DSCF4106 1 640x410 - חיתוכיות פרג בפירורים וסילאן

חיתוכיות פרג בפירורים וסילאן

DSCF4106 - חיתוכיות פרג בפירורים וסילאן

גם לחג הפורים חיתוכיות בשכבה עבה במיוחד של פרג שתשגע אתכם בניחוח נפלא ובפירורים נגיסים וקריספיים מצופים בסילאן.
עוגה שתעשה לכם חג פרגי ופורימי למהדרין.

חיתוכיות פרג פירורים וסילאן:

מצרכים:
200 גרם חמאה רכה
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
ביצה
4 כוסות קמח מ נ ו פ ה
כ פ י ת (לא יותר) אבקת אפיה
שקית סוכר וניל

ללוש בקערה ואחר כך להעביר לשיש מקומח ולהמשיך ללוש לבצק חלק .
(במידה והבצק יבש להוסיף קצת מים ולהמשיך ללוש)
לחלק את הבצק ל-2 .
חלק אחד לכדרר לכדורים קטנים ולהקפיא. (בשיטה הזו יהיה קל לגירור)

את החלק השני לשטח על תבנית 27X33 משומנת ולאפות בחום 175 עד שאפוי ו מ ו כ ן. כ-25 דקות
ולקרר.
כשקר, למרוח שכבה דקה של ריבה אדומה ועדיף ריבת פירות.

מצרכים למלית פרג:
1/2 1 כוסות מים
600 גרם פרג טחון טרי – קונים במעדניות של הסופרים הגדולים:מגה וסופר סל / טבע עדן /טבע מרקט/חנויות טבע.
6 כפות גדושות דבש או ריבה אדומה או סילאן
1/2 כוס סוכר
כפית קינמון
תפוח עץ מגורר דק
1-2 כפות ברנדי
כפית קליפת תפוז לארומה נפלאה
3 כפות חמאה/מרגרינה
לחמם בסיר שטוח את הפרג עם המים עד לסף רתיחה ולהוסיף את יתר המרכיבים.
לערבב דקותיים ולקרר. אפשר להוסיף צימוקים ואגוזים כתושים.
לפזר את כל הפרג בגובה אחיד על הבצק האפוי המרוח בריבה.
את החלק השני של הבצק לגרר ולפזר על הפרג.

לאפות כ-35 דקות בחום 175 או עד שמשחים.

כשהעוגה חמה לזרזף עליה בנדיבות, כחצי כוס סילאן (עם מזלג או כף בתנועות סיבוביות)

לקרר, לחתוך לפי החיתוכיות, מי שרוצה יכול גם לפזר אבקת סוכר .
אם שמים בקופסת עוגיות צריך להפריד את השכבות בניר אפיה שהעוגות לא יידבקו.
תהנו.

31 תגובות על “חיתוכיות פרג בפירורים וסילאן

  1. נראה מעולה!!
    אני מתה על פרג.
    ממש בא לי לנסות.
    יבורכו ידייך ויבורך המוח שהוגה את הרעיונות האלה!!

    • רותי,תודה ממוש.
      כיף שנכנסת להגיב ואשמח מאד שתכיני ותחזרי לעדכן אותי.
      יום מתוק לך.

  2. יופי של עוגת פרג הבאת פירגה יקירתי :lol:
    לא ידעתי שאת קוראת מחשבות שלי..חחחחחחחחח
    לפני כשבוע קניתי פרג בחנות של תבלינים טחנו לי במקום..והקפאתי בפריזר..
    חיכיתי…חיכיתי..חיכיתי בסבלנות למתכון נמצח שלך לעוגת פרג…וקראת את מחשבותיייי על עוגת פרג.
    וכזאת בדיוק בעלי היקר אוהב…מלא..מלא..פרג
    בטוח הוא ישמח שאכין את העוגה שאת הבאת……..
    כל דבר שאני מכינה ממך יוצא נהדר,ניפלא..וטעים
    תבורכי אישה מקסימה
    ויבורכו כל מישפחתך שנהננים מפרי ידייך הניפלאות
    ינוסה בימים הקרובים
    סוף שבוע ניפלא לך
    אוהבת אותך ;)
    רחלי

  3. נראה מהממם ממש !
    בעצם יש רק ביצה אחת בכל העסק?
    מי שאין לו ברנדי ? לשים יין מתוק ?

  4. היי פירגה!!! חזרתי לעדכן שהחיתוכיות יצאו מעולות!!!! לקחתי איתי לעבודה וכולם אהבו! מומלץ לכל אוהבי הפרג …. :P :P :P :P :P

  5. נראית משגעת.
    אפשר במקום החמאה שמן?
    ובמה את מציעה להחליף את הריבה אם אין לי?
    מתחשק לי כ"כ להכין אותה….

  6. פירגה שלום,
    האם המילוי יוצא עסיסי מספיק? לא כדאי להוסיף קצת חלב לבישול?
    תודה, נעמה

  7. הי פירגה
    אין מה לעשות העוגות שלך טובות ויפות- אין אפס. שברתי את הראש השבוע איזו עוגה אכין לבני ליום הולדתו ה-29. עיינתי בעשרות מתכונים עם המון שלבים ולבסוף בעלי הזכיר לי אודות עוגת השוקולד (דונה קישוט) עם 2 כוסות מים רותחים. הכי טעים הכי קל והכי יפה.

    עוגת הפרג ללא ספק תהיה ברשימת המועדפים שלי גם בגלל כמות הסידן בפרג ובגלל שנראית מצויינת.

    תודה ושבוע טוב

    • שבוע טוב פנינית
      המתכונים שלי נחמה להרבה אנשים בעולם. קלי קלות וטעים טעים.
      בהצלחה ותהנו.

  8. אפיתי היום את החיתוחיות, יצא נהדר, חגיגה אמיתית לאוהבי הפרג,
    שתי שאלות:
    סדרתי בקופסת עוגיות, האם צריך לשמור בקרור?
    האם אפשר להקפיא חלק מהעוגיות?
    תודה רבה, רינת (-:

    • הי רינת,תודה.
      אפשר להקפיא.סדרי בקופסה עם ניר אפיה בין השכבות.
      לא חובה לשמור בקירור.
      תהנו מהעוגות.

  9. היי פירגה!
    העוגה מעולה מעולה.
    הכנתי אתמול,תענוג לחיך.
    במיוחד לכמוני האוהבת פרג.

  10. בס"ד
    בוקר טוב, איך אפשר לעשות פרווה? והאם אפשר להפחית מכמות הפרג? תודה ופורים שמח! : :

    • ברכה,תמירי למחמאה ואת הפרג תכיני לפי הכמות שאת רוצה ולכמה שאת חושבת שיספיק . smile
      פורים שמח smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *