d792d791d799d7a0d794 d7a4d799d7a6d795d797d799d79d - עוגת גבינה וצימוקים בציפוי פירורים ופיצוחים

עוגת גבינה וצימוקים בציפוי פירורים ופיצוחים

עוגת גבינה וצימוקים בציפוי פירורים ופיצוחיםd792d791d799d7a0d794 d7a4d799d7a6d795d797d799d79d4 - עוגת גבינה וצימוקים בציפוי פירורים ופיצוחים
עוד עוגה חדשה לכבוד חג השבועות שמצטרפת לקטגוריה בגאווה.
לחכות שהעוגה תתקרר היטב לפני הפריסה.
הבצק מרנין והמלית מעדנית.עוגת חלומות.

בצק לבסיס ולפירורים בתבנית מספר 26 או עדיף 28 בגלל הגובה (תבנית עגולה קפיצית)
יש לשמן את כל התבנית הבסיס והדפנות.
שמים בקערה:
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
ביצה שלמה
שקית סוכר וניל
1/4  2 כוסות קמח תופח
ללוש ולחלק ל-2 חלקים שווים
חלק אחד לשטח בתבנית מספר 26
את החלק השני לשמור בפריזר והוא ישמש לפירורים
מלית גבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5%
2 מיכלי שמנת חמוצה של פעם
1/2 1 כוסות קמח רגיל
2 שקיות סוכר וניל
5 ביצים מופרדות
כוס סוכר
כוס צימוקים מעורבבים עם כף קמח
אופן הכנה:
מקציפים חלבונים עם מחצית הסוכר לקצף גמיש
מערבבים בקערה גדולה את יתר המצרכים כולל החלמונים ומשדכים הכל ביחד
בזהירות ובעדינות.
יוצקים על הבצק (לא אפוי)
מפזרים ל מ ע ל ה את הצימוקים באופן שווה ומגררים מעליהם את הפירורים
מפזרים בין הפירורים גם: אגוזים,צנובר,שקדים חלק קצוצים חלק שלמים
מחממים תנור לחום 150 – 160 מעלות.

אופים את העוגה כשעה וחצי
אחרי 30 דקות כשהפירורים כבר זהובים ויפים
מכסים את העוגה בר פ י ו ן בניר כסף וממשיכים לאפות .

בתום האפיה הגבינה עדיין רוטטת וזה בסדר.

במהלך האפיה העוגה עולה מעבר לדפנות התבנית.אין מה לדאוג היא לא גלשה לי.
תהנוd792d791d799d7a0d794 d7a4d799d7a6d795d797d799d79d d790d7aad7a81 - עוגת גבינה וצימוקים בציפוי פירורים ופיצוחים

20 תגובות על “עוגת גבינה וצימוקים בציפוי פירורים ופיצוחים

  1. שקדי בקר טוב
    עליתי על הדפנות לא יותר מ-1 ס"מ אפילו פחות .יותר נכון סתמתי את המרווח שבתבנית (תבנית קפיצית).
    במהלך האפיה משום מה הבצק עלה לדופן.
    החלפתי תמונה שתראה יותר טוב.

  2. יש לי עוגה דומה – ממש מופלאה: במקום קמח אני שמה 2 כפות קונפלור + 2 כפות פודינג וניל רגיל. 6 ביצים במקום 5. מעט תמצית וניל במקום 2 שקיות. כן מוסיפה מעט מיץ לימון + קליפת לימון. 1 כוס סוכר ואפילו מעט פחות במקום 11/2 כוס שכאן במרשם.
    את הסוכר אני שמה יחד עם כל הבלילה ואת החלבונים אני מקציפה בנפרד ובתנועות עטיפה מערבבת.
    את הבצק אני כן אופה קודם – עד להזהבה ומכניסה את העוגה לחום גבוה לכ- 5 דקות ולאחר מכן אופה בדיוק שעה בחום בינוני (170). לא פותחת את התנור עד שהעוגה כמעט מצטננת. לאחר צינון מלא אני מכניסה אותה למקרר. היא יוצאת מאוד גבוהה ומה זה טעימה…… כאשר רוצים להשויץ מכינים את העוגה הזו… היא פשוט מקשטת את הצלחת.

    • שרה היייייי
      אם תראי בקטגוריה עוגות גבינה אפויות, יש לי בדיוק העוגה שרשמת.באמת נפלאה.לימון לא במיוחד אוהבים אצלי אבל יש עוגות גבינה שאני מוסיפה.
      זו עוגה שונה גם במירקם וגם בפריזורה.מעולה ומומלצת בחום. למעשה אין עוגת גבינה שלא מומלצת בחום.
      תודה על השיתוף,בכיף.

  3. עוגה מדהימה
    מאד טעימה
    לצערי לא הייתה לי תבנית 28 והעוגה גלקה לי קצת
    אהל עדיין מאד מאד טעימה

    • ליאתי ערב טוב
      כשאין תבנית גדולה אפשר להכין מניר אפיה תוספת גובה לתבנית.
      העיקר שיצאה טעימה. גם אצלינו מאד אהבו אותה.
      ליל הטוב :lol:

  4. שלום פירגה,

    בא לי להכין את הציפוי עם התחתית הזאת מאוד
    נראה לי טעים בטירוף

    אבל העוגת גבינה – כוס וחצי קמח
    זה לא בדיוק מה שבראש שלי כרגע (למרות שזה נראה ממש טוב)

    תוכלי להמליץ לי על אחת העוגות הרכות שלך
    אני אשלב עוגה רכה עם ציפוי ותחתית כזאת אפשר?? :twisted:

    • תעברי על העוגות גבינה האפויות ותבחרי לטעמך. גם לא הבנתי אותך. יש מכל הסוגים ובטוח משהו ימצא חן בעינייך.
      בהצלחה

  5. היי

    אני יודעת שיש לך הרבה עוגות גבינות רכות (וגם בחושות מעולות)
    אבל רציתי לדעת לתחתית ולציפוי שנמצא פה עם צימוקים
    איזה עוגת גבינה רכה תתאים ?

    תודה

      • יש בתגובות את זו של שרה:
        מאת שרה צ'פלין:
        11 במאי 2009 בשעה 09:46 (לערוך)
        יש לי עוגה דומה – ממש מופלאה: במקום קמח אני שמה 2 כפות קונפלור + 2 כפות פודינג וניל רגיל. 6 ביצים במקום 5. מעט תמצית וניל במקום 2 שקיות. כן מוסיפה מעט מיץ לימון + קליפת לימון. 1 כוס סוכר ואפילו מעט פחות במקום 11/2 כוס שכאן במרשם.
        את הסוכר אני שמה יחד עם כל הבלילה ואת החלבונים אני מקציפה בנפרד ובתנועות עטיפה מערבבת.
        את הבצק אני כן אופה קודם – עד להזהבה ומכניסה את העוגה לחום גבוה לכ- 5 דקות ולאחר מכן אופה בדיוק שעה בחום בינוני (170). לא פותחת את התנור עד שהעוגה כמעט מצטננת. לאחר צינון מלא אני מכניסה אותה למקרר. היא יוצאת מאוד גבוהה ומה זה טעימה…… כאשר רוצים להשויץ מכינים את העוגה הזו… היא פשוט מקשטת את הצלחת.

        לא הכנתי,אז שוב, לשיקולך. smile

  6. בס"ד
    לפיגוש
    בוקר טוב :lol:
    שאלה במקום השמנת חמוצה אפשר להשתמש ביוגורט ?
    כמו כן, קצת נימה אישית.
    אז, לפי המתכונים שלך והתגובות שלך משתמע שאתה אישה מקסימה, עם אישיות מעניינת, חמה וליבבית
    המשך חיים יפים ומאושרים לך ולבני ביתך
    ליאורה smile

    • ליאורה יקרה,תודה רבה לך,כיוון שלא הכנתי עם יוגורט אני לא בטוחה במרקם שיתקבל.
      תודה על המחמאות ואני מאחלת לך ולכולנו המשך טעים באתר וחג נפלא.

  7. בס"ד
    לפיגוש היקרה smile
    אכן השתמשתי ביוגורט ויצא מעולה אבל עשיתי טעות שאחרי שעה וחצי השארתי קצת יותר בתנור והעוגה

  8. בס"ד

    לפיגרוש smile
    אפילו שנשאר בתנור יותר זמן יצא מהממם העברתי את המתכון לעוד כמה בשלניות
    תמשיכי כך

  9. תודה רבה על המתכון המדהים.
    העוגה עדיין חמה אבל כבר מיוחדת במינה
    תודה גם לשרה צ'פליין על השידרוגים שלקחתי ממנה בהתאם לחומרים שהי בביתי.
    יצא מדהים!!!!!
    ;)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *