d7a7d7a8d795d790d7a1d795d7a0d799d79d d7a9d795d7a7d795d79cd793 - סהרוני שוקולדה

סהרוני שוקולדה

 

d7a7d7a8d795d790d7a1d795d7a0d799d79d d7a9d795d7a7d795d79cd793 1 - סהרוני שוקולדהמצרכים:
5 כוסות קמח לבן רגיל או שטיבל 1
3 כפות סילאן
3 כפות סוכר לבן
כף וחצי שמרים יבשים
1/2 1 כוסות מים חמימים (הבצק צריך להיות דביק) .
5 כפות שמן
מעט מלח

אופן ההכנה:

ניתן להכין במיקסר או:
מערבבים עם היד את החומרים היבשים.
יוצקים לקערה את הרטובים ומערבבים היטב בעזרת היד כ-3 דקות (הבצק קצת דביק) .
מעבירים את הבצק לקערה ג ד ו ל ה מכוסה בניילונית .
מכניסים למ ק ר ר להתפחה . בערך ל-8 שעות.
מקמחים היטב את הידיים ומעבירים את הבצק לשיש מקומח (מעט מאד קמח)

הכנת קרואסוני שוקולד:
כל סוג של שוקולד ממרח מתאים. לוטוס, רוזמרי,נוטלה והשחר.
מרדדים עיגול גדול (לפי גודל העיגול תקבלו את גודל הקרואסונים) ומחלקים אותו למשולשים.
בצד הרחב של המשולש, מורחים שוקולד ומגלגלים לצד הצר. מסדרים על ניר אפיה בתבנית גדולה.
מתפיחים שוב חצי שעה. מברישים ביצה או חלמון או חלבון+סוכר.
אופים בחום 180 כ-25 דקות או בסבלנות עד שמקבלים גוון חום
יש עוד אופציות למשל: להכין כדורי בצק ולמלא אותם בקוביות שוקולד שלמים,ואז בביס מתמוגגים מההפתעה.
כשמתקררים,מקפיאים.
תהנו

16 תגובות על “סהרוני שוקולדה

  1. מה שלומך פירגה?
    אני הכנתי אותם מזמן מזמן…..יש לך מתכון כזה . הכנסתי קוביות שוקולד.

    תבורכי
    smile

  2. היי פירגה.
    מקווה ששלומך טוב.
    האם צריך להכין סירופ למרוח את הסהרונים?
    אם כן, האם סירופ רגיל יתאים (כלומר כמות שווה סוכר ומים ומעט תמצית וניל)?
    תודה

    • מירי בקר טוב
      אפשר כמובן להבריש סירופ סוכר. כל סירופ לשמרים יתאים.
      תודה והמשך יום טעים ונפלא smile

  3. פירגה שלום לך
    מה עדיף ?קמח לבן או שיטבל 1 עם מה את הכנת
    יש לי את שני הסוגים של הקמחים.
    תודה והמשך יום נעים smile

  4. הי פירגה היקרה,
    נשמע מעניין במיוחד שאין כאן חמאה/מחמאה
    כמות השמן ממש קטנה יחסית בשביל שמרים.. וזה עדיין רך כזה כמו שמרים רגיל?
    אהבתי !!!!!!!

  5. פירגה יקירה,
    לא שמת לב.. רשמתי שאלה עם ? ? :P
    האם הבצק מניב תוצאות רכות ונפלאות ? כי התפלאתי מהכמות השומן המועטה… שזה, אגב, נפלא !

    אשמח לתגובתך. smile smile smile smile
    אין עלייך.

    • הי אלישוש,יוצא מעולה.
      מיד אחרי שמתקרר,תקפיאי וכל פעם תוציאי את הכמות הרצויה.
      בהצלחה והנאה. smile smile smile

  6. פירגה המקסימה :lol: אחלה בצק יצא לי פצצה !!
    כבר נבלעה תבנית. עשיתי שבלולים וחלק רוגלאך גדולים.
    רך משגע!! שווה !! smile

  7. פירגה שלום!
    שאני מוציא את הבצק מהמקרר ישר לעשות עיגול או לתת לבצק לתפוח בחוץ?

    • גיא שלום,מטבע הדברים שכל דבר שמוציאים מהמקרר הוא קר ולא גמיש בעיקר בצקים.
      לתת זמן שהבצק יהיה נוח לרידוד.
      בהצלחה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *