dscf7387 - כרוכיות ממולאות

כרוכיות ממולאות

dscf7387 1 - כרוכיות ממולאותמהתנור…כשעדיין חמים ופריך,הובאו באהבה לחבר שעבר ניתוח בהצלחה.

כבר נטעמו ונחלו הצלחה. וגם המתכון נמסר באהבה.

כרוכיות הפתעה גם בבצק וגם המלית שמתאימה לו בול פגיעה.
הבצק כבר אומץ על ידכם בחום ובהנאה גדולה.
תוסיפו לו 2 כפות קקאו על חשבון הקמח ותמלאו בממרחית לבנה.
לא שורדים כי נחטפים.

המצרכים לבצק בתוך קערה גדולה:
3/4 כוס שמן
1/2 כוס משקה מי סודה (עושה את הבדל המופלא אבל אפשר גם מיץ או מים)ולמי שאוהב חלבי שימיר את הנוזלים ב-כף גדושה גבינה לבנה.
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות קקאו
4 כוסות קמח תופח ולהכין בצד   ע ו ד   קמח לזמן לישה
לשים בצק תוך כדי הוספת הקמח ר ק עד שמתקבל בצק כדורי רך ונעים למגע.לבצק רך מדי מוסיפים קמח ולבצק קשה מוסיפים טיפונת נוזלים.

המלית שבחרתי היא ממרחית של עלית

dscf7391 300x225 - כרוכיות ממולאות

הבצק מתאים לכל סוגי העוגיות הממולאות והכרוכיות במליות שונות לפי דמיונכם/טעמכם העשיר.
נהדר להכנת משלוחי מנות באירועים.

מכינים תבנית עם ניר אפיה או משומנת היטב.
מחלקים את הבצק ל-3 כדורים ומרדדים.ממלאים בנדיבות ומגלגלים.
חותכים קצת את החלק העליון למנות ואופים בחום 175 כ-40 דקות.
מקררים ,חותכים לפרוסות ושומרים בקופסת עוגיות.

כמובן שניתן להוסיף לממרחית תוספות לטעמכם החל במרציפן,אגוזים,צימוקים וכד'.

הבקר הכנתי את הבצק עם תחליף סוכר אבקה שנקראת "מתוק וקל" שמתי בבצק 1/2 2 כפיות.

המלית ללא סוכר שבחרתי היא טחינה גולמית וסילאן ומעט אגוזים טחונים. יצא סבבה לגמרי.
תהנו.

40 תגובות על “כרוכיות ממולאות

    • עליזה ערב טוב,
      הכי טוב שתכנסי לקטגוריה מליות ותראי את המגוון.
      את יכולה להכין את הבצק בלי הקקאו שיהיה בצבע לבן, ולגוון גם את הבצק.

  1. שלום מבקשת הסבר אם ממירים לחלבי אז במקום 1 כוס סודה שמים רק 1 כף גבינה?? זה לא טעות?

    • בקר אור אושרית.
      כף גדושה תעשה את ההחלפה מעולה.כמות הקמח שמתחילים ללוש היא 3 כוסות. ממשיכים להוסיף קמח בהתאם עד לקבלת בצק רך ונעים לרידוד.
      בהצלחה smile

  2. היי פירגוש ,
    קראתי עכשיו את המתכון ונשמע לי מעולה , על בסיס שמן כמו שאני אוהבת …..
    שאלה : האם אפשר להמיר את הסוכר לכמו סוכר ?
    ואיזו מלית היית מציעה לי ( עדיין אין לי כל כך נסיון בתחום ….. )שהיא ללא סוכר ?.
    תודה יקירתי ❤
    מתגעגעת ……… smile smile smile

    • שרית בקר אור
      אפשר להמיר לכמו סוכר.
      כל מלית תמתיקי עם כמו סוכר.למשל מלית תפוחים,פרג או גבינה. כמו כן יש ממרח אגוזים/שקדים של שקדיה ללא סוכר. יש ממרח שוקולד עלית ללא סוכר. יש ריבות של גן שמאול או סן דלפור.למעשה כל דבר ניתן למילוי.
      בהצלחה ממוש smile .

      • תודה יקירה ,

        יש לי סן דלפור ריבת תות , תפוזים .

        אולי אערבב אבקת קקאו עם מעט שמן וכמו סוכר .

        יוצאת לקניות ואחפש ממרח שוקולד ללא סוכר .

        סופ"ש נעים וטעים ,

        שרית-ב

        smile smile smile smile smile

        • שריתי,הבצק כל כך טעים ופריך אפילו שהוא עם תחליף, שכל מלית תהיה מוצלחת ותשתדך נפלא.
          מחכה לתמונה מרהיבה,כפי שאת יודעת…חיבוק. smile

  3. נפלא שחשבת גם על אלו שאינם מורשים באכילת סוכר… ודאי שאכין ובשתי הוו
    רסיות.

  4. חותכים קצת את החלק העליון למנות – לא הבנתי את המשפט הזה. מה זה חותכים קצת את החלק העליון???
    לא ברור לי.

  5. עשיתי עם קמח כוסמין. יצא קצת יבשושי, ואחרי החיתוך התפורר.
    איך אפשר לשפר בפעם הבאה?

    • עינת הי,
      אין לי מושג למה הקמח הזה? למה שינית?
      לפחות בפעם הראשונה אף פעם לא משנים.בהצלחה להבא.

    • הי אורי
      זה בדיוק מה שצריך לעשות.
      ללוש ולהוסיף תוך כדי לישה את הקמח עד שיתקבל בצק נפלא לעבודה.
      שמחתי שאהבתם.תודה על השיתוף smile

  6. פירגה יקרה,
    בתמונה רואים את הכרוכיות בתבנית חד פעמית עגולה. איזה גודל? והאם בתבנית יש כרוכיות מכל שלושת החלקים?
    את נהדרתתתתת!!!!!
    שירי

  7. פירגה בוקר טוב
    עשיתי את העוגיות וזה יוצא מעולה. בעבר נהגתי להכין עוגיות כאלה עם מרגרינה וכעת הנוזלים הם שמן וסודה וזה נפלא.
    שאלה לגבי כמות הקמח. תחילה ניפיתי 3 כוסות קמח אבל הוספתי עוד 3.5 כוסות קמח…כמות כפולה…
    אולי כדאי לעדכן את המתכון עם כמות הקמח?

    • מירב יקרה בקר אור
      הבהרה חשובה לגבי תוספת הקמח לבצק.
      בגלל שהבצק על שמן ולא על מרגרינה/חמאה אין אפשרות לרשום את הכמות של הקמח.
      את הקמח צריך להוסיף תוך כדי לישה ר ק ע ד שהבצק מתגבש ואחיד.
      לי לא נכנסו כ"כ הרבה כוסות קמח.
      במתכון רשמתי להכין עוד קמח לזמן לישה וזו בדיוק הכוונה שלי.להוסיף אותו רק תוך כדי לישה.
      שמחתי מאד שאהבת את הבצק ושהוא טעים לכם.
      תודה ששיתפת .

  8. שלום פיגה
    האם אני קוראת נכון, אז את הקקרו מכניסים לבצק. האם הבצק יוצא כהה ויחד עם ממרח השוקולד, האם יש הבדל בצבע, והאם הקקאו נחוץ?

    • ליאת
      לא הבנתי מה זה נחוץ.
      כך זה המתכון שלי. את יכולה לשנות את המתכון כרצונך. smile
      אין הבדל בצבע.

      • לדעתי יש כמות גדולה של נוזלים בבצק . מאחר והבצק יצא דביק נאלצתי להוסיף כמות גדולה של קמח . התוצאה הסופית הייתה בצק דחוס ולא פריך

        • יסי בקר אור
          הבהרה חשובה לגבי תוספת הקמח לבצק.
          בגלל שהבצק על שמן ולא על מרגרינה/חמאה אין אפשרות לרשום את הכמות של הקמח.
          את הקמח צריך להוסיף תוך כדי לישה ר ק ע ד שהבצק מתגבש ואחיד.

          במתכון רשמתי להכין עוד קמח לזמן לישה וזו בדיוק הכוונה שלי.להוסיף אותו רק תוך כדי לישה.
          smile
          תודה ששיתפת .

          • ועדיף לא לשים בבת אחת הרבה קמח אלא כל פעם כף וללוש.ברגע שהבצק מתגבש,לא להוסיף קמח כדי שלא יצא גס מדי.
            אגב, שיניתי קצת את הכמויות. תודה. smile

  9. היי
    הבצק מעולה.הוספתי מעט מאוד קמח(כחצי כוס)ללא קקאו.מלאתי בגבינה מתוקה,פרג אגוזים ,
    נוטלה וממרח אגוזים.יופי! לא לדאוג גם לכשר.הכל בסדר.
    תודה. smile

  10. היי
    חזרתי על הבצק,אחרי שטעמתי אותו ונהנתי למשש אותו מלאתי בשכבת טחינה(אלארז המצויינת!)
    פוררתי כמות נדיבה של חלבה.יצא מדהים!!!(בפעם הבאה לא אוסיף סוכר לבצק).
    תודה על הכל smile

    • הי אתי
      תודה רבה וגם אני אוהבת הכי מלית טחינה. אלארז באמת מצויינת.
      תודה על השיתוף והמשך טעים ביחד

  11. שלום פירגה
    האם זה הבצק ששאלתי אותך אתמול לגבי ההמרה למחמאה? רק שכאן אני רואה חצי כוס סודה ושם יש כוס איזה מהם טוב יותר
    תודה smile smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *