d79bd7a0d7a4d799d799d794 - כנפיים ברוטב מתקתק צלוי בתנור בניר כסף

כנפיים ברוטב מתקתק צלוי בתנור בניר כסף

 d79bd7a0d7a4d799d799d794 - כנפיים ברוטב מתקתק צלוי בתנור בניר כסף

1/2 1  קילו כנפיים עוף
רוטב נהדר שמתאים "בול" לכנפיים

המצרכים לרוטב:
3 כפות רוטב סויה מתוק
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות יין לבן
3 כפות ריבת שזיפים או תפוזים
3 כפות סילאן תמרים
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה ואפשר גם חריפה
קורט קינמון
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

לשים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ולבשל כמה דקות בבחישה

לקרר את הרוטב ולעסות בו את הכנפיים
להכניס הכל לניר כסף ולסגור כמו שקית אבל לא מהודק שיישאר אוויר בין השקית לעוף
אם יש כמות גדולה של כנפיים אפשר להכין עוד שקית.
להשרות כמה שעות
להניח על ניר אפיה בתבנית גדולה.

לאפות בתוך ניר הכסף כשעה בחום 180 מעלות
להוריד ניר לבדוק שרך.
לצקת מהרוטב על הכנפיים ולהשחים מספר דקות לפני הארוחה.
"טיפ"
אפשר להכין גם בשקית "קוקי"
תהנו

48 תגובות על “כנפיים ברוטב מתקתק צלוי בתנור בניר כסף

  1. בס"ד

    ממש מעדן מרשם מעולההה את אשרייך השם ישמור אותכם כל ישועות טובות אוהבת אותך

  2. פירגה שלום,
    הכנתי הערב את הכנפיים – מה אני אגיד לך – ליקקנו את האצבעות, פשוט מעדן. :lol:
    תודה לך יקירה.
    אירית smile

    • לבריאות אירית ותודה גדולה על חוות דעתכם הנפלאה.
      לילה טוב עם חלומות פז :lol:

  3. לשבת שעברה הכנתי את הכנפיים (לא הוספתי ריבה) , כרוב ממולא ואורז עם בורגול.
    הכל נטרף וקיבלתי בזכותך מחמאות אדירות.
    תודה מקרב לב, אוהבת שרי

  4. בוקר טוב
    מה עושים כשיש חשק להכין את המתכון הזה אבל אין יין לבן וריבת שזיפים/תפוזים ?? :|

    • מירב,תוותרי על היין
      שימי כל ריבה שיש לך בבית
      במקרה ואין לך בכלל ריבה, שימי דבש או מייפל.
      בהצלחה smile

  5. אוקיי תודה רבה רבה !
    אני רוצה להגיד לך כבר כמה מתכונים אבל לא יוצא לי לחזור לעדכן איך יצא כי אני באה, מחפשת מתכון, שואלת ורצה להכין.. אז אנצל 'במה' זו ;)
    תודה לך על כל המתכונים המצויינים שלך !! חוץ מהלביבות שאותן משום מה אני לא מצליחה להכין, הכלללל יצא מעולה, בעלי סוף כל סוף אוכל בהנאה ומחסל הכל כולל הכללל ( צלחת עמוסה, סיר…)
    אתמול הכנתי את העוף והגזר רק בלי החריף ותוך דק' ספורות הסיר היה ריק !! בעלי כבר הודיע שאני צריכה להאריך את חייו של המתכון הטעים הזה :P אז תודה !!!
    אחחח אם רק היית יודעת כמה אני שמחה שחיפשתי שניצל קצת אחר והגעתי אלייך ………… laugh
    תבורכי ויבורך בנך שחשף אותך בפנינו smile
    שיהיה יום מעולה !

    • מירב יקרה
      תודה על שפע המחמאות
      ואם תכתבי לי איזה לביבות את לא מצליחה להכין אולי אתן לך כמה "טיפים"
      חבל שלא יצליח.
      smile גם אני אומרת תודה לבן שלי.כל יום ושעה שעה.. :lol:

  6. הכנתי או יותר נכון ניסיתי להכין : ) לביבות כרובית עם הבטטה ולביבות תפ'א. הבעיה שאני לא יודעת מה 'המרקם' שהן צריכות לקבל ואם צריך להוסיף קמח או שהכמות שרשמת מספיקה.
    אני גם לא יודעת כמה מלח פלפל להוסיף , פעם יצא מלוח ופעם בלי טעים :?
    חדשה במטבח כבר אמרתי ? :oops:
    תודה על המענה

    • מירב
      בואי נתחיל מזה שהבלילה צריכה להיות רכה לא להוסיף סתם קמח כי הקמח מקשה את הלביבה.
      כשאת בוחשת את התערובת היא די ר כ ה . לא מימית.
      לא מכינים את הקציצות ביד.
      בד"כ יוצקים אותם עם מצקת קטנה או כף לתוך השמן
      .
      לא הרבה שמן . מדי פעם מפסיקים לטגן ומוסיפים כפית. מטגנים על להבה בינונית ולא קורה כלום אם את "משחקת" עם הלהבה מדי פעם. פעם מגבירה ופעם קצת מורידה.

      מה שאני מציעה לך, זה להתחיל עם לביבה אחת ותראי איך היא מתנהגת בטיגון. לפי האחת הזו תדעי אם להוסיף עוד כפית קמח.

      כל פעם צריך לערבב את הבלילה שבקערה כי הנוזלים מתנקזים למטה והערבוב מחזיר את הלחות לכל התערובת. אם הבלילה בקערה במשך זמן הטיגון מאד דלילה,תוסיפי רק עוד כפית קמח.

      לגבי התיבול. מוסיפים תיבול בקורטים (בין 2 אצבעות) לא מוסיפים בכף ולא מוסיפים מהפיה של הצנצנת.
      בקורטים יש לך שליטה.

      בד"כ מתחילים עם 2 קורטים וטועמים על קצה הלשון.(זה כבר ייתן לך הרגשה של איזה תבלין להוסיף.
      אני מקווה שעזרתי.

  7. אין אין את פשוט מקסימה, בחיי שאת מחממת את הלב עם המענה המהיר והמוסבר שלך.
    נותנת הרגשה כזו טובה שכייף ונוח לשאול אותך שאלות, גם אם הן מפגרות לעיתים.
    אחפש לי מתכון לעוגה טובה כמו העוגה הכושית שהשאירה לי טעם של עוד ואלך להכין את ארוחת הצהריים.
    אז שוב תודה לך ! smile

    • חהחהחהחהחהחה.
      מבחינתי,אין כמו בילוי במטבח ולדעת שיוצאים משם עינוגים שמפנקים את המשפחה.
      הכי טוב וטעים בעולם ;)
      תכיני בהנאה ושבת שלום smile

  8. היי שוב ;)
    פירגה, יש לי רוטב סויה רגיל זה בסדר או שחייב מתוק? וכמה מלח פלפל פפריקה צריך לשים? בא לי שיצא טעים טעים :cool:

    • לי-את אל תשימי הרבה סויה שלא יצא מלוח.שימי רק כף אחת.
      לגבי תבלינים שימי בקורטים. להתחיל בקצת ולטעום ולהוסיף וכך להגיע לטעם שאת אוהבת.
      smile

  9. היי פירגה,
    יש לך אולי עוד מתכון לכנפיים ?
    משהו שמתאים לעל האש…
    גם בסגנון מתוק.

  10. תודה רבה…
    ולגבי המתכון הנ"ל ..הוא מתאים גם לעל האש ?
    ובלי יין זה גם בסדר ?

  11. פירגה אני בדיוק רוצה להכין את הכנפיים. הריבה היחידה שיש לי בבית זו ריבת תות שדה.
    אפשר לוותר על הריבה או לשים במקום זה משהו אחר ?

  12. פירגה הכנתי עם פיימל כמו שאמרת…קיבלתי מחמאות על הכנפיים מכל אחד שיש בשולחן…כולם ביקשו את המתכון. תודה רבה המתכונים שלך תמיד תמיד מוצלחים !!!

    • תודה הדס.מאד שמחתי הבקר לפתוח את המייל ולראות את ההצלחה.
      המשך יום נפלא לכם smile

  13. היי,פשוט כי מאד בא לי להכין היום ויש לי קרוב ל-12 פולקס כבר הרבה זמן במקפיא,כנפיים אני צריכה
    לקנות ולא בא לעשות זאתנכון להיום.ברור לי שלא אוותר על כנפיים אבל בפעם אחרת.מה את אומרת פירגה?בכל מקרה תודה לתשובתך :twisted: :lol: smile

  14. הכנתי ויצא טעים ברמות… השתמשתי ברוטב גם לחזה עוף במחבט ויצא קטלני… תודה…

    • תודה אופיר,כיף ועונג לי לקבל תגובה טעימה כזו על הכנפיים.
      לבריאות ותהנו smile

  15. קודם כל, תודה על הרבה מתכונים מוצלחים וטעימים. וכעת שאלה – קניתי כנפיים טריות בסופר ובשני סופרים שונים אמרו לי שהם לא ינקו לי את הכנפיים. האם במצב בו הן נמכרות בסופר ניתן לשים ברוטב ולאפות כמו שהן, או שיש צורך בניקוי נוסף (איך??) סליחה אם זו שאלה של מתחילים, אבל עד היום אכלנו כנפיים רק "על האש" ששם אין בעיה. תודה ושנה טובה

    • יעל,מנסיון,של עדן טבע מנוקות היטב.
      תמיד בודקים ואם יש שאריות נוצות להוריד עם סכין או מספריים.
      אפשר עם קצת מים חמים smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *