d791d798d798d794 d7a8d799d791d7aa d791d7a6d79c d7a9d79ed7a0d7aa 800x600 - פשטידת בטטות עם ריבת בצלים ושמנת

פשטידת בטטות עם ריבת בצלים ושמנת

d791d798d798d794 d7a8d799d791d7aa d791d7a6d79c d7a9d79ed79ed7a0d7aad7aa 800x600 1 - פשטידת בטטות עם ריבת בצלים ושמנת
תבנית 26X30 משומנת

קצת הכנות אבל שווה מאפה מיוחד וטעים.

מצרכים:
קילו וחצי בטטות (אפשר לשלב תפוחי אדמה)
2 כפות שמן
2 כפות מרגרינה- 50 גרם
2 בצל אדום 400 גרם
2 בצל רגיל לבן = 400 גרם
6 עלי בצל ירוק
1-2 כרישה חלק לבן = 250 גרם
כף סוכר חום
שמנת מתוקה איזה שרוצים- מיכל 250 מ"ל
5 כפות קמח מכל סוג
2 ביצים
כף חרדל
200 – גרם גבינה צהובה מגוררת-עדיף קשקבל
מלח ופלפל
תבלינים אחרים לפי שיקול טעמכם

אופן הכנה:

את הבצלים : הרגיל,האדום,הירוק והכרישה פורסים במג'ימיקס עם הסכין הפורסת : (פרוסות דקות) ומטגנים את כולם ביחד בסיר רחב עם כף סוכר חום + השמן והמרגרינה כ-50 דקות . מדי פעם בוחשים. במהלך האידוי, המכסה כמעט סוגר הרמטי את הסיר ומשאירים רק פתח צר ליציאת אדים.
אחרי כ-50 דקות מתקבלת כמו ריבת בצלים חומה וסמיכה. מתבלים ממש ק צ ת במלח ופלפל שחור.
משאירים את הבצל בסיר.
פורסים באותה סכין את הבטטות המקולפות. חובה שהפרוסות יהיו ממש דקיקות. למי שאין סכין פורסת,עדיף לבשל קצת את הבטטות ולפרוס דק כדי למנוע מצב שהן לא יתאפו.
מתבלים את הבטטות במלח ופלפל שחור.
מערבבים את ריבת הבצל והבטטות.

מכינים בלילה:
בקערה גדולה מערבבים את השמנת המתוקה עם הקמח, הביצים מלח, פלפל שחור והגבינה המגוררת ויוצקים מעל לכל באופן שווה.
בעזרת כף עושים חורים ומחדירים את הבלילה עד לתחתית התבנית
מנערים קצת את התבנית ומכסים אותה בניר כסף.
אופים שעה ובודקים שכבר מוכן ורך.
מסירים את ניר הכסף ואופים עד שהכל מתמצק ומתייצב ומקבל גוון חום זהוב.

"טיפ" :  אפשר לפזר על פני הפשטידה כפית שומשום לפני האפיהd791d798d798d794 d7a8d799d791d7aa d791d7a6d79c d7a9d79ed7a0d7aa 800x600 1 - פשטידת בטטות עם ריבת בצלים ושמנת
תהנו

22 תגובות על “פשטידת בטטות עם ריבת בצלים ושמנת

  1. יש לי אורח לחג שבעקבות בעיות רפואיות אסור לו מוצרי חלב, קמח לבן, עגבניות, ותפו"א. אני צריכה רעיונות לפשטידות או מנות אחרות שניתן להגיש.
    האם תוכלי להציע?
    תודה

    • הי לימור
      כנסי לקטגוריה פשטידות.תדפדפי ותראי מה מתאים לך.
      יש באמת המון ואני לא זוכרת . מה גם שיש שם המון פשטידות ישנות נושנות……
      לדעתי אין לי עם קמח מלא. לא זכור לי שהכנתי פשטידות עם קמח מלא.
      בריאות וחג שמח smile

      • אגב,לימור
        במידה ויש בפשטידה עד כמות של 1/2 כוס קמח רגיל,לדעתי אפשר להמיר חופשי בקמח מלא.
        גם לא פעם כתבו לי שהכינו ושיצא מעולה. לשיקולך smile

    • לימור עם מותר לאורח קמח מלאה תעשי לך חיים כלים תקני פסטה מחיטה ממלא בסיס נפלא לפשטידה פרווה ניתן גם למצוא בחניות הטבע תחלפי גבינה כגון טפו שמנת סויה לבישול
      בהצלחה וחג שמח

    • לימור, יש קמח בחנויות של ניצת הדובדבן וכד', שנקרא קמח 70% מלא. זה קמח מלא טבעי לגמרי (ללא הרעלים של קמח לבן) שפשוט ניפו ממנו בניפוי טבעי חלק מהסובין. שווה לך לקנות ולהשתמש בו חופשי בכל ההכנות לחג. הכל יוצא איתו מצוין כמו עם קמח לבן רגיל. מניסיון.
      רעיון לפשטידה נחמדה שיוצאת טוב ממנו:
      4 כפות שמן
      8 כפות קמח 70% מלא
      מים
      קופסת שימורי תירס / פטריות
      ביצים
      לחמם היטב את השמן, להוסיף קמח כשרותח ולערבב היטב. להוסיף מים ולערבב עד שנוצרת בלילה עבה כמו דייסה סמיכה. ניתן להשתמש גם בנוזלים של שימורי התירס. להוסיף את השימורים ולקרר מעט. להוסיף ביצים (כ 2 ביצים) ולערבב היטב. לתבל במה שמתאים לך (אבקת מרק, מלח, פלפל, תבלינים מזרחיים, מה שמשתלב לך בפה). לאפות היטב עד שמשחים ואפוי טוב בפנים.
      רעיון נוסף:
      מניסיון, פשטידות ירקות (קישואים וכד') יוצאות מעולות אם מחליפים את כפות הקמח שלהן בקוואקר דק. אפשר כמובן לעשות אותן גם פרווה עם ביצים וללא מוצרי חלב.
      בהצלחה וחג שמח.

    • שלום לימור,
      קודם כל יש לך המון סלטים מדהימים, כולל סלטים משביעים שמכילים למשל תפוחי אדמה, קטניות, קינואה ומה לא. אז באמת אפשר לגוון. הצלחתי לשחזר מנה מדהימה של קפה אספרסו בתל אביב של קינואה עם רוטב טחינה סילאן, מדהימה וטעימה ויכולה להחליף פשטידות.
      את גם יכולה להכין רולים מאורז (יש בסופרמרקטים, במדורים של אוכל מהמזרח) למלא אותם בכל טוב ולאפות או לטגן, לפי מה שרשום לך על העטיפה – למלא כמו אגרולס, למלא עם טופו וירקות אם את לא רוצה להכניס בשר, למלא כמו סמוסות הודיות ועוד.
      בקיצור, השמיים הם הגבול.
      בתאבון

  2. נסיכה,העיקר לבדוק אחרי האפייה שהירקות רכים.
    במידה ולא,אז לכסות בניר כסף ולהמשיך לאפות כמה זמן שצריך עד שיהיו רכים.
    פשטידה מעולה.תהני smile

  3. שלום פירגה.
    יש לך רעיונות נהדרים. אבל מה בנוגע לפשטידות דיאטטיות? לפחות ללא כל כך הרבה גבינה צהובה וקשקבל?
    לי עצמי יש פטנט ישן שירשתי אותו מאימי והוא הוספת משולשי גבינה מותכת 5% לפשטידות, אבל אני לא מנסה את הפטנט לגבי פשטידות חדשות שאיני מכירה.
    תודה וחג שמח.

    • הי שרה יקירתי

      אני לא פתחתי אתר דיאטה.ממש לא.

      כל אחד ישדרג כרצונו. את כל המאפים אפשר לשדרג ללייט,זה תלוי בטעם שאתם רוצים לקבל.

      יש בשוק המון גבינות לייט.ממש מבחר ענק.

      יש ברחבי הנט אתרי דיאטה רבים. בוודאי כולם מכירים. לי כרגע אין ענין בהם.

      כל תוספת,לשיקולכם.אין גבול למה שאפשר להכין ולעשות.
      שיהיה טעים לכולם smile

  4. פירגה, חשבת לשדרג את הפשטידה עם אגוזי מלך קצוצים. נראה לי שיכול להקפיץ ברמות. מה דעתך?

  5. היי
    לא הבנתי כל כך את העניין של החורים והבלילה. מה עושים? צריך שהכל יהיה מעורבב בסוף? או שזה פשוט תחתית של בצל ובטטה ומעל הבלילה?

    • דיאנה,ראי בתמונה.אין ערבוב.
      יוצקים את הבלילה למעלה ועוזרים לה להכנס פנימה עד לתחתית.
      בהצלחה smile

  6. הפשטידה נראת מצוין.

    האם אפשר להכין את ריבת הבצל מראש, ולא ביום שמכינים את הפשטידה?

    הכנתי לי רשימה גדולה מהמתכונים שלך, ואני לא יודעת אם אוכל להספיק הכול בערב חג.

    תודה לתשובתך
    מרים

    • יהודה אני שמחה מאד לקרוא את התגובה שלך. תודה רבה
      המשך טעים ואגב, הכל אצלי באתר בקלי קלות וטעים.זה המוטו :lol:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *