מבקשים ממני לעשות
    ואני עונה להם שאני לא יודעת להכין.
    הבשר ינוסה לארוחת שישי.
    אגב,איך "משתילים" את אחד הפרצופים בתחתית העמוד ניסיתי
    ללא הצלחה.

    תודה
    אריקה.ש

    • הי אריקה יקרה
      אני זוכרת שעניתי ונתתי מתכון לאורז.כנראה שלא נשלח.סליחה .

      מתכון לאורז אטריות:
      אורז אטריות צהוב

      מצרכים:
      3 כפות שמן
      1/2 1 כוסות אורז יבש
      3/4 כוס אטריות דקיקות קצרות
      3 כוסות מים רותחים
      1/2 כפית כורכום לא חובה זה רק לצבע צהוב
      מלח

      הכנה:
      מחממים את השמן
      מערבבים בו את האטריות עד הזהבה ומיד מוסיפים את האורז
      בוחשים שניותיים ומוסיפים את יתר המצרכים
      טועמים ומשפרים במלח
      מנמיכים להבה ומבשלים על הלהבה הכי קטנה כשהיא מבעבעת 20 דקות
      במהלך הבישול לסגור היטב את הסיר עם מכסה תואם.
      אחרי 20 דקות סוגרים להבה ומכסים את הסיר במגבת (מעל למכסה)
      תהנו

      פרצוף…..נגיד שאת רוצה לשים פה.. smile …..פרצוף את נשארת עם הסמן של העכבר על המקום שאת רוצה,יורדת לפרצופים ובוחרת אחד לוחצת עליו עם החץ ואז הוא נשלף אוטומטית ומתייצב ;) במקום שרצית. smile

  6. פירגה יקרה!
    קדירה מעולה מתכון נהדר.
    הבשר יצא נימוח וטעים הכנתי בדיוק כמו במתכון ויצא מעולה.
    גם את האורז הכנתי כמו שרשמת לי סיר גדול והילדים השתגעו על זה.
    תבורכי.
    תודה . אריקה.ש

    • אריקה,העונג גם שלי לקבל כזו תגובה נהדרת. שימחת אותי היום מאד.

      קבלי חיבוק מקרב לב ותודה לך ולילדים

  7. בוקר טוב,

    אין לי זמן להכנס למטבח ביום שישי בבוקר.

    אולי אנסה לעשות את החמין הזה ביום חמישי בלילה?
    כדי שתהיה לי ארוחה מוכנה לשישי שבת.

    השאלה אם אפשר לטגן את הבשר לפי המתכון
    ולעשות הכל בסיר לבישול איטי וללכת לישון.
    מה דעתך?

    • הי
      אני לא מכירה סיר לבישול איטי אבל סביר להניח שמתאים לתבשילי קדירה.
      תכיני לפי ההוראות הרשומות ואני חושבת שגם אחרי יומיים יהיה עדיין טעים.

  8. ועוד שאלונת

    אולי יש באתר מתכון לבישול עוף בסיר איטי
    אז בכלל יהיה לי יותר קל.
    עוף טרי יותר קל למצוא בסופר.

  9. סליחה אבל לא הבנתי אני רואה בתגובות אנשים מבשלים כ 4 שעותואת רשמת לטגן
    מה משך הטיגון ? ואם מטגנים עם כל התבלינים והבצל או רק את הבשר לבד ?
    וכנל לגבי הבישול …

    • תטגני רק את הבשר מכל הצדדים עד שישחים.
      את כל התבלינים תוסיפי לסיר .
      הבישול הוא 4 שעות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *