d797d79cd794d794 d7a1d795d79bd7a8 d7a1d799d79cd790d79fd790 1 640x410 - לחמניות זר מתוקות לשבת וחג

לחמניות זר מתוקות לשבת וחג

 

d797d79cd794d794 d7a1d795d79bd7a8 d7a1d799d79cd790d79fd790 - לחמניות זר מתוקות לשבת וחג

ואת אלה הכינה Sigal Maagan  ושלחה לי את התמונה לפייסבוק
d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d796d7a8 d7a1d799d792d79c 225x300 - לחמניות זר מתוקות לשבת וחג

שמים בקערת המיקסר:
קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים

ומערבבים עד שהשמרים ייבלעו בקמח
מוסיפים:
2 ביצים טרופות במזלג
1/2 כוס שמן קנולה או 150 גרם מחמאה מומסת
כפית גדושה מלח
כף סילאן או דבש
8 כפות סוכר – אפשר פחות
מערבלים במיקסר ומוסיפים כוס וחצי עד שתי כוסות מים/חלב פושרים
אם הבצק פירורי ממשיכים להוסיף לאט לאט מים
הבצק מוכן כשהוא נפרד מדפנות הקערה ונהיה כדורי סביב וו הלישה
למי שאין מיקסר אחרי לישה קצרה בקערה יש להעביר את הבצק לשיש מקומח בטיפונת קמח וללוש כ-10 דקות.
להתפיח מכוסה (הבצק מכפיל נפח)
להכין לחמניות זר עגולות כמו בתמונה או לחלק את הבצק ל-6 כדורים ומכל 3 כדורים להכין חלה קלועה.
להבריש ביצה ולפזר שומשום.
להניח על ניר אפיה   מ שו מ ן   קלות
להתפיח שוב.
לחמם תנור ל-175 מעלות ולאפות 20 עד 30 דקות או עד להשחמה יפה (כמו בתמונה)
יש תנורים שאופים יותר זמן (שימו לב)

"טיפים"
1.ניתן להכין מהבצק צורות שונות של לחמניות וחלות לשבת.

הסוד בלחמניות או חלה שיתקבלו רכים ועדינים הוא לא להוסיף הרבה קמח בזמן ההכנה.ממש טיפטיפה.
2. להברקה,מיד אחרי האפייה הברשתי בדבש מהול במים.
3. חימום אחרי הקפאה:  להפשיר כשעה בחוץ. לחמם תנור ל180 מעלות ולסגור. לשים את הלחמניות בתנור החם עד שיתחממו.

תהנו

100 תגובות על “לחמניות זר מתוקות לשבת וחג

  1. כמעט שכחתי לציין שהכנתי את זר הלחמניות בשישי האחרון ויצא פשוט מעולה!
    תודה על המתכון המנצח :}

  2. הכנתי הבוקר ויצאה חלה נפלאה
    הכנתי גם מגדרה,הכל נראה ומרגיש טעים מאוד

    • שלום שקדי
      תודה ששיתפת אותנו וכמובן מאחלת לך ולמשפחה שיהיה הכי טעים שיש.
      שבת נפלאה smile

      • דרך אגב למג'דרה הוספתי גם קצת אבקת מרק,כורכום ופפריקה שרק השביחו את המנה המצוינת הזו.

        • שקדי,חבל שלא כתבת מתחת למתכון של המג'דרה שכולם יראו. נקרא טעים.
          מילא,בפעם הבאה….שמקווה שתהיה.
          תודה על השידרוגים smile

  3. הכנתי את החלה הזאת שבת שעברה והיא יצאה מדהימה!!!
    רק אחרי יום וקצת היא התחילה להיות יבשה לכן אני ממליצה לעשות עם מרגרינה ועוד טיף טיפה שמן
    (אני הכנתי רק עם שמן) השבת אני מכינה שוב.
    רוצה להודות לך פירגה על המתכון המעולה!!!
    יישר כוח.
    smile

    • הייי טלי,ממליצה להקפיא את השאריות ולא להשאיר בחוץ.
      לבריאות ותודה לך על התגובה הטעימה smile
      מאחלת לך ולמשפחה שבת שלום :lol:

    • גיל ערב טוב
      אני מכינה הכל בטורבו אלא אם כן אני רושמת אחרת וזה כמעט לא קורה.
      בהצלחה ותהנו מלחמניות פצצות smile

    • הי גיל
      תכין מכל הבצק כרוכית שמנה וארוכה
      תחתוך לפחות ל-8 חלקים שווים
      תניח את החלקים מסביב לתבנית עם מעט רווח וגם איזה 2-3 חתיכות באמצע
      יתר השלבים כמו שרשום.
      בהצלחה ואשמח לשמוע חוויות ;)

  4. היי פירגה,
    ניסיתי את המתכון ויצא מעולה!!!!
    אחרי כל כך הרבה נסיונות ממרשמים אחרים, שיצאו כבדים קצת, החלטתי לנסות עוד פעם אחת לאפות לחם בבית וניסיתי את המתכון שלך. יצא נהדר, אוורירי, וטעים טעים מאד….
    חבל שזה משמין כל הבצקים האלו… הייתי יכולה לגמור את כל הזר לבדי…..
    אבל באמת, יצא מדהים ותמשיכי לתת לנו מתכונים כל כך טעימים, חומרים שזמינים בדר"כ בבית, וטעימים כל כך.
    שבת שלום ותודה רבה לך…..
    את פשוט נהדרת. :lol:

    • איריס יקרה כל הכבוד שהצליח וכל הכבוד ששיתפת אותנו בחוויות.
      שמחה לשמוע שהמתכונים שלי לטעמך ובעיקר טעימים לך.
      המשך נפלא וביחד
      שבת שלום smile

  5. שלום פריגה
    אני נהנית מאוד מהאתר שלך. עד עכשיו נמנעתי מלאפות לחמניות לאחר כשלונות רבים. אבל הייתי חייבת לנסות את המתכון שלך ויצא מדהים!!!!!!! מתכון מעולה וגם בעלי ידיים שמאליות כמוני יכולים להצליח, מומלץ,מומלץ, מומלץ…….
    :lol:

    • שרית חמודה.ממש מרגש לקרוא שבפעם הראשונה שלך יצא מוצלח וטעים.
      תודה על ההמלצה :lol:
      תמשיכי להנות ולהכין ממתכוני עוגות/לחמניות וחלות השמרים שלי.
      בטוחה שתאהבי את כולם. ההסברים פשוטים וכך גם ההכנה.
      לבריאות smile

  6. בוקר ניפלא פירגה

    אם אני רוצה לעשות חצי קילו כמה קמח במדיוק שמים ?
    אני חושבת שיוצא 3.1/2 כסות +כף גדושה זה נכון?
    ואם בכלל אפשר לעשות חלה לפחות אחת לשבת לא לחמניות?

    • חגית בקר אור
      תחתכי הכל לחצי ,אין בעיה. עדיף לשקול. על חצי קילו קמח=כף אחת שמרים

      יש לך בקטגוריה:שמרים גם מאפים לחלות. כנסי לראות.
      בהצלחה smile

  7. לפירגה ערב טוב!
    חשוב היה לי לשתף אותך ושאר הקוראים והקוראות בהתנסויות שלי.
    ניסיתי את המתכון ויצא מ-ע-ו-ל-ה. המיני חלה ושאר הלחמניות יצאו אווריריות וטעימות להפליא. כל כך היה חשוב לי שלא יורגש טעם השמרים (הקיים במתכוני אפייה ביתיים) ושהלחמניות/חלות יתאימו לרוטב דגים ו/או בשרים. משפחתי ואני לא אוהבים חלות מתוקות. אנו זוג עם שני ילדים קטנים ולכן חילקתי את הכמויות לשניים. סוכר שמתי 2 וחצי כפות. יצא מצויין. אני מאמצת את המתכון וממליצה בחום גם לכל מי שמהסס. תודה רבה ויישר כח על פועלך! חג פורים שמח!

    • לימור חמדתי
      תודה שהוספת עוד מחמאה ללחמניות הזר המדליקות.
      באמת לא צריך לפחד . להכין את היפהפיות ויפה שעה אחת קודם להנאה מושלמת.
      תודה על העידוד והמשך יום טעים ונפלא לך smile
      חג שמח :cool:

    • אורית הי חמודה
      הלחמניות האלה זה מעדן,צודקת.תודה על העדכון וחוות דעתך המצויינת.
      המשך יום נפלא לך smile

  8. פירגה יקירתי
    זה הפרויקט לסופ"ש האם יש צורך להרתיח את הדבש עם המים לפני ההברשה? smile smile

  9. פירגה יקירתי
    זה הפרויקט לסופ"ש האם יש צורך להרתיח את הדבש עם המים לפני ההברשה?

  10. פירגה, מה שלומך?
    רציתי לאמר לך, אתמול הכנתי את החלות, הכנתי חלה אחת קלועה והשאר בתוך תבניות
    עגולות, הכנתי בצורת זר.
    הבאתי חלה לשכנה.
    הילדים שלי טרפו את זה. הבת שלי אמרה לי שהטעם מעולה!

    תודה רבה רבה לך. תבורכי
    בנוסף, אתמול הכנתי גם , שוב, את גלידת האגוזים, הוספתי עוד פצפוצי שוקולד, עדיין לא טעמתי אבל הבן שלי כבר הספיק לאכול ולאכול ולאכול, חחחחחחחחחח, שיהיה לו לבריאות.

    שבת שלום לך ולכל משפחתך
    רותי
    smile smile

    • ערב טוב רותי יקירתי
      שוב ריגשת ושימחת אותי בתוצאות הטעימות. זר החלות יפהפה וטעים מאד.הכי כיף שמצליח לכולם והוא קל להכנה.

      אני מבינה את הבן שלך שקשה לעבור ליד גלידת האגוזים בלי ליישר ממנה חתיכה.חהחהחהחה .באמת שיהיה לו לבריאות.
      אז המשך טעים ותבורכי על כל הדברים הטובים שאת משתפת אותי בהם.
      שבת שלום עם חיבוק

  11. פירגה שלום
    איך את יוצרת צורה של לחמניות זר?
    האם זה קשר של כל לחמניה?

      • פירגה, בכל זאת אני רואה הבדל בין הלחמניות "פוך" לבין הלחמניות זר בצורתן
        הייתי רוצה לאפות לחמניות ושייראו כמו הלחמניות הנראות למעלה

        תודה , טלי

        • מה שאת רואה בתמונה פה זה כדורים משובללים וגם מניחים אחד ליד השני עם מרווחים כי הם תופחים.

          תכיני שרוך שמנמן ותשבללי אותו .תכדררי כל שבלול לצורת כדור ותניחי בתבנית שאת בוחרת.

          • תודה פירגה !
            את מקסימה ביחס ובגישה שלך לתשובות ולתוכן שאת נותנת באתר.
            האתר שלך פעיל ונושם יום יום.

            כל-הכבוד לך!

  12. הי טל
    אני רוצה מאד שכולם יכינו,יצליחו ויהנו מהתוצרים.
    באהבה רבה smile

  13. בוקר קסום פירגה חביבה ♥
    הבוקר חשבתי על לחמניות מתוקות ביתיות להפתיע את הבת הקטנה ,לצערי אין לי מושג איך מתקבלת צורה של צמא ,לקחת כל חלק של בצק קטן לגלגל לאורן 6 ס"מ בערך , לפחות 3 שלושה בצקים ארוכים,
    ואז לעשות צמא כמו שאני עושה לבת שלי :twisted: :twisted: :twisted: :תודה ויום קריר ומהנה אוהבת לאה

  14. שלום לך פירגה יקרה !

    הכנתי בצק לחלות ורשום 2 ביצים טרופות היות וזו הפעם הראשונה שאני מכינה חלות לא שמתי לב והכנסתי את הביצים לקמח בלי לערבב וכשהבצק נהיה מוכן היו גושים צהובים . השאלה אם זה יפגע בחלות ? בטעם שלהם ? אשמח לקבל עיצה .

    • יכול להיות שאחרי לישה טובה הם יעלמו. אם לא,תזרקי ותכיני חדש.
      בהצלחה smile

  15. פירגה :

    שכחתי לשאול אותך כמה זמן נותנים לבצק לתפוח לפני הקליעה וכמה זמן תפיחה לפני האפיה ?

    • יעל מתפיחים עד שהבצק מכפיל נפח זה משתנה קיץ/חורף/מזגן וכו'….אז בודקים.
      לפני האפייה מספיקה שעה אחת.

      • היי פירגוש :

        הבצק הצליח החלות יצאו מעולות קלעתי לחמניות וגם חלות והחלות נבקעו לי בתנור אין לי מושג למה ?
        ו – ד'א מה הפטנט לעוגה שהיא תופחת יפה ? פשוט הכנתי את העוגה כושית אוורירית שלך בפעם השניה יצאה גבוהה ומרשימה ואח"כ עוד כמה פעמים וזהו הכנתי שבוע שעבר והשבוע והעוגה לא תופחת מספיק . אשמח מאד לקבל תשובה לגבי החלה שנבקעה ולגבי העוגה . יש טיפ ספציפי שאמור להתפיח ולהגביה את העוגה יפה ולא משנה איזו עוגה ?

        • יעל אני לא בטוחה אבל אולי תאפי בחום יותר נמוך ואז לא יתבקעו.

          את הכושית צריך פשוט לערבב ממש ממש ממש הרבה זמן עד שיתקבל "כמו" קרם שוקולד.

          אם לא מערבבים טוב העוגה לא תופחת.

          בהצלחה smile

  16. בוקר טוב לך פירגוש :

    אני רוצה להכין כמות כפולה בשביל הפרשת חלה זה אומר שאני צריכה להוסיף בכמויות יותר השאלה שלי אם גם ביצים אני צריכה להוסיף יותר או שמספיק 2 ביצים ל 2 קילו ?

    • יעל בקר טוב
      אני לא מכפילה.אני פשוט מכינה פעמיים. מנסיון כשהכפלתי,נכשלתי.
      לשיקולך smile

    • יעל, מבחינה הלכתית, אין בעיה להכין פעמיים את כמות הבצק (כמו שהמליצה פירגה) ואז- ע"י צירוף מפה, ז"א ששתי העיסות יהיו צמודות ועל מפה אחת- להפריש חלה, למען שמו באהבה. עפ"י תשובה שניתנה ע"י הרב אבינר.

  17. פירגה יקרה:
    קודם כל- שנה טובה ומתוקה smile
    חוצמזה, רציתי לשתף אותך: הכנתי אתמול את הלחמניות הללו כשתי חלות זר עגולות. אחת החלות הכנתי חלבית (עם חלב וחמאה) ואת השנייה כפרווה.
    החלה החלבית היתה מ-ד-ה-י-מ-ה!! יצאה רכה, יפה וטעימה בטירוף :lol:
    החלה השנייה יצאה גם כן מאוד יפה וגם מאוד מאוד טעימה, אך במרכזה ובתחתית היא לא היתה אפויה מספיק… זו כנראה טעות שלי… הייתי צריכה לאפות אותה יותר זמן… לא נורא, עדיין נהנהו מאוד מהחלקים האפויים והטעימים שלה laugh laugh
    מתוך כל הסיפור הזה, נשארתי עם שתי קושיות…. אולי לך הפתרונים:
    1. האם תמיד יש לאפות מאפי שמרים על בסיס שמן זמן רב יותר מאשר חבריהם על בסיס חלבי?
    2. אני יודעת שכשמכינים לחם ללא תבנית, ניתן לבדוק אם מוכן על ידי הקשה על תחתית הכיכר… אבל איך בודקים אם לחם/ חלה מוכנים, כאשר מכינים אותם בתבנית…??

    תודה smile

  18. פירגה, בוקר טוב, laugh
    אני דווקא הכנתי פעם את הלחמניות הללו (שבלינק…) והן באמת יצאו מעולות!
    מצד שני, בדקתי עכשיו שוב, גם את המתכון של לחמניות הזר המתוקות…כתוב: שתי ביצים טרופות ואז, אח"כ יש אפשרות להמשיך חלבי, או פרווה.
    מצד שלישי…תכל'ס, זה באמת לא כזה משנה… המתכון הזה הוא מצויין ככה או ככה ואם למדתי הפעם שגרסת הפרווה דורשת 5-6 דקות יותר בתנור, זה מה שאעשה בפעם הבאה שאכין אותן (שתהיה כנראה מאוד בקרוב…) אני אעדכן איך יצא… ;)
    בכל אופן,
    תודה רבה על התשובה
    המשך חג שמח ושנה טובה.

    • קרסניצקה יקרה
      תמשיכי לעדכן אותי ולשתף אותי בתוצאות.
      תמשיכו להנות וחג שמח ומתוק לכם smile

  19. פירגה יקירה !
    תודה על המתכון הנפלא . יצא לי מושלם – אחרי ניסיונות כושלים של אפיית לחמניות .
    יצא זר מקסים ואפילו צילמתי שישאר למזכרת .
    אין ספק שהאתר שלך "מציל" אותי תמיד. יש כאן מתכונים נפלאים
    שבת-שלום ;)

  20. איך ומה ניתן לשנות, אם בכלל, על-מנת להפוך את החלות ל"רגילות" ולא מתוקות? דא"ג, האתר מועיל מאוד, יישר כוח!

    • שלום רב
      תודה רבה על המחמאות לאתר שלי.
      אל תוותרי על הדבש אבל את יכולה לצמצם את כמות הסוכר ל-2 כפות ועדיין יצאו לך חלות רגילות.
      בהצלחה smile

  21. בוקר טוב,
    אם אני רוצה להכין את החלות מקמח מלא (70%), זה אמור לשנות משהו גם במינון של המרכיבים האחרים?
    תודה

  22. שלום פירגה יקרה
    אני נהנית מאד מלהכין את המתכונים המצויינים שלך.ומדפדפת באתר מדי יום ורוצה להכין ולהפתיע.
    כיף לי שאת מתייחסת ומגיבה ועונה על שאלות.
    אפיתי את הלחמניות הטעימות המושלמות והרכות וכל בני הבית נהנו מטעמן וריחן.
    מאחלת לך המשך יצירתיות ושיתוף.
    אביבה

    • אביבה יקרה צהריים טובים
      שימחת אותי מאד . אם נשאר לך אני מקווה שהקפאת. אחרי הקפאה מחממים וזה כמו חדש smile
      תהנו

  23. פירגה יקרה בוקר טוב
    אני רוצה להכין את החלות לשבת ויש לי כמה שאלות לפני שאתחיל…
    א-כמה זמן בערך להתפיח בפעם הראשונה את הלחמניות?בהנחה שהיום חם…
    ב-האם הבצק אמור לצאת דביקי או נעים למגע?
    ג- האם אפשר להכפיח כמויות (אני רוצה להפריש חלה)
    תודה על האתר הנפלא אין יום שאני לא נכנסת להתעדכן… נהנת ממנו מאוד!
    מקווה שיצא טוב… תודה ויום קריר ונעים

    • ביטון שלום רב
      התפחה עד שהבצק מכפיל נפח.זה יכול להיות גם אחרי שעה…..
      הבצק אמור להתלפף על וו הלישה וזה הסימן שהוא מוכן. טיפונת דביק.
      לא יודעת להפריש חלה. אבל אפשר להכפיל כמויות.
      לבריאות ומקווה שתהני מהלחמניות המהממות.

      smile

  24. פירגה תודה על התשובה, ינוסה ואדווח בע"ה.
    וסתם לידיעתך, כדאי לנסות…:
    הפרשת חלה – מצוה מאוד גדולה ואחת משלוש המצוות המיוחדות לאישה. ניתן לעשות זאת החל מכמות של 1.600 ק"ג מפרישים קצת מעיסת הבצק (לאחר שלשים) ומברכים "בָּרוּךְ אַתָּה ה' אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם‮, ‬אֲשֶׁר קִדְּשָׁנוּ‮ ‬בְּמִצְוֹתָיו‮, ‬וְצִיוָּנוּ לְהַפְרִישׁ חַלָּה תְרוּמָה‮." את החלה המופרשת שורפים. כמובן שאפשר לבקש בקשות ולהתפלל לכל הישועות בזמן ההפרשה, הרבה אנשים נושעו זו ממש סגולה.
    שבת שלום! :lol:

  25. פירגה יקרה, בוקר טוב
    הכנתי כמות כפולה, החלות תפחו באופן מרשים ויצאו ממש יפות ומדוגמות ,הילדים והבעל מאוד אהבו (כבר חיסלו כמה לחמניות קטנות)… שמתי את החלות בהקפאה עד שבת- לפני שהכל יתחסל או יתייבש.
    שאלה- למה את מתכוונת כשאת אומרת לשים על נייר אפיה על תבנית משומנת? שמתי את החלות להתפחה שניה על נייר אפיה אך לא שימנתי ובאמת הם נדבקו היה לי די קשה להפריד אותם מנייר האפיה לאחר שהוצאתי אותן מהתנור (חיכיתי שיתקררו מעט אך הן עדיין היו דבוקות. ) בסוף הסתדרתי והחלות נשארו שלמות אך כדי שזה לא יקרה בפעם הבאה…מה לעשות?
    תודה ושבת שלום! :P

    • ביטון יקרה בקר טוב
      יופי שהצליח. פשוט תשמני מעט את ניר האפיה. חכי שיתקררו היטב ותשלפי אותם.
      שבת שלום ותהנו smile

  26. היי פירגה!
    גם אני כמו כולן כאן נהנית מהמתכונים הנהדרים והקלים שלך…. ויש לי שאלה לגבי החלות
    האם את ממליצה לקמח את המשטח בו אני מכינה את החלות?

  27. אה, ועוד שאלה…
    איך לחמם אותה לאחר הקפאה?
    תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך!!! smile

    • נעמה שלום
      להכין כדורים ולהניח בתבנית עגולה או מלבנית . כמו שתניחי את הכדורים בתוך התבנית ככה יצא לך. בעיגולים או בשורות.
      לא לשכוח שהם תופחים ויש להניח את הכדורים עם מרווח קטן זה מזו.
      הוספתי ב"טיפ" למטה איך לחמם אחרי הקפאה.
      בהצלחה ושנה טובה

    • אסי,נפלא לשמוע. תהנו ומה שנשאר תקפיאי כדי שתוכלי להנות מהם גם אחרי יום יומיים.

  28. ערב טוב פרגה איזה עוד אופציה יש כדי להבריש אחרי האפיה עם מים חוץ מדבש מים עם משהו אחר לא דבש ???

    • בוקר טוב פרגה אתמול בערב שאלתי אותך שאלה ומשום מה לא חזרת אלי אני ממש צריכה את עזרתך אמרת להבריש את החלות או הלחמניות מיד אחרי האפיה במים עם דבש יש משהו אחר שאפשר להוסיף עם המים חוץ מדבש ????

      • יעל בוקר טוב
        אני רואה שפיגרה לא נכנסה להגיב,אני מקווה שהכל בסדר איתה.
        אשתדל לענות לך, לפי דעתי, תשימי במקום דבש סילאן,
        זה יהיה לך מדהים, בצבע חום ושזוף. מומלץ!
        מקווה שעזרתי
        יום נעים
        רותי

        • תודה רבה נשמה אבל התכוונתי משהו אחר שלא תהיה מתיקות הדבש או הסילאן יתן קצת מתיקות אני רוצה משהו רק כדי שיהיה מראה מבריק ושהחלות יישארו טריות ורכות כמו העוגת שמרים רטובה שלה שמברישים אחרי האפיה מים עם חצי כוס סוכר וסוכר וניל וזה עושה את העוגה כ׳כ רכה וטריה שאין לי מילים לתאר לזה אני מתכוונת אם תוכלי לעזור לי אני אשמח אם לא אז בכ׳א תודה רבה איזו חמודה את !!!!

          • היי יעל
            שמחה לעזור
            אז אני מציעה לך, את אותו זיגוג שאתה שמה על העוגת שמרים הרטובה,
            תשימי גם על הלחמניות, ואם לא בא לך, אז פשוט אל תוסיפי כלום,
            בטוח שייצא לך מוצלח!
            את גם יכולה להרתיח על הגז מים עם סוכר ולמרוח על החלה
            בהצלחה

      • יעל,את יכולה להוסיף למים טיפה סוכר וניל ולערבב. גם רק מי סוכר מתאים.
        בהצלחה.

        • צהריים טובים פרגה וגם לרותי עזרתם לי מאד תודה רבה רבה
          ועוד שאלה קטנה פרגה חיממתי תנור מראש על 180 מע׳ והחלות אחרי חצי שעה עדיין לא היו מוכנות העלתי תמעלות ל 225 והחלות היו עוד חצי שעה בתנור עם נייר כסף רק אז תפסו צבע יפה השאלה אם החלות התייבשו ???

          • לא לשנות טמפרטורה.מקסימום לכסות ברפיון בניר כסף ולהמשיך באפיה.

  29. פירגה שלום. מתחשק לי להכין את החלה לארוחת בוקר. האם אפשר להתפיח את החלה כל הלילה במקרר? אם לא, יש לך רעיון ללחם אחר שאפשר להכין במהירות? תודה ושבת שלום!

    • ס'תכלי בקטגוריה לחם יש מגוון לחמים וחלות שאולי יתאימו לך.
      בהצלחה ושבת שלום.

  30. היי פירגהה- שאלתי אותך האם אפשר להכין ערב לפני ולהשאיר כל הלילה להתפחה במקרר, אז ניסיתי וחזרתי לעדכן! באמת עשיתי כך, ויצא פשוט מ-ו-ש-ל-ם! היה כל כך טעים, אפילו יום למחרת! רק נקודה אחת קטנה- עשיתי גם לחמניות רגילות וגם את הזר שושנים בתבנית חד פעמית, והזר היה צריך עוד דקה-שתיים בתנור לאחר הלחמניות. תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך!

  31. שלום
    בזמן האחרון שאני מכינה עוגות שמרים בתבנית חד פעמי העוגה יוצאת אפויה מבחוץ ובפנים נשאר בצק
    למה זה קורה?

    • איטה,תנסי לשים ב-2 תבניות אחת בתוך השניה
      את הפיניש של ה-10 דקות האחרונות , אני ממליצה לכסות בניר כסף (ברפיון) ולאפות עד שמוכן.
      בהצלחה smile

  32. היי פירגה אני מחפשת מתכון לחלות ממש מתוקות
    על איזה מתכון שלך את ממליצה ? חיפשתי ואני לא יודעת מה יהיה הכי מתוק? תודה מאאש smile

    • פשוט תוסיפי סוכר עד 3/4 כוס והלחמניות יהיו מתוקות.
      smile גם תברישי אותם לפני האפיה בחלבון מוקצף ומעליו תפזרי סוכר. smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *