dscf4441 - אזני המן שזורים בקליפות הדרים צבעוניות

אזני המן שזורים בקליפות הדרים צבעוניות

DSCF4437 - אזני המן שזורים בקליפות הדרים צבעוניות

אזני המן שזורים בקליפות הדרים צבעוניות ללא מלית.

מצרכים בקערה:

200 גרם חמאה / מרגרינה רכה
3 כוסות קמח תופח
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ הדרים
תמצית וניל או שקית וניל
לשים בצק נעים ומוסיפים נוזלים או קמח לפי הצורך.
מרדדים על משטח מקומח בעזרת מערוך מקומח ומורחים טיפונת ריבה בשכבה דקה.
מפזרים קליפות הדרים צבעוניות מסוכרות ומהדקים לבצק
קורצים עיגולים בעזרת כוס ומכינים אוזני המן.
להניח את אזני ההמן על ניר אפיה בתבנית גדולה
לערבב חלבון עם כף מים ולהבריש את אזני ההמן
לאפות בחום 175 כ-25 דקות עד הזהבה.לצנן היטב ולהעביר לקופסה עוגיות.
לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר.
תהנו

בצק לאזני המן שמצאתי במחבת של אמא. המחברת הכי עתיקה ונוסטלגית: רוצים להתנסות בנוסטלגיה ?
בסיס הבצק על שמן.

במחברת של אמא מודבקת חתיכה  מעיתון צהוב ודהוי כמעט בלתי קריא-  מאד ישן

מצרכים ל-25 אזניים:

כוס סוכר

1/3 1 כוסות שמן

2 ביצים

6 כפות מים מהברז

אופציה לטעם:  תמצית וניל/קלכיפת תפוז/קינמון

4 כוסות קמח רגיל מנופה

הכנה:

שמים בקערה את הסוכר והשמן וטורפים בטורף ידני

מוסיפים את הביצים וממשיכים לטרוף עד שתתקבל בלילה חלקה ואחידה

מוסיפים את המים הווניל והקמח המנופה וממשיכים לערבב במטרפה עד שהבצק נפרד מהדפנות

לא להוסיף קמח-  הבצק מאד חלק ונעים.

לעטוף בניילונית ולשמור לילה במקרר

לקרוץ כדורים בגודל 2 ס"מ ולרדד לעיגול בעובי 1/2 ס"מ

למלא באמצע העיגול במלית רצויה (לא נוזלית) אם המלית נוזלית לעבות אותה עם אגוזים או פירורי עוגיות.

לאסוף מ-3 צדדים את שולי הבצק ולעלות אותם כלפי מעלה למרכז בצורה שיווצר משולש אוזן המן

לצבוט חזק שלא ייפתח בזמן האפייה.

לאפות בחום 175 עד שיזהיבו

לשמור בקופסה סגורה

תהנו

כל המתכונים שלי נמצאים בקטגוריה:פורים

http://pirge.co.il/category/חגים/פורים

24 תגובות על “אזני המן שזורים בקליפות הדרים צבעוניות

  1. אלה אזני המן שאכין לנכדיי לפורים נראים טעימים מאוד וגם יפים עד כמה זמן ניתן לשמור את הבצק בקירור תודה ושבת שלום.

    • אני אוהבת להשאיר עד שעה בקירור. אם קר מדי אז לחכות ששוב יפשיר מעט.
      לילדים אפשר להכין את אזני ההמן ולשים בפנים עוד הפתעה.
      תהנו,בכיף.

  2. פירגה, אני מקוה שאני לא מפריעה לך לפני שבת ,האם ניתן לכתוב על העוגה מזל טוב וכו׳ בקרם של העוגת קרמבו. אני מתכונת לקרם של המילוי הקצפת עם האינסטנט.
    תודה ושבת שלום.

  3. יום טוב פירגה.
    חשבתי לנסות לפני החג. וכשהכנתי לא ציפיתי שזה יהיה כל כך טעים.
    גם אחרי פורים אכין כעוגיות. רעיון יפה וטעים מאוד.
    שנוי מקסים.
    רקפת..

  4. נראה נהדר פירגה
    אוזני המן יפיפהיות
    ובטח טעימות
    חג שמח מאושר ונהדר לך פירגה ולכל בני משפחתך :lol: smile
    ולכל עם ישראל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *