d7a2d795d792d7aa d7a1d794d7a8d795d7a0d799d79d - עוגת אגוזי לוז ושוקולד -עוגת הסהרונים

עוגת אגוזי לוז ושוקולד -עוגת הסהרונים

d7a1d794d7a8d795d7a0d799d79d d790d7aad7a82 300x225 - עוגת אגוזי לוז ושוקולד -עוגת הסהרונים

אגוזי לוז שוקולד-פירגה

זו אחת העוגות בין המתכונים הכי הכי שלי למרות שהיא פשוטה להכנה. עוגה בחושה במירקם לח ונימוח בביסים נפלאים של אגוזי לוז ושוקולד מריר.

המצרכים וההכנה:
200 גרם חמאה או מחמאה

6 ביצים ש ל מ ו ת
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי קמח רגיל (  ללא אבקת אפיה )  – אין בעוגה אבקת אפיה.
200 גרם שוקולד מריר מגורר על מגררת גסה
3 כפות קוניאק
150 ג' אבקת סוכר
150 ג' אגוזי לוז (עגולים) לא מלוחים – קלויים…. קצוצים אבל לא דק מדי

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה:
סוכר , חמאה, ביצים אחת אחרי השניה לבחוש אחרי כל ביצה,
מוסיפים שוקולד מגורר וקמח.
יוצקים לתבנית משומנת 27X33
אופים בחום 175 כ-45 דקות.

מיד כשהעוגה מוכנה הופכים אותה על מגבת יבשה

אם העוגה מתעקשת לצאת, מניחים על התבנית ההפוכה מגבת רטובה והעוגה תצא בקלות.
לקרר מעט.
לערבב בכוס :
3 כפות קוניאק 150 ג' אבקת סוכר – יוצא ממרח כמו מרקם של טחינה.
מורחים על פני כל העוגה בעזרת כף.
מפזרים באופן שווה את האגוזים ולוחצים אותם מעט ובעדינות פנימה לתוך העוגה . רק מעט.
חותכים ושמים בספלוני ניר.
הנימוחות של העוגה והטעמים הנפלאים שמתמזגים בה — משאירים טעם של
עוד.

מנסיון, כלום אבל כלום לא נשאר ליום המחרת.

תודה לחברתי יהודית שטעמתי אצלה וזכיתי במתכון מעולה.

לא להמיר את הלוז בשום אגוז אחר.

"טיפ להכנת הסהרונים"

יש אפשרות לחתוך את העוגה לסהרונים כמו בתמונה בעזרת פיה של כוס רגילה.

מניחים 1/2 מהפיה של הכוס באחת מפינות העוגה וקורצים סהרון.

ממשיכים כך על פני כל העוגה וקורצים סהרונים.

מניחים במנג'טים (ספלוני ניר)

תהנו

34 תגובות על “עוגת אגוזי לוז ושוקולד -עוגת הסהרונים

  1. בבקשה דליה ובתענוג גדול.
    האגוזים קצוצים אבל לא דק מדי שירגישו אותם היטב עם כל ביססססססס.
    smile

  2. שלום!
    רציתי לשאול האם אפשר להמיר את הרום ב ברנדי כי אין לי בבית!
    תודה רבה מראש

  3. את לא צריכה להמליץ לאחר שהכנתי את הבקלאווה ואת המקרוני המטוגן עם הבצל
    אני ממש סומכת על המתכון הזה לפני ההכנה.
    ממש תודה רבה על האתר והתצומת הלב הזריזה !!!
    מאכל הבא זה הפלפלים הכבושים אני גרה ברומניה ובדיוק הבשילו לי בגינה פלפלים ירוקים כפי הנדרש במתכון

    • אירה יקרה,נפלא שאת מצליחה ואוהבת את המתכונים מהאתר שלנו.
      הסהרונים האלה מיוחדים מאד. קשה להאמין שהכל בחוש בלי התעסקויות מיותרות.
      בהצלחה גם עם הפלפלים איזה כיף לך.תהנו smile

  4. בוקר טוב בא לי להכין עוגה לחה וזאת נראית לי מתאימה אבל לא הבנתי לא מקציפים כלום איך החמאה מיתערבבת, ממיסים?

    • אילוש אין צורך להקציף
      החמאה רכה בטמפרטורת החדר ומערבבים אותה עם הסוכר בעזרת כף ואחר כך מוסיפים את הביצים והשוקולד וכו'…
      אין קל מזה ואין טעים מהעוגה הזו.אין.
      תנסי ותאהבי אותה ובטוח שתלווה אותך שנים רבות.
      בהצלחה smile

      • אילוש כל העוגות שלי עסיסיות אין לי עוגות יבשות גם העוגות הבחושות עסיסיות.
        תכיני ותהני smile

  5. תודה .אני אנסה ואחזור לדווח שמתי עין עלעוגת שיש עם השוקולד ציפס הלבן היא גם ניראית עסיסית.
    ;)

  6. בוקר טוב לא חזרתי לדווח כי עוד לא הכנתי אני מעדיפה לשמור אותה לשבת מצפה בקוצר רוח לנסות ולטעום.

  7. תודה על התשובה המהירה יש לך בלוג מקסים ואת מיצטיירת כאישה אדיבה ומקסימה עם יכולת נתינה .תודה.

  8. פירגה יקירה שלי העוגה בתנור [באיחור קל] ועכשיו גיליתי שאין לי אבקת סוכר, יש לך רעיון?

  9. שלום לך יקירה .לא חזרתי לדווח כי המחשב היה בתיקון אבל העוגה הייתה מאוד טעימה רק שנראה לי שאפיתי אותה מידי .מה שהטעה אותי זה שהכנסתי קיסם לבדוק הוא יצא קצת רטוב מהשוקולד הייתי צריכה לקחת בחשבון שהשוקולד מגורר ולא מומס ולכן הקיסם יצא עם שוקולד גם כשהעוגה מוכנה ובכל זאת אומר שלמרות …היא הייתה טעימה ואני בהחלט אנסה אותה שוב smile

    • אילוש מקסימה,זו עוגה ממש ממש נמסה בפה. רכה ועסיסית .
      באמת תאפי פחות זמן ותהני ממנה שוב.
      תודה על ההודעה smile על השיתוף

    • אילוש, תודה יקירתי
      נכון שקל להכין? זו למעשה עוגה בחושה,אבל המרכיבים שלה עושים את ההבדל המדהים.
      תכיני עוד ושיהיה לכולכם ל ב ר י א ו ת ;)

  10. ערב טוב
    פירגה היקרה באיזה מספר ביצה יש להשתמש?
    בתודה אלונה

    • שרה תודה
      מאחד הקצוות של העוגה תתחילי לחתוך עם כוס רגילה. כל פעם תחתכי עם 1/2 פיה לא עם כל הפתח של הכוס.
      (רק עם חצי) תעברי הלאה על פני כל העוגה.
      בהצלחה smile

  11. הי פירגה
    גם אני מאלא שלא מפסיקה להכין את הבחושות שלך בעיקר את זו עם השוקולד ציפס ואת נגיעות החלבה טעיםםםםםם
    לגבי העוגה הזו 2 שאלות
    1. האם ניתן לחתןך את זה רגיל לריבועים ולא לסהרון נראה לי מסובך..
    2. האם בשל השימוש בקוניאק העוגה מקבלת טעם ייני יותר משוקולדי כי אם כן לא נראה לי שמתאים לילדיי
    תודה

    • לימור בקר אור
      הקוניאק בעוגה הזו חובה לפי דעתי ולא כדאי לוותר עליו. לא מורגש כ"כ, אבל מקבל ארומה נפלאה משולבת בשוקולד.
      כן ניתן לחתוך לריבועים.
      עוגה מיוחדת שלא תפסיקי להכין. בטוח :lol:
      המשך יום נפלא ואני מודה לך מאד על הפירגון והמחמאות :oops:

  12. פירגה נפלאה,

    זו העוגה אותה אני מתכננת לשבת, יש לי שאלה האם יש צורך לקלות את אגוזי הלוז בתנור ולאחר מכן לקלף אותם, את הנושא הזה לא הבנתי…

    תודה יקירתי, ואני כבר זוממת על העוגה הזו עוד מלפני הרבה שנים כשהבאת את המתכון בפעם הראשונה לאתר מתכונים של תפוז, כן כן, זה היה לפחות לפני 6, 7 שנים.

    מתה עליך אישה מיוחדת שכמותך

    ליאתי smile

    • ליאתי,אם את לא משיגה אותם מוכנים אז כן.
      לא חובה לקלף את הקליפה החומה הדקה.
      זו עוגה הפתעה. כל כך מפתיעה ומיוחדת שקשה לתאר. רק מי שמכין מבין.
      בהצלחה יקירתי וחיבוק מהלב smile

      • פירגה היקרה!
        דבר ראשון תודה רבה רבה על האתר המקסים שלך!
        אני כבר ניסיתי ונהנתי ביחד עם חבריי ומשפחתי ממתכונים רבים ונהדרים בזכותך!
        לגבי המתכון הזה, אין לי קוניאק בבית, מה כדאי לשים במקום?
        יש לי בבית- רום, ליקר שוקולד, יין מתוק או יבש, מה מתאים מביניהם? ואיזו כמות לשים?
        בנוסף- היה אצלנו בחנות רק אגוזי לוז מסוכרים, האם זה בסדר?
        תודה רבה מראש,
        שירי

        • שירי,חבל נורא לשנות את העוגה המיוחדת הזו.
          המצרכים שציינת מאפיינים אותה ומייחדים אותה.
          האגוזים שציינת לא מתאימים לעוגה.
          חג שמח והמשך עשייה טעימה .

  13. הכנתי , נהניתי מהתהליך, עוגה טעימה מאד, קלה להכנה ויפה!!
    תודה רבה, ליאורה

    • הי ליאורה
      איזה כיף שבחרת להכין את העוגה הנפלאה הזו.
      היא תמיד מעוררת התפעלות .
      תודה רבה לך,המשך טעים וביחד
      smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *