d7a4d795d7a7d7a6d794 d797d7a6d799d79cd799d79d 2 - פוקצ'ה חצילים וגבינות

פוקצ'ה חצילים וגבינות

d7a4d795d7a7d7a6d794 d797d7a6d799d79cd799d79d 2 - פוקצ'ה חצילים וגבינותפוקצ'ה/פיצה חצילים וגבינות

כהמשך למאפי השמרים שלי באמת קשה להירגע מהתוצאות המרהיבות והטעימות
משתפת אתכם במאפה חצילים נפלא.
הבצק שהכנתי הוא הבצק ללחמניות ארוכות "כמו" באגט.
בצק שמתאים למגוון מאפים .

אפשר להכין גם מבצק הפוקצ'ה הנפלאה שלי.

המלצה שלי:
להכין את כל כמות הבצק ולהקפיא בשקיות קטנות.כל פעם לשלוף שקית ולהכין מאפים טעימים.

מצרכים :
כדור בצק שמרים לתבנית בגודל 27X33 . כדור בגודל אשכולית גדולה.
4 כפות שמן זית
2 חצילים מקולפים חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
2 עגבניות חתוכות קוביות
2 בצלים חתוכים קוביות
2 שיני שום גדולות קצוצות
שום,אורגנו,טימין,פטרוזיליה טרייה קצוצה
1/2 כפית אבקת מרק עוף
פלפל שחור
כף רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות מקופסה כ-2 כפות
כף סוכר

150 גרם גבינה בולגרית מפוררת ג ס לפיזור לפני האפייה
150 גרם גבינה צהובה מכל סוג מגוררת ג ס לפיזור לפני האפייה

הכנת המלית:
תחילה מכינים את החצילים:
מניחים את פרוסות החצילים על תבנית מרופדת ניר אפייה, משוחה בשמני זית+קנולה מעורבים
מרססים ב-2 סוגי השמנים גם את פרוסות החצילים ואופים בחלק העליון של התנור בחום 200 מעלות עד שנהיים שחומים . הופכים ואופים גם את הצד השני.

מטגנים בשמן את הבצלים עד להזהבה קלה ומוסיפים את שיני השום
מוסיפים את יתר המרכיבים וממשיכים לערבב עד שאין נוזלים (כשמזיזים מעט את הירקות מתחתית המחבת רואים קצת סירופ ולא רוטב.) מערבבים כ-5 דקות.
כמובן טועמים ומשפרים טעמים. מ ק ר ר י ם.
משטחים חלק מהבצק (כדור בגודל אשכולית) על תבנית משומנת בגודל 27X33 ויוצרים שוליים של 1/2 1 ס"מ גובה. גובה הבצק בתחתית התבנית שלא יעלה על 1/2 ס"מ.
אפשר למתוח את הבצק ביד ולסדר אותו כפי שרוצים בתבנית. הבצק נוח וגמיש מאד לעבודה.
מרססים את הבצק בקצת שמן . גם בדפנות.
מכסים את הבצק בפרוסות החצילים ממליחים ומפלפלים קלות
מפזרים מעליהם את הגבינות.
יוצקים בעזרת כף את רוטב העגבניות ומכסים הכל באופן שווה
רצוי לפזר עוד גבינה צהובה
מפזרים מעט שומשום ושקדים מולבנים – לא חובה
אופים בתנור שחומם מ ר א ש לחום 180 מעלות כ-25 דקות. או לפחות עד ששולי הבצק משחימים.
תהנו

26 תגובות על “פוקצ'ה חצילים וגבינות

  1. נראה מעולה ואני רוצה לעשות אבל למה אני לא מוצאת את המתכון של הפוקצ'ה שאת ממליצה וקיבלת מחמאות אודה אם תצרפי את הקישור – איזה מתכון זה מתוך הקטגוריה פיצות ופוקצות?
    תודה מראש. :P

    • איריס בבקשה הנה יש באתר בקטגוריה:פיצות ופוקצ'ות:

      פוקצ'ה של פירגה
      את הפוקצ'ה הכנתי מבצק הפרעצלים שלי שהוא רב גווני למאפים רבים וטובים.
      לא זוכרת מתי לאחרונה אכלתי פוקצ'ה כל כך טעימה. שווה להכין ולהנות.
      מהכמות הרשומה נאפות 2 פוקצ'ות בגודל 27X33.
      מצרכים בקערה:
      5 כוסות קמח לבן רגיל או קמח שטיבל 1
      כף סילאן
      2 כפות סוכר לבן
      כף וחצי שמרים יבשים
      2 כוסות מים חמימים (לפי הצורך מוסיפה עוד כ-1/2 כוס)
      5 כפות שמן
      כפית מלח
      מערבבים עם היד את החומרים היבשים.
      יוצקים לקערה את החומרים הרטובים ומערבבים בעזרת היד כ-3 דקות לבצק דביק (לא להוסיף קמח )
      מעבירים את הבצק לקערה ג ד ו ל ה מכוסה בניילונית .
      מכניסים למ ק ר ר –להתפחה יפה של כמה שעות. אצלי אחרי שעתיים הבצק כבר תפח– והתחלתי בהכנות.
      לא מורידים את נפח הבצק
      מעבירים הישר לתבניות.
      אופן הכנת הפוקצ'ות:
      1. להניח ניר אפיה על התבניות ולמרוח שמן זית
      2. לשטח את הפוקצ'ה בעזרת אצבעות משומנות ולמרוח בנדיבות שמן זית על פני הפוקצ'ה.
      לעשות גומות על פני הבצק
      לעטר בגבינה צהובה,בולגרית,זיתים, ירקות טריים וקלויים,טונה,סרדינים,מלח גס,שומשום,זעתר ומה שרוצים. הבחירה לטעמכם.
      יוצקים עוד קצת שמן זית .
      אופים בחום 200 מעלות כ-15 דקות.

      "טיפים"
      1. לא לקמץ בשמן זית. הפוקצ'ה אוהבת שמן ומשתבחת בגינו
      2. הקפאתי את הפוקצ'ה שנשארה מיד אחרי הכנתה. אחרי הפשרה קלה וחימום בתנור,לא האמינו לי שהיא מוקפאת.
      תהנו

      • היי פירגה
        עשיתי מספר פעמים את הפוקצה יוצא נהדרררררררררר. שאלתי האים ניתן לעשות את הפוקצה רק עם עשבי תיבול ושמן זית ללא עגבניות? אם כן מה רצוי לשים? מחכה לתגובה אני באמצע הבישול..
        תודה smile

  2. באיזה שלב להקפיא את הבצק? אחרי התפחה ראשונה? או אחרי שנותנים "בוקס" ומתפיחים שוב? וכשמוציאים מהקפאה, להפשיר במקרר? או שזה לא משנה?

    תודה
    ריקי

    • ריקי,אני מתפיחה אחרי כל השלבים (כן,גם אחרי ה"בוקס"כשהבצק תופח ושמן ועסיסי ) אז להקפיא.

      מהפריזר להוציא למקרר להפשרה ומהמקרר החוצה למקום חמים .

      כדאי להתפיח שוב ממש לפני הכניסה לתנור , כלומר , אחרי יצירת הדוגמאות והצורות שהכנת.
      smile

  3. היי פירגה
    עשיתי מספר פעים את הפוקצה יצא נהדררר. האם איפשר לעשות את הפוקצה עם שמן זית ותוספת של תבליני עלים שונים? אם כן מה רצוי לשים? מחכה לתשובה smile

    • שולי,כל דבר ניתן לשים על הפוקצ'ה .כל סוג של ירק וכל סוג של רוטב.מה שאת רוצה. smile

  4. מבט אחד בתמונה עושה חשק לנסות.
    התוצאה היתה מדהימה.
    קשה לי לתאר כמה זה יוצא טעים. פשוט טעים .
    מומלץ בחום תענוג אמיתי.
    תודה פירגה.

    • פנינמ מקסימה
      אכן כן,השילוב פוקצ'ה+חצילים משגע את בלוטות הטעם.והפוקצ'ה טעימה ומדהימה אז תהנו :lol:
      חתימה טובה smile

  5. פירגה היקרה ,

    בעודי באה להכין את הפוקצ'ות הנהדרות שלך שמתי לב שתאריך פג התוקף של השמרים הוא 25.7.11 sad
    אין לי מושג לגביי שמרים…. מה דעתך? להמשיך או לזרוק לפך?????? ואם יש דרך לדעת אם הם מקולקלים?
    תודה רבה

  6. פירגה יקרה שבוע שעבר הכנתי את הפוקצ'ה שלך רק הוספתי גם בטטה לחצילים ומרוב שהיא היתה טעימה קמתי מוקדם הבוקר להכין את הבצק שוב ועל הדרך גם הלחמניות המתוקות היו נראות טוב אז גם הבצק שלו כרגע במקרר מקווה שייצא לי גם טוב כמו המתכון של הפוקצה. אין יום שאני לא נכנסת לאתר שלך לפעמים אולי 3 פעמים ביום-כל הכבוד לך על המתכונים והסובלנות שיש לך לקוראים. אני אעדכן בהמשך איך יצאו לי הלחמניות…שבת שלום smile

    • גליתי חמודה
      הכל באמת בא ממני באהבה ענקית לכולכם. הפוקצ'ה מוחמאת בפי כל מי שמכין אותה. אני שמחה כל כך.
      אני מקווה שגם הלחמניות יצאו טעים ובעיקר שתאהבו אותם.
      אשמח לשמוע ממך שוב ואנא,רשמי את התגובה במתכון עצמו.
      תודה ובהצלחה

  7. האם יש צורך לשטוף את החצילים, להמליח וליבש או שרק לפרוס ולשים בתנור?
    אפשר להוסיף משהו אחר במקום חצילים?
    והאם אפשר להקפיא את הפיצה?

    • אילנית,רק פרסתי.
      לא ניסיתי בטעם אחר.
      מניחה שאפשר להקפיא.
      שבוע טוב.

  8. שלום רב .
    אני רוצה להמליץ בחום על המתכון הזה .
    כל כך טעים שאין מילים לתאר.
    תודה רבה לך .
    ניבה.

    • ניבה,תודה על ההמלצה.
      עוד אחד ממתכוני שאני חולמת עליהם בלילה ומיישמת בימים.
      כיף ששיתפת אותי .המשך שבוע טעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *