d7a2d795d7a3 d791d79ed79ed799d794 - עוף במיה וחומוס

עוף במיה וחומוס

d7a2d795d7a3 d791d79ed79ed799d7941 - עוף במיה וחומוס

 

עוף במיה וחומוס
אף פעם לא חשבתי לשלב במיה עם עוד משהו.
תמיד הכנתי עם עגבניות שום תבלינים.
לשבת הפתעתי את כולנו עם מעדן חדש שמשלב הפתעות טעימות.

 

ההגשה נפלאה על אורז או קוסקוס
תכינו , תהנו.

המצרכים:
5 כפות שמן זית
חלקי עוף עם או בלי העור
600 גרם במיה (הכנתי עם במיה סנפרוסט)
300 גרם חומוס מבושל (עדיף לא מקופסאות)
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
תבלינים:
כף גריל עוף
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית כורכום
כף מרק עוף
כפית כמון
מלח ופלפל שחור לטעם
כפית סוכר וכף מיץ לימון בסוף הבישול

אופן ההכנה:
בסיר רחב לטגן בשמן הזית רבעי בצלים עד שקיפות
להוסיף עוף ותבלינים ולבחוש כ-10 דקות או עד שמתחיל להיחרך מעט בתחתית הסיר
להוסיף מים עד גובה העוף ולהרתיח
להנמיך להבה ולבשל שעה.
להוסיף את הבמיה והחומוס ולבשל עוד 10 דקות
הזזתי את חלקי העוף מעט הצידה כדי שחלק מהבמיה והחומוס ישקעו למטה
לטעום להוסיף מהתבלינים עד להגעת הטעם הרצוי.
לנער את הסיר ערבוב אחרון ולהגיש.

"טיפ"

מאכלים שמשולבים בהם גרגרי חומוס – עדיף להשרות גרגרי חומוס יבשים ללילה,למחרת לבשל עד ריכוך ולשמור בפריזר ללא הנוזלים לשליפה מיידית להכנת סלטים ותבשילים.
תהנו

32 תגובות על “עוף במיה וחומוס

  1. פירגה יקרה בקר טוב,צריך לכסות את העוף מתישהו?או שלאורך כל הבישול הסיר ללא מכסה?ולגבי החומוס…מבשלים אותו עם מלח או בלי?המים צריכים לכסות את החומוס או לא?מכסים את הסיר או לא?תודה וסליחה על הבורות בעיניין….המשך יום נפלא שיהיה :lol: :lol: :lol: :lol:

    • שירית
      תמיד מבשלים עם מכסה אבל לא סגור לגמרי משאירים פתח לאדים
      את החומוס מבשלים רק במים ולא לכסות לפחות לא עד ההרתחה והנקיון של כל הקצף כי יש לו נטייה לגלוש.
      ושוב, משאירים פתח לאדים ולא סוגרים לגמרי.
      יום נעים גם לך והתשובות,בכיף smile

  2. אפשר לבשל את העוף הבמיה והחומוס בשילוב רסק עגבניות בסיר לחץ .
    20 דקות.
    חומוס של סנפרוסט, מים עד גובה העוף. תבלינים כמו במפורט

  3. פריגה רעיון מעולה!!
    השבת בשלתי במיה לחוד פעם הבאה אנסה עם העוף והחומוס
    תודה לך
    אילנה :lol:

  4. בקר צהריים טובים לפירגה וכל הגולשות של האתר המדהים הזה העוף עם הבמיה על הגז והריחות חוגגים במטבח…רק רציתי לשתף אתכם :P שיהיה יום נפלא לכולם.מחכה כבר לאכול….אשתף אתכם בתוצאות…

  5. יצא ממש טעים,אני חושבת שאם הייתי מוסיפה רסק היה טעים יותר,הרוטב היה יוצא סמיך יותר והחגיגה עם הלחם היתה בעיצומה.אבל גם ככה היה טעים לכולללללללללללללללללללללללללללללללם. :P תודה פירגה על עוד מתכון שנוסף למחברת המטבח שלי

    • שירית יקרה
      תודה על חוות הדעת.תמיד אפשר להוסיף רסק לטעום ולשפר תבלינים.
      בכיף והעונג גם שלי :lol:

  6. האם הבמיה הקפואה יוצאת רירית? הרי אני יודעת שצריך לטגן במיה לפני שמבשלים אותה, ולאחר שמייבשים אותה בשמש? אנא הסברייך. אוהבת מאד במיה אבל נרתעת מהריריות. תודה

    • לארה,תקני את הבמיה הקטנה.פחות רירית וטעימה להפליא.אני לא מטגנת ולא מייבשת.
      בבקשה.

  7. ניראה מצויין, ואנחנו "הטורקים" אוהבים במיה.

    תודה על השילוב המעניין

    רחלי.ג.

  8. פריגה יקירתי :P
    המתכון אלוף האלופים טעים מאד laugh
    לא שכחתי אין יום בלי להסתכל באתר וכמובן להכין ולנסות :lol:
    יקירתי שאלה העם יש לך מתכון של עוף ממולא :|
    החברה ביקשו לראש השנה
    תודה לב יו smile

    • סיגל יקירה
      תודה רבה על המחמאות והשיתוף.את מקסימה smile

      הנה לכם עוף מדהים לחג שידובר בו רבות.

      אנא הקישי בחפש באתר:
      עוף ממולא בהמון הפתעות

      ויש גם: עוף ממולא בורגול

      לחג כדאי להכין את העוף בהפתעות
      תהני וחג שמח :lol:

  9. איזה תגובה :eek: מהירה
    בזמן ששלחתי לך מצאתי את עוף ההפתעות
    ברור שחכתי שקודם חיבים לחפש
    אפשר להכין ולשמור בפריזר?

    • סיגל חמדתי
      שווה שווה להכין את העוף הממולא בהפתעות.כל השנה יזכרו לך עד ראש השנה הבא.חהחהחהחה תקבלי מלאן מחמאות.
      smile

  10. יצא "ליגת על".השתמשתי בשוקיים עוף ללא העור.ממש תענוג לכל המשפחה.

  11. היי דליה,
    זה המתכון שהכנתי ביום ששי האחרון והוא זכה לציון "10"
    מאמא שלי שנהנתה ממנו מאוד,

    יש לציין שאנחנו,אשכנזיים" ויש לה בעיה להתרגל לכל התבלינים אבל לאט לאט
    אני מרגילה אותה לכל אותם תבלינים שאינם מוכרים לה.

    שוב תודה על הכל.

    דרך אגב יש לסנפרוסט 3 לקטים להקפצה המכילים גם פסטה יש לך אולי רעיון מה להכין
    מהם מעבר למתכונים המופיעים על האריזה ?

    • טליה ערב טוב
      תודה על המחמאות למתכון הנפלא. אנחנו חצי אשכנזים חצי לא וכולם אוהבים :lol:
      בהחלט כדאי להתרגל למגוון טעמים.זה מפתיע וחדש ולרוב גם טעים.

      מהלקט הזה אני מכינה פשטידות נפלאות:

      מרככת אותו במיקרו
      שמה את הלקט אחרי ריכוך בקערה עם:
      עד 400 גרם גבינות מסוגים שונים או רק סוג אחד כמו "טוב טעם" אם לא רוצים "להשמין"
      גבינות צהובות תמיד מוסיפות טעים ;) כמו כן אני מוסיפה כ-3 ביצים לפעמים 4 וגם בצל קצוץ מטוגן ב-6 כפות שמן וגם כ-2 כפות קמח מכל סוג ותבלינים בד"כ מלח ופלפל שחור או אבקות מרק כמו פטריות/בצל
      אפשר להוסיף כף או שתיים סלט חומוס (נפלא) ומשבח.

      אם תכיני,תעדכני אותי.

      בברכה,פירגה

  12. תודה תודה תודה על התגובה המהירה.
    שמחתי גם על המתכון לפשטידה ואנסה אותו בקרוב.

    מה אני אגיד לך דליה, אין כמוך תמיד שופעת רעיונות מוצלחים וטעימים.

    הפסקתי כבר לחפש מתכונים חדשים באתרים אחרים ונשארת נאמנה לך….

    • טליה,אשמח לעזור.בד"כ יש לי ב"שלוף" הכל,גם אם זה עדיין לא באתר.
      תמשיכי להכין ולהנות.
      smile

  13. בוקר טוב דליה יקרה,
    הפשטידה יצאה מהתנור, הריח משגעהצבע מטרף (שמתי למעלה פתיתי מוצרלה ובזקתי
    פפריקה מתוקה לצבע) והטעם הו הטעם משו משו…..

    תודה רבה על עוד מתכון נפלא!!!! :lol:

    • טליה,מעולה ואני מקווה שתמשיכי להכין ולהנות smile כיף ששיתפת אותי,תודה רבה smile

  14. היי דליה,
    הרגע חזרתי מאמא של שגם אכלה ונהנתה מאוד.

    אולי כדאי להעביר את המתכון לקטגוריה פשטידות שגם השאר ייהנו, יכינו
    והתגובות והמחמאות ייהיו תחת המתכון כמו שאת אוהבת.

    סליחה על החוצפה.

    ושוב המון חיבוקים!!! smile smile .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *