dscf4482 - אזהרת חנק לתינוקות וילדים עד גיל 5

אזהרת חנק לתינוקות וילדים עד גיל 5

dscf4482 300x225 - אזהרת חנק לתינוקות וילדים עד גיל 5

dscf4479 300x225 - אזהרת חנק לתינוקות וילדים עד גיל 5

dscf4481 300x225 - אזהרת חנק לתינוקות וילדים עד גיל 5

אנחנו עוסקים באוכל ובהנאות  ,אבל כדאי לדעת שיש באוכל גם סכנות.

אזהרת חנק לתינוקות וילדים עד גיל 5
לשים לב שהילד יושב בזמן האכלה. בעיקר לא בשכיבה. להיות תמיד ליד הילד .

אנא,הוסיפו מנסיונכם עוד מצרכים לרשימה כדי שנהיה כולנו בטוחים.

פיצוחים ופירות יבשים על כל סוגיהם אסורים לגמרי . שימו לב גם צימוקים וחמוציות.
פירות טריים על כל סוגיהם , לקלף, לחתוך לחתיכות ממש קטנות והכי חשוב לגלען .
ענבים , שזיפים ,תמרים, חובה לקלף ולחתוך קטן. ענב שלם, אסון. קליפות דביקות זה אסון.
פרי הדר:קלמנטינות,תפוזים,פומלה, לחתוך כל פלח לחתיכות קטנות. לגלען.
ביסלי- אין להגיש לילדים מתחת לגיל 5.
במבה- לפי יכולות הלעיסה והבליעה של הילד. יש להיזהר מהמרקם הדביק של הבמבה בפה.
נקניקיות לחתוך לאורך ולחתיכות קטנות. נקניק לחתוך חתיכות קטנות או לוותר.
גושים של עוף/בשר , לחתוך לחתיכות קטנות עד גיל 5 ולהימנע מלהגיש לילדים בשר סיבי וקשה.
גבינה דביקה כמו צהובה.
ירקות קשים – להימנע בכלל או לרכך תחילה ולקלף את הקליפה החיצונית.
ירק כמו פטרוזיליה,סלרי,כוסברה להימנע. גם מבושלים.
עגבניות לקלף את הקליפה החיצונית.
דגים – לא לקחת סיכונים בגלל העצמות ואם כבר נותנים אז לפורר ולבדוק כל חתיכה.
זיתים , לגלען ולחתוך קטן.
אבטיח – דלעת להוציא גרעינים.
לחם,לחמניות להשגיח על הילדים בזמן האכילה.
ממרח בוטנים בגלל שהוא דביק וסמיך מאד.
סוכריות באופן כללי בעיקר הדביקים . כמו:   טופי, ג'לי .
מרשמלו לחתוך ממש קטן ואפילו עדיף להימנע לגמרי.
פופקורן- מסוכן בגלל גודלו, הקצוות שלו והקליפה. רצוי לא להגישו לילדים עד גיל 5.
קורנפלקס- בהתאם ליכולת הלעיסה והבליעה של הילד.
קטניות- אפונה, שעועית, עדשים, פול, חומוס ועוד. ניתן להגיש לילדים קטניות מבושלות ורכות מאד.
תירס רק אם הוא מאד רך.

בהבנה, בזהירות, ותודה לכולכם .

הרשום מתוך האינטרנט.

30 תגובות על “אזהרת חנק לתינוקות וילדים עד גיל 5

  1. כל הכבוד לך פירגה!
    על היוזמה, חשוב מאוד!!! אני כאמא וכמי שעובדת כמטפלת בקטנטנים עך גיל שנה הדברים האלה קריטים מאוד. לצערי אני נתקלת במקרים בהם הורים מאכילים את ילדיהם במאכלים אשר לא תואמים את גילם ממש סכנת נפשות.לא חלילה מתוך כוונה רעה שיקרה משהו אלה מחוסר מודעות למה יכול לקרות. כל דבר בזמנו יגיע הזמן שבו הם יטעמו מכל הבא ליד ולפה. תודה לך :P

  2. אכן יוזמה ברוכה.
    כדוברת ארגון 'בטרם', הפועל רבות לקידום בטיחות ילדים, ואף קידם את תקנות מניעת חנק בקרב ילדים עד גיל 5, אני בהחלט חושבת שזה המקום לקדם מסרים אלה. יישר כוח.

    בהזדמנות זאת, אני רוצה להודות לך על המתכונים הנפלאים שמגיעים ישירות לדוא"ל שלי. אנחנו בהחלט נהנים להתנסות וליהנות.
    דרורה

    • דרורה,התרגשתי שנכנסת להגיב.
      אני מקווה שהרבה אנשים נכנסו לראות ולהבין כמה שזה חשוב.
      המשך נעים ומהנה,טעים וביחד באתר שלי.
      תודה לך.

  3. שלום לכולם!
    אני רוצה להוסיף בקשר לפירות ההדר שרצוי לקלף את הקליפה השקופה (שעוטפת כל פלח של הפרי) נתקלתי כבר מספר פעמים בילדים שהגיעו למצב של כמעט חנק מהקליפה, היא קשה ללעיסה ולבליעה ולילדים קשה להסתדר איתה!
    זה מצריך קצת השקעה בקילוף לכן הפתרון הכי טוב לדעתי זה לחתוך כל תפוז\קלמנטינה עם הקליפה החיצונית ל-4 ואז הילדים מוצצים את המיץ…(הם מאוד נהנים מזה…)
    רק בריאות :P

  4. היי פירגה,
    כתבה מצויינת כל הכבוד לך שחשבת להעלות את הנושא לידיעת כולם,
    הייתי מוסיפה לרשימת את הדגן קינואה, שיכול לחנוק גם מבוגרים,
    אם הוא בסלט או בפשטידה או מבושל,
    בריא מאד אבל להזהר גם למבוגרים, לא לדבר כשאוכלים את זה,
    האתר שלך מדהים , כל עוגה שאני אופה מאתרך מצליחה וקוצרת מחמאות,
    תודה

    • תודה שולמית.
      כל תגובה ותוספת חשובה מאד.
      כתבתי שתוסיפו לתגובות וכך כולם יקראו גם את התגובות .
      על קינואה לא חשבתי. זה הרי כמו אורז. בכל אופן,טוב שתהיה הערה נוספת.
      המשך טעים ונפלא ביחד .
      בריאות ואהבה.

  5. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: smile smile smile smile
    צריך לכתוב בפורום של התינוקות לאמהות הצעירות.

  6. מסוכן לתת לתינוק למצוץ אבטיח כשהמבוגר מחזיק את הקליפה – כשחותכים חתיכה גדולה עם הקליפה והמבוגר מחזיק את הקליפה והתינוק מוצץ את הפרי. התינוק יכול בטעות לקחת ביס גדול ולהחנק.

  7. היי פירגה :P
    רציתי להוסיף פסטה מבושלת ארוכה חובה לחתוך לקטנים קטנים ולתת לילדים רק חתוך
    נקניקיות (למי שנותן לילדיו כי טוענים שזה לא בריא מן הסתם זה נכון) אך בכל זאת את הקליפה השקופה שעל הנקניקיה יש לקלוף ואז לחתוך לקטנטנים
    כמו כן עם הטרנד הבריאותי (שהוא מבורך) אך כשעוברים לקמחים מלאים,או קמח שיפון,או קמחים נטולי גלוטן כגון:קמח סוייה,קמח תירס,קמח שיפון,קמח שיבולת שועל- רצויי ומומלץ להעביר את הילדודס לאט כלומר אם אופים לחם עם קמח מסוג מלא או הקמחים הנ"ל רצוי ומומלץ בתחילה להוסיף רק אחוז קטן של הקמח כי יש ילדודוס שזה מאוד קשה להם לעיכול וגורם להם לעצירות דיי רצינית לפעמים אז בזהירות
    והדבר תופס גם לגביי סיבים תזונתיים שאנו מוסיפים לנו במזון לנו זה בסדר כי יחס הגוף גדול – אך כשמדובר בילד קטן מסת גופו קטנה והוא מקבל פי כמה מאות את הסיב שאנו מוסיפות וזה עלול לגרום לשלשול במקרה הטוב- אז הנה עצותיי :P ;)
    מקווה שעזרתי
    רחלי smile

    • תודה.תודה.
      העברתי את הקישור לפורומים של הורים ופעוטות.
      אשמח שתוסיפו כמה שיותר אזהרות.
      ערב בטוח וחם לכולם.

  8. ןעוד דבר ששכחתי
    קוביות שוקולד לא לתת הם נדבקות מהחום של הפה לחך ועלולות לגרום חלילה לחנק !!!!
    עוגות ועוגיות בייחוד רכות או עוגיות עם חתיכות פירות\שוקולד צ"יפס\פירות מסוכרים\-עדשים קשות זהירות !! :x ממתקי עדשים מסוכנים !!!!!
    לשים לב גם מה נותנים להם בגן בימי הולדת גם וופלות קשות ויכולות להיות מסוכנות !!!!
    רחלי :| ;)

  9. ועוד משהו לתוספת (הכל זה לטובת ההורים והילדודס אז אני שולה ממוחי מה שאפשר לעזור)
    פירות חדשים שנותנים פעם ראשונה להיזהר עלול לגרום לאלרגיה – לעולם אנו לא יודעים למה הילד רגיש או אלרגי אז ממש בזהירות לתת מעט מעט – כך תהיה ביקורת וידיעה מה נתנו ומה התאים או לא.
    לא לתת אוכל חם מידיי או קר מידיי אוכל קר פשוט אפשרי להוסיף מעט מיים פושרים לטעום ואם זה בטמפרטורת החדר – נהדר
    לגביי אוכל קר בקרוב הקייץ אז ארטיקי קרח לא לתת בשום אופן הארטיק עלול להישבר בחתיכה גדולה וקרה בפה הילד וזה מסוכן אז זהירות !!! (זה נכון גם לגביי סורבה למיניהם)
    גלידות חלביות לשים לב שלא לתת במאסה אחת אלא להמיס ולתת בכפית קצת קצת – וגם לא לתת גלידות עם חתיכות דובדבנים \חתיכות שוקולד\ אגוזים \ או קרוקנטים למינהם זה עלול גם להזיק אז שוב שיקול דעת וזהירות !!!! :P
    וחשוב לדעת כמו שאנו אוכלים משהו קר מידיי ומקבלים "מכה" של כאב ראש מהקור – חישבו על הילדודוס שהסיבולת שלהם קטנה בהרבה מאיתנו – ואם לנו כואב אז להם פי כמה מאות – חישבו על כך !! :lol:
    מקווה שעזרתי
    רחלי smile

  10. וגם לא לתת מזונות ספוגים באלכוהול – עוגות – גלידות – תבשילי קדירה \צלי עם בירה\.יין -זה עלול גם להיות מסוכן – אלכוהול משפיע שוב יותר -בגלל מסת הגוף הקטנה של הפעוטים אז שוב שיקול דעת !!!!-

  11. ועוד דבר מזונות חריפים לא לתת בכלל עלול לגרום לשיעול – לחנק – ולצריבה בגרון ובקיבה !!!
    מזונות חמוצים ומשומרים להשתדל לא לתת החומץ והמלח עלולים להיות חריפים מידיי לילדים !!!!
    כמו שיש מבוגרים שסובלים מחריף ומשתעלים – או מחומץ ומחמצים – אז גם הקטנים !!
    ושוב זיכרו שמסת הגוף הקטנה של הילדים רגישה מאוד וחשוב להסתכל על המזון מנקודת המבט הקטנה הזו ולא מנקודת המבט שלנו של מבוגרים שיכולים לספוג – זהירות ושיקול דעת הם מבואה טובה לגידול הילדים בשלווה ובביטחה :cool:
    תיהנו מהחיים ומהילדים נחת ושלווה לכולם אמן ;)
    רחלי :lol: smile

  12. כדאי להזהיר את האימהות לקרת פסח,
    שלא לתת לקטנטנים מצות, בגלל המרקם הקשה השביר והחד ,שמאוד דוקר בגרון,
    ואם חלילה חתיכת מצה נתקעת בגרון, היא סופחת נוזלים וגורמת לחסימת קנה -הנשימה ולחנק.
    בבקשה הרחיקו את המצות מהישג ידם של תינוקות ופעוטות,
    ותשמרו עליהם חלילה מפני אסון..

  13. לאימהות לתינוקות,
    להיזהר מלהאכיל תינוקות עם מקרונים,
    לפני שיש להם מספיק שיניים ללעיסה.

    • שלום סימונה מגבעתיים
      את אכן צודקת לגבי מקרונים אני רשמתי מספר רשימות אזהרה וביניהם רשמתי גם על מקרוני לחתוך לקטנים אך רק לילדים !!!!!! ולא לתינוקות !!!! ילדים זאת אומרת שיניים ויכולת לעיסה !!!!
      וכעת גם בפסח הקניידלך להיזהר כי זו דיי יציקת – בטון ולא לתת סתם לילד להיזהר!!!!
      להיזהר עם חרוסת לא תמיד טוחנים אותה טוב ויש חתיכות של תמר או אגוז או צימוקים זהירות!!!
      גם עם עצמות הדגים בפסח להיזהר מאוד !!!!
      גם עוף לחתוך לקטנים ולא לתת עם העצם בשום אופן עלולה להישבר לחתיכות !!!!!
      אפילו מרק גם זהירות לא חם לבדוק ממש שפושר כי לקטנים יכולת הסיבולת קטנה בהרבה מאיתנו וצריך להיזהר מה שלנו נראה פושר לקטנים יכול להיות מאוד חם אז בזהירות !!!
      וגם זהירות חזרת !!!! חזרת שורפת ממש את הגדולים אז בבקשה זהירות שלא לתת מזלג שנגע בחזרת או מזון שהיה על חזרת או כלי שהיה בו חזרת זהירות שורף במיוחד מסוכן !!!!
      חג שמח במיוחד ובטוח
      רחלי :cool:

  14. אחינית שלי אכלה לתומה ביסלי, טעם גריל המסולסל, וכמעט נחנקה, בחסדי שמים אחרי שאביה הפך אותה ולחץ על ביטנה(הוא היה מבוהל עד מוות), נפלטה החתיכה ומאז אנו מאד נזהרים בכל הנושא הזה.
    תודה לכם על חידוד העניין, זה יכול להציל נפשות!

      • לכול האימהות לפעוטות:

        קחו לתשומת הלב ,שחשוב להרחיק את המצות היבשות ,
        בכדי שיהיו רחוק מהפעוטות ,
        מצה שנשברת היא מאוד חדה ,
        וזה ממש סכנה לחנק בקנה הנשימה.

        עד שאין לקטנטנים שיניים טוחנות ,ללעיסה,
        לא לתת מצות.(יש מספיק פשטידות רכות, כדורי עוף ,ירקות ומחית פירות ,לכול הפעוטות גם בפסח.

        תדאגו להרחיק את המצות,מהישג ידם,
        ובכך תמנעו אסון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *