img 0455 - קציצות טריפוליטאיות

קציצות טריפוליטאיות

 

IMG 0455 - קציצות טריפוליטאיותשל ישראלה חברתי . כבר מהקריאה רואים שזה טעים.

מצרכים לרוטב:
1/4 1 כפות רסק עגבניות בריכוז של 28%
6 שיני שום כתושות
1 בצל טרי חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה מקולף חתוך לקוביות
1 עגבנייה קלופה חתוכה לקוביות
כף אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור

מצרכים לקציצות:

ביצה
700 גרם בשר צלעות טחון
בצל מגורר על פומפייה
1/3 חלה קלועה של שבת
תפוח אדמה מגורר על פומפייה
חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה
כף אבקת מרק עוף
מלח להשלמת טעם אבל להיזהר בכמות כי האבקה מלוחה.
פלפל שחור
קינמון לטעם

אופן הכנה לרוטב:
בסיר הבישול לטגן את הבצל והשום (להוסיף קצת שמן שנשאר מטיגון הקציצות )
ולהוסיף את יתר המצרכים. למלא 1/2 סיר במים להרתיח,לטעום ולשבח.

אופן הכנת הקציצות:
להוריד מהחלה את החלק הקשה מסביב ולהשרות במים. 1/3 חלה.
לסחוט היטב.
להוסיף את יתר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה
להכין קציצות לא גדולות ולטגן בשמן מכל הצדדים עד שישחימו. לשמור את השמן.כאמור חלק ממנו עובר לסיר עם הרוטב.
להכניס את הקציצות לסיר הירקות ואם חסר מים להוסיף עד 1 ס"מ פחות מגובה הקציצות.
לכסות את הסיר חלקי.לא הרמטי.
לבשל כשעה על להבה קטנה.
להכין חלות ולזלול בהנאה.
תהנו.

40 תגובות על “קציצות טריפוליטאיות

  1. בוקר טוב פירגה..
    אני רוצה להחליף את החלה בפירורי לחם.
    בכמה פירורי לחם להשתמש ?

  2. קציצות מעולות על הבוקר כבר מוכן נהדר מעולנ תודה פירגה ץני בריאה איזה מאכלים משהווווווו שבת שלום :lol:

  3. קציצות נהדרות. לגבי פירורי לחם – 2 כפות מספיק. עוד אפשרות למי שלא רוצה לטגן היא לגלגל בקמח ולהכניס לרוטב בזהירות. הקמח מסמיך את הרוטב. לדעתי גם אין צורך באבקת מרק. הבשר ושאר החומרים נותנים מספיק טעם. בסוף עם כל השימוש באבקת מרק כל האוכל יוצא אותו טעם.

  4. בשר צלעות….זה סוג אחר מאשר בשר בקר טחון שאני בדרך כלל משתמשת?
    מה ההבדל?

    • הטי ברבור
      גם אני לא משתמשת בבשר הזה. אולי שווה לנסות ולגוון או שתמשיכי להכין עם מה שאת מכירה.
      לא כ"כ חושבת שיש הבדל. smile בהצלחה

  5. פירגה תודה על השיתוף ותודה גדולה לישראלה
    הכנתי ויצא טעים טעים חיסלנו עם כל החלה של שבת
    שבוע טוב וחג שמח!!! :lol:

    • אתי,לבריאות
      אני אמסור לה שיצא טעים טעים ושחוסל. אני אוציא ממנה (מישראלה) עוד מתכונים טעימים.
      שבוע טוב smile

  6. מתכון מצויין מומלץ מאוד אנחנו אכלנו עם חלה והילדים העדיפו עם אורז
    העיקר שהיה טעים מאוד …

    • עכשיו הוספתי.תודה.
      יש כאלה שהכינו כבר בלי ביצה,אז כנראה שיצא להם טוב.

  7. בוקר טוב
    פירגה יקרה, אם כבר בטריפוליטאים עסקינן יש מתכון שאבי ז"ל היה מכין לנו אותו ואני לא מצליחה למצוא אותו.
    אולי תוכלי לברר אצל הטריפוליטאים שלך
    מדובר בקציצות מטוגנות של דגים מאוד קטנים (אולי סרדינים) שהוא היה מפרק ומשתמש רק בבשר (לעיתים היה משתרבב איזה קוץ או שניים בכל קציצה אבל הקוצים היו דקים ולעיסים ורק הוסיפו לקציצה) לא יודעת איזה תבלינים הוא היה מוסיף ואולי גם קמח אבל הקציצות היו יוצאות קצת ורדרדות (אולי פלפלוצ'ומה).
    אשמח אם מישהו מכיר את המתכון ויוכל לשתף
    עם לימון מלמעלה כשהן חמות זה היה מעדן אמיתי. לצערי לא לקחתי ממנו את המתכון לפני שהוא נפטר
    תודה והקציצות ינוסו בשבת הקרובה

  8. מירי שלום – האם את מתכוונת לקציצות דגים שנקראים כאבר ? ושניתן לאכול אותן מטוגנו או עם רוטב אדום ?

  9. פירגה היקרה אני מאוד לך על כל המתכונים וטעימים שאת מביאה לנו כל כמה ימים נכנסת להיתעכןמה חדש.הקציצות יצאו מדהימות נחטפו מהר גם מהרוטב לא נשאר. תודה שאת מעשירה את המטבח שלי.נשיקות בר.

    • הי בר,
      לבריאות והמון אהבה.
      הכי חשוב,המשך טעים ביחד smile תודה.

  10. הכנתי ביום שישי האחרון יצאו מעולות.
    אפילו אימי שהיא כמובן מבוגרת….שאלה לגבי המתכון.
    בקשה אותו.זה אצלינו במשפ.נחשב להצלחה. :lol:

    • ערב טוב עדנה
      תודה לך על התגובה,מסרי תודה גם לאמך ותמשיכי להכין מטעמים טעימים לבני משפחתך.
      smile

  11. בוקר טוה פיירגלה!
    מה שלומך
    אין את אלופה
    הכנתי בשישי את הקציצות
    יצאו אליפות עולם
    רכות עסיסיות הרבה זמן לא
    אכלתי קציצות טעימות שכאלו….
    תודה :lol:

    • אני שמחה מאד שאהבת ושחזרת לשתף.
      חלה בקציצות "עושה" את ההבדל הרך והנימוח,זה ידוע.
      תודה אילנית smile

  12. היי פירגה
    הכנתי את הקציצות עם בשר טחון (חצי בקר וחצי עוף)
    יצאו רכות וטעימות!
    תודה

  13. הכנתי זה לשישי בערב פלוס לחם בוכרי פלוס סלטים מה הגיד את אלופה שתהיה לך שבת שלום :lol: כ

    • חיים צהריים טובים.
      אני בטוחה שיהיה הכי טעים בעולם.
      לבריאות ושבת שלום smile

  14. פירגה יקרה מועדים לשמחה.אני מאוד אוהבת את המכונים שלך.הפעם ניסיתי את הקציצות מאחר ופסח כעת הוספתי פירה ךבשר הטחון יצא מעולה smile :lol:

    • לאה יקרה,
      תודה רבה לך. שמחתי כל כך שהכנת את הקציצות הטעימות.
      תמשיכי כמוני להכין ולשמח את כולם.זה מה שחשוב.
      בריאות וחג שמח smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *