d7a2d795d7a3 d790d795d7a8d796 d7a7d795d7a7d799d799d799 2 640x410 - עוף בקוקי - ארוחה כיד המלך

עוף בקוקי – ארוחה כיד המלך

 

d7a2d795d7a3 d790d795d7a8d796 d7a7d795d7a7d799d799d799 1 - עוף בקוקי - ארוחה כיד המלךעוף,ירקות ואורז בתיבול עשיר וארומתי יהנו אתכם בארוחה ביתית וריחנית.

המצרכים:
שקית "קוקי" 30X50 (ענקית)
8 חלקי עוף שונים כמו כרעיים ושוקיים
4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות עבות של צ'יפס(כדי להבטיח שיצאו רכים יש לבשלם 1/2 בישול)
2 בטטות שלמות – לא צריך בישול מוקדם
1/2 כוס שזיפים מיובשים שחורים מגולענים
1/2 1 כוסות אורז מבושל בהרבה מים רותחים 10 דקות – לסנן
2 כוסות מים חמים מעורבבים עם כפית אבקת מרק בצל או פטריות
להוסיף מלח לפי הטעם.

אופן ההכנה:
בקערה גדולה ועמוקה להכין את המשרה לעוף ולירקות:
שיניים מעוכות מראש שום מקולף , בצל חצוי ופרוס , 1/4 כוס שמן זית ,3 כפות גריל עוף או 3 כפות פפריקה מתוקה,2 כפות סילאן, ,כף רוטב טריאקי או סויה,כף רוטב צ'ילי,כמון,פלפל שחור ולא לשכוח מעט קינמון. ל ע ר ב ב.
להכניס את העופות והירקות למשרה ל-3 שעות.
להניח שקית "קוקי" בתבנית גדולה ולמלא אותה בכל התכולה לפי סדר : אורז בתחתית ,עופות ובסוף ירקות ולצקת את 2 כוסות הנוזלים כולל הנוזלים מהמשרה.
לסגור היטב את השקית .
לחורר למעלה 4 נקבים קטנים בקיסם ליציאת אדים במהלך האפייה.
לאפות שעה וחצי בחום 170

להפוך את השקית.
להמשיך לאפות עוד כ-35 דקות. (אם יצאו חלק מהנוזלים מהשקית זה בסדר)

"טיפ":
1. אפשר להוסיף גם שעועית ירוקה של סנפרוסט (400 גרם שעועית חלוטה במים רותחים-לסנן)
תהנו.

53 תגובות על “עוף בקוקי – ארוחה כיד המלך

  1. פירגה היקרה
    כרעיים בשקית קוקי שעה על כמה מעלות?
    תודה
    דרך אגב עשיתי אתמול את עוגיות החמאה עם אבקת הסוכר חבל על הזמן כזה דבר עוד לא אכלתי
    כל הכבוד לך!!!!!!!!!!!!!!!

  2. פירגה יקרה
    הכנתי לארוחת שישי את "הכל ב"קוקי" ארוחה כיד המלך. ואכן היתה ארוחה כיד המלך, טעימה ומוצלחת ביותר.
    גם בני המשפחה ביקשו להודות לך.
    המשיכי במתכונים הנהדרים.
    תודה

    • תודה לך ניר על ששיתפת בתגובה על הארוחה. נפלא ו….
      נהדר והמשך טעים smile

  3. שלום לך פירגה,
    אני מעוניינת להכין את המתכון לערב יום הכיפורים לארוחה מפסקת,
    האם ניתן לסדר את הכל בתבנית חד פעמי או קרמית ואז לעטוף את התבנית כולה בשקית קוקי??? ;) ;)

  4. היי פירגה, שוב אני :P
    שכחתי לכתוב לך, הכנתי את המתכון הזה לפני שבועיים לשבת — סוף הדרך smile

    • סוזן יקרה
      אף פעם לא מאוחר להחמיא למתכון. העונג כמובן גם שלי smile
      תו :lol: דה שנכנסת והגבת.

  5. פירגה יקרה,
    הכנתי את המתכון במקום בשקית קוקי בסיר קדירה לתנור של טפרוור.
    הנחתי את השכבות בדיוק לפי ההוראות. בתיבול שיניתי קלות בהתאם לטעמי המשפחה.
    אפיתי כשעתיים וחצי ויצא מדהים. smile
    המשפחה התמוגגה וטרפה. אפילו הנכדה בת הארבע ציינה שזה יאמי יאמי. :P
    חשוב לציין שהכנתי וכיוון שהיו שינויים בתכנית הקפאתי. הפשרתי במקרר ולתנור מיד.
    אין מילים עד כמה טעים :lol:
    תודה רבה לך. בזכותך כל שבוע מתכון חדש וטעים מאד. laugh

    • רחל יקרה
      התמוגגתי לקרוא שגם הקטנה טרפה בהנאה.
      נהדר ובכיף. יופי שאת מדפדפת בין המתכונים ומכינה כל פעם משהו חדש.
      תהנו ובעיקר לא לשכוח לספר לי איך יצא?
      smile

  6. היי פירגה,
    טוב אז כמו דשאת מבינה אני כל היום באתר שלך תרה אחרי המנה הבאה- מכורה!!! smile

    בא לי לעשות את המנה בסיר ולא בקוקי (לדעתי פחות בלאגן והתעסקות). מה את אומרת על העיניין? האורז יילך בסיר בתנור?

  7. היי פירגה,

    האם אפשר בלי שקית, אלא רק על התבנית של התנור ולכסות בנייר כסף?
    והאם אפשר בישול יותר ארוך?

    תודה רבה,

  8. היי

    הכנתי את זה לשבת , זה בתנור , הריח משגע
    בטוחה שטעים !
    אגיד לך מחר בערב איך היה …

    איזה כיף שיש אותך !
    חיבוק ענק smile

    • גלית ממי,איזה טלפתיה יש בינינו.הכנתי עוף בקוקי שונה מזה. אביא בשבוע הבא את המתכון.
      מענין ;) :lol: תוכלי גם את לגוון את העונג הזה smile

  9. עם כאלה ריחות …. פלא שגם טעים מאוד ?
    כל המשפחה שלי אהבה .
    מתכון שאני הולכת לאמץ בכיף לארוחות שישי .

    שבוע טוב פירגה יקרה .

    ( תמונות של זה ושל עוגת התפוחים המדהימה העליתי אצל איה )

    • גליתוש,ראיתי ונהניתי מאד מהתוצרת.
      השבוע אכניס עוד מתכון של עוף קוקי. איזה כיף זה להכניס הכל לשקית ויוצא אוכל כזה טעים שמפיץ ניחוחות משגעים . הללויה.
      שבוע נפלא וטעים smile

    • שניצל , לא נשמה.
      מילה כדורבנות ;) אהבתי smile
      ושולחת חיבוק מקרב לב

  10. היי יקירתי !
    חשבתי מה לבשל השבת ? אחרי הבישולים לשבועות לא נשאר חשק :?
    ואז נזכרתי במתכון הזה ! היה טעים מאוד בפעם שעברה שהכנתי , קל , יש לי את כל המצרכים אז יאללה לעבודה .

    דרך אגב הקנלוני היה משהו מששהו !

    שבת שלום laugh

    • גלית,אני מכינה המון בקוקי.מאד אוהבים אצלי
      תודה גם על המחמאות לקנלוני.איזה עשית?

  11. לפירגה :
    ראשית המתכונים שלך ממש מעולים,
    אין , אין עלייך בבישול,

    תגידי , פירגה,
    מדוע לא תשתתפי ב-מאסטר שף 2 ,יש עכשיו מבחני קבלה.

    בבקשה פירגה, תלכי להשתתף , ואייל שני , וחברו חיים כהן ,
    הרי שניהם יתעלפו מהריח והטעמים הנפלאים של מתכונייך !!!
    אין לי ספק בכך .

    הייתי בוחרת בך במקום הראשון,
    ובלי ספק גם הם יכתירו אותך !!!.
    אלתחמיצי את ההזדמנות כיאת ראוייה לכך.

    • סימונה יקרה תודה על המחמאות
      אני לא בנויה לתחרויות. יש לי חיים מאושרים ונפלאים ודי לי בכך.
      זה כל כך רחוק ממני ,מהאופי שלי.
      נמשיך כך ביחד פה ובכיף שלנו smile

  12. אליפות. עשיתי את זה בשישי, ליקקו את האצבעות, אפילו גירדו אורז משקית הקוקי.
    מעולה….

    • אה, ואני שמתי רק שוקיים, ולא היו לי שזיפים.. ולא היה לי הכל, אבל עדיין יצא מעולה.
      ד"א לדעתי, צריך להגיד את שקיות הקוקי…. laugh

  13. פירגה יקרה
    גמר חתימה טובה
    אני מתכוונת להכין את זה למחר, לארוחה המפסקת.
    מקווה שיצליח לי.
    את האורז, איך להכין? להכניס מים לתוך סיר יחד עם האורז
    ולהרתיח ?
    אודה לך על עזרתך
    מתכוונת להכניס את זה לתבנית עמוקה חד פעמים, קניתי, הן מעט יקרות,
    בחנות הם קוראים לזה סיר חד פעמי
    רותי

  14. פירגה
    נכנסתי לעדכן אותך, הכנתי את המתכון הנ"ל לארוחה המפסקת.
    אני רוצה להודות לך. זה פשוט מעולה! הבת שלי התלוננה שהיא
    לא תאכל את זה, בסוף היא לקחה עוד תוספת.
    תפו"א יצעו רכים, בישלתי לפני כן מעט, הכנתי את האורז כפי שכתוב,
    האורז יצא בצבע חום, העוף רך.
    תודה תודה ושוב תודה
    יברך אותך האל
    ממני
    רותי
    smile smile

  15. היי פירגה ,
    קודם כל תודה רבה את מלווה אותי לכל אורך הדרך במטבח עם המתכונים המעולים שלך.
    רציתי לשאול אם צריך להוסיף תבלינים לשקית קוקי ?
    תודה רבה :lol: smile

  16. לפירגה היקרה שלום,
    שאלה:
    האם אפשר לוותר על תפוחי האדמה והבטטות,
    ובמקומם ,,
    להניח מעל האורז וחלקי -העוף,ירקות קפואים,
    חשבתי על 400 גרם אפונה ו-400 גרם גזר גמדי קפואים ?

    לדעתך זה יייצא בסדר ?

    בתודה מראש,
    רויטל.

  17. פירגה צהרים טובים,
    האם את ידעת אם אפשר להכין את המתכון בסיר חשמלי,יש לך נסיון בשימוש בסיר
    תודה.

  18. פירגה יקרה,
    בהחלט יצאה ארוחה טעימה במיוחד:
    ריח ,טעם ,חגיגיות
    יש בה הכול..

    מי שלא יכין ,
    לא יידע מהי ארוחה משובחת.
    תודה פירגה.

    • לבריאות דניאל,המחמאות שלך והפירגון נכנסים לי הישר ללב.
      תודה על ההמלצות החמות והמשך טעים ביחד
      חג שמח smile

  19. שלום לך
    למרות שהשבת בפתח
    רצתי לשאול אם להוציא מהשקית קוקי
    ולאפות כי העוף נראה אפוי
    נראה טוב
    תודה מראש

  20. הכנתי בדיוק על פי המתכון, יצא טעים מאוד. משביע. גם הילדים אהבו. האורז יצא רך מידי. אבל טעים

    • תודה לימור,שימחת אותי שנהניתם. אנחנו אוהבים את האורז הרך מהקוקי.
      אם תכיני עם אורז מלא,יצא קשה יותר.

  21. היי פירגה,
    אשמח להמלצותייך:
    אולי יש לך המלצה , להכנת עוף וירקות מסוג אחר ,אשר יתאימו גם לחולי- סוכרת .
    (כאשר שזיפים ,בטטה ותפו"א ,הם מחוץ לתחום לסוכרתיים).

    פירגה, בהחלט אשמח לרעיונות.(הייתי שמחה אם יש לך במאגר לחד הפסח ,גם תבשילים לסוכרתיים.)

    פירגה,חייבת לציין שיש לך באתר, אחלה מתכונים, קלים להכנה ותמיד מצליחים !!!
    וכמובן שגם הצילומים מדהימים.

    יום טוב,ויישר כוח ,
    שושי.

    • הי שושי,

      תשמיטי את מה שאסור ותוסיפי את מה שמותר כמו:ירקות שורש,ירקות קשים כמו כרובית וגם שעועיות. לגבי תבלינים בכלל אין בעיה.שימי מה שמותר.
      אני בטוחה שיהיה אחלה.
      בריאות smile וחיבוק

  22. המתכון מצויין, אבל בבקשה, החליפי את התמונה. היא מאוד לא מעוררת תאבון. נראה כמו הבפנים של חיה שחוטה. סליחה על ההשואה.

  23. נראה מצוין,
    אם אני מכינה מ-4 חלקים,
    לחלק גם את הנוזלים והתיבול ל-2 או לא?
    תודה.

    • חלי, לדעתי לא כדאי לשנות כלום. שימי כמה חלקי עוף שאת רוצה והיתר אותו דבר.
      בהצלחה, תהנו blum

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *